1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  category-image

  Ben ik zwanger?

  Misschien ben je bewust bezig met zwanger worden of juist helemaal niet. Toch heb je het gevoel dat je misschien zwanger kunt zijn. Maar is dit ook zo? Wij helpen je om antwoord te krijgen op deze vraag.

  Terug

  Ben ik zwanger?

  Geschreven door: ZP® - Magazine
  ZP® - MagazineGeschreven door: ZP® - Magazine

  Ben je niet ongesteld geworden op de dag waarop je normaal gesproken ongesteld wordt? Dan is dat de Niet Ongesteldheids Dag (NOD). De NOD is de eerste dag dat je ongesteld had moeten worden, maar dat is dus niet gebeurd. Je bent dan dus overtijd en zou misschien zwanger kunnen zijn. Vanaf deze dag kun je een zwangerschapstest doen en is de uitslag ongeveer 99% betrouwbaar. Daarmee is de NOD een hele belangrijke dag voor alle vrouwen die zwanger willen worden.

  Als je eerder gaat testen is de hoeveelheid hCG hormoon nog te laag om te meten en dus een betrouwbaar testresultaat te krijgen. Als je menstruatie erg onregelmatig is, of als je om de een of andere reden helemaal geen menstruatie krijgt, kun je het beste drie weken nadat je seks hebt gehad een zwangerschapstest doen.

  De NOD, dus het uitblijven van je menstruatie, is vaak een eerste teken van dat je zwanger bent. Ook kan je daarvoor al een innestelingsbloeding hebben gehad, waardoor je het vermoeden hebt dat je zwanger zou kunnen zijn. Ook kun je al last hebben van andere zwangerschapskwaaltjes. Zoals misselijkheid, vermoeidheid, een sterker reukvermogen, gevoelige borsten, brandend maagzuur, stemmingswisselingen en duizeligheid. De meeste vrouwen ervaren deze kwaaltjes pas vanaf 2 à 3 weken, het is dus erg normaal als je nog geen last hebt van zwangerschapskwaaltjes. Later in de zwangerschap zal echter haast iedere vrouw wel last gaan krijgen van zwangerschapskwaaltjes.

  Hier kom je te weten wat de eerste symptomen van een zwangerschap zijn, of direct verder lezen over een zwangerschapstest.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard