Bereken je week

BevallingVoorbereidingen

Voorbereidingen

De geboorte van jouw kindje is een hele happening! En je hebt heel wat te doen ter voorbereiding.

Voorbereidingen

22 November 2016 10:04

Je uitgerekende datum komt steeds dichterbij en dus ook de bevalling. Je bent waarschijnlijk de weken of zelfs al de dagen aan het aftellen tot de bevalling. Nog even en je kunt je baby vasthouden. Goed om nog even te checken of je volledig voorbereid bent voor de geboorte van je baby. Met deze simpele checklist weet je precies of jij voorbereid bent op de bevalling en of alles klaar is voor de komst van je baby.

Je werkt al maanden toe naar dit moment: de bevalling. Er komt veel bij kijken, zowel psychische voorbereiding als praktische voorbereiding. Het is dan ook helemaal niet gek dat je sommige dingen over het hoofd ziet. Door je zwangerschap dreig je snel dingen te vergeten en de lijst met dingen die je moet regelen lijkt soms eindeloos. Ook wil je zelf natuurlijk zo goed mogelijk weten wat je te wachten staat tijdens de bevalling om zo de juiste keuzes te maken wanneer het aan het gebeuren is.

Vink hier deze gemakkelijke checklist af om te kijken of jij al bent voorbereid op de bevalling!

 • item-image

  Geboorteplan

  Geboorteplan

  In een geboorteplan schrijf je alles over hoe jij jouw perfecte bevalling voor je ziet. Ook beschrijf je hierin wat je wilt dat er gebeurt wanneer het misgaat. Erg belangrijk voor jezelf én je zorgverleners!

 • item-image

  Zwangerschapscursussen

  Zwangerschapscursussen

  Met een zwangerschapscursus blijf je in vorm tijdens de zwangerschap, maar bereid je je ook optimaal voor op de bevalling! Tijdens zo'n cursus leer je allerlei technieken om de bevalling zo vlot mogelijk te laten verlopen.

 • item-image

  Pijnbestrijding

  Pijnbestrijding

  Verschillende pijnbestrijdingsmiddelen kunnen je helpen de bevalling een stuk makkelijker te maken. Lees je goed in over de verschillende pijnstillers, want dit kan goed van pas komen als je een beslissing moet maken wanneer je de pijn niet meer aankunt.

 • item-image

  Weeën

  Weeën

  Er zijn verschillende soorten weeën. Het is handig om vóór de bevalling te weten hoe je voorweeën van echte weeën kunt onderscheiden, om zo te weten wanneer je de verloskundige moet bellen.

 • item-image

  Waar bevallen?

  Waar bevallen?

  Heb jij al de keuze gemaakt tussen een thuisbevalling of ziekenhuisbevalling? Lees hier alles over de voor- en nadelen van het thuis of in het ziekenhuis bevallen.

 • item-image

  Checklist thuisbevalling

  Checklist thuisbevalling

  Ben jij van plan thuis te bevallen? Kijk dan met deze checklist of je alles nodig hebt voor een thuisbevalling!

 • item-image

  Checklist ziekenhuisbevalling

  Checklist ziekenhuisbevalling

  Je bent van plan om in het ziekenhuis of in een geboortekliniek te bevallen. Er is daar al veel aanwezig voor de bevalling, maar er zijn nog genoeg dingen die je zelf moet regelen.

 • item-image

  Vluchttas

  Vluchttas

  Een vluchttas, ofwel een vluchtkoffer is voor zowel ziekenhuis- als thuisbevallingen onmisbaar. Alles wat jij en je baby nodig hebben na de bevalling zit hierin.

 • Magazine

 • Mijn week

 • Zoeken

 • Dashboard