Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

ZwangerZwangerschapskalenderWeek 34

Selecteer je zwangerschapsweek

week-34

Week 34

Week 34

ZP® - Zwangerschap & Babykalender

, 8 July 2016 09:29Laatste update op: 20 October 2021 01:46

De baby is aan het indalen in je bekken waardoor hij steeds minder vrij kan bewegen. Alles is zo goed als klaar en werkt zoals het hoort. De baby weegt 2250 gram en is 42,5 centimeter lang. Lees snel verder wat er allemaal gebeurt in week 34 van je zwangerschap.

Vanwege de situatie rondom het coronavirus is het mogelijk dat bepaalde informatie op deze pagina (tijdelijk) niet meer volledig correct is.

Je baby in week 34 van je zwangerschap

In week 34 is je baby...

week-image

42,5 cm

2250 gram

..zo groot als een meloen

Jij in weekNr 34 van je zwangerschap

In weekNr 34 ben jij...

week-image
  • 34 weken zwanger
  • in je achtste maand
  • in het derde trimester

Dit gebeurt er met je baby als je 34 weken zwanger bent

Het gewicht van je baby blijft toenemen. De ogen reageren op fel licht en hij of zij oefent met het knipperen met de ogen. De zachte donshaartjes waarmee je kind van top tot teen bedekt was, laten los en komen in het vruchtwater terecht. Je baby krijgt deze haartjes binnen omdat er steeds kleine slokjes vruchtwater worden ingeslikt. Hierdoor prikkelen de haartjes de darmen en komt de ontlasting op gang.

Bij de eerste poepluier van je kindje komt dit eruit. Die eerste ontlasting, meconium genaamd, ziet er hierdoor zwart-groen uit en is een beetje plakkerig doordat er suiker in zit. Vruchtwater is namelijk licht zoet.

Dit gebeurt er met jou als je 34 weken zwanger bent

Je benen hebben vaak zwaar te lijden onder je zwangerschap. Zo kun je nu veel last hebben van kramp in je benen. Heb je normaal ook al last van spataderen, dan kunnen die verergeren tijdens de zwangerschap. Wil je meer lezen over kramp en spantaderen? In week 20 hebben we kramp en spataderen uitgebreid besproken.

Je bloeddruk kan nu weer wat hoger zijn en het kan zijn dat je het wat rustiger aan moet doen. Je kunt last hebben van gezwollen handen en voeten. Probeer daarom zo veel mogelijk rust te krijgen, liefst met de voeten omhoog.

Groeien doet je kind nu ook niet zo hard meer. Je baby komt nog maar een paar ons per week aan. Heb je een grote buik, dan wil dat niet per se zeggen dat je ook een groot kind krijgt. En andersom geldt dat ook: een kleine buik betekent niet altijd een klein kindje. De grootte van je buik wordt naast het gewicht van de baby namelijk ook bepaald door de stevigheid van je buikspieren, de hoeveelheid vruchtwater, de mate waarin je vocht en vet vasthoudt en je eigen postuur. Ben je klein, dan komt je buik meer naar voren, simpelweg omdat er weinig ruimte is om in de lengte te groeien. Ben je lang, dan heb je vaak een plattere buik.

Het komt regelmatig voor dat zwangere vrouwen last hebben van obstipatie. Hoe dat komt en wat je eraan kunt doen, lees je hier. Wil je jezelf en je baby een klein kadootje geven? Doe dan eens een massage bij jezelf. Lekker om te doen, je buik en je baby masseren met een heerlijke buik/babymassage.

To do in week 34

Verzekeringen onder de loep nemen

Heb jij al nagedacht over een geschikte zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering en inboedelverzekering? Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle zwangeren kunnen besparen op hun verzekeringen. Daarom hebben we een betrouwbare partner gezocht en gevonden in Fintor. Zij gaan voor iedereen die wil gratis een verzekerings-check uitvoeren. Zodat je daarna weet wat je nog moet aanpassen en waar je geld kan besparen. Handig toch? Lees daarover hier meer.

Inlezen over de hielprik en de gehoortest bij pasgeborenen

In de eerste week na de geboorte van de baby wordt bloed afgenomen uit de hiel van de baby. In sommige gemeenten doet de verloskundige de hielprik, anders wordt deze verricht door iemand van de GGD. Lees hier meer over de hielprik en de gehoortest.

Speelgoed kopen

Dit is een perfect moment om iets leuks te shoppen voor je baby. Ondanks dat een kindje van 0-3 maanden niet echt speelgoed nodig heeft om zich te ontwikkelen, is er wel het een en ander aan leuks te vinden. Hier lees je meer over speelgoed voor kinderen tot drie maanden..

Voorbereiden op borstvoeding

Als je straks borstvoeding wilt gaan geven, is een borstvoedingsbeha onmisbaar. Neem er een zonder beugels. Als je borstvoeding eenmaal goed op gang is, kun je eventueel overstappen naar een beha met beugels. Wacht met het aanschaffen van een kolf tot na de kraamtijd. Dan weet je welke het best bij je past. Eenvoedingskussenis prettig voor tijdens het voeden en kun je nu al gebruiken om mee te slapen. Als je last hebt van lekkende borsten dan zijn zoogkompressen heel handig. Het zijn een soort maandverbandjes voor je borsten en deze zijn ook gewoon in de supermarkt bij de babyafdeling te vinden.

Al met al zal je met een hoop nieuwe ervaringen en kwaaltjes te maken krijgen wanneer je borstvoeding gaat geven. Alle tips om ongemakken te voorkomen en verhelpen met borstvoeding en alles zo vlot mogelijk te laten verlopen zijn dus welkom!

Newborn fotoshoot boeken

Een pasgeboren kindje verandert heel snel en die herinnering kun je dankzij een newborn fotoshoot op een mooie manier laten vastleggen. Er zijn fotografen die gespecialiseerd zijn in newborn fotografie. Dit kan bij je thuis of op locatie en een shoot duurt gemiddeld ongeveer twee uur. Er worden vaak foto's gemaakt van de handjes en voetjes, omdat deze supersnel groeien en het ontroerend kleine er snel van af is. Leuk om daar later weer naar te kunnen kijken.

Wist je dat?

Wist je dat je beter alvast kunt gaan nadenken over wat je allemaal gaat pakken in je vluchttas? In deze tas zit alles wat je maar nodig hebt voor een ziekenhuisbevalling. Ook als een thuisbevalling je eerste keus is, kan je maar beter een vluchttas klaar hebben, want je weet maar nooit wat er kan gebeuren.

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard