1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Een korte buik- (en baby-) massage

  Gepubliceerd op: 12-11-2018Bewerkt op: 3-7-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-11-2018Bewerkt op: 3-7-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine(Medisch) gereviewd door: Babymassage Nederland, Miranda van Kester
  Voor alle papa's en mama's! Maak contact met je kindje en kom samen tot rust. Van deze massage zal je baby heerlijk genieten.

  Zwanger? Masseer je baby nu al door je buik heen! Als je je baby door je buik heen masseert leg je meteen een belangrijke basis voor jullie band. Daarnaast zul je zien dat het een enorm ontspannen moment voor je zal zijn. Die kun je vast en zeker goed gebruiken als het allemaal wat zwaarder begint te worden. Bovendien kom je ook alvast in het ritme van het masseren en kun je dit voortzetten met een babymassage zodra jouw baby geboren is.

  Van masseren, in de zin van veel druk geven, is natuurlijk absoluut geen sprake. Je maakt hele lichte strijkbewegingen. Essentieel is ook dat je hele rustige en langzame bewegingen maakt.

  Tijdens de massage kan het voorkomen dat je baby ineens heel rustig wordt. Andersom kan ook! Als je een druk leven leidt en weinig rust neemt, dan kan je baby juist heel beweeglijk worden.

  1 Contact maken met je baby

  Plaats je handen voorzichtig op je buik. Ga met je aandacht naar je baby en verbind je met je baby. Adem een aantal keer heel bewust in en uit. Dit zorgt voor een beter verbinding met jezelf en vanuit die verbinding kun je een intensiever verbinding met je baby tot stand brengen.

  2 Strijkbewegingen op je buik

  Plaats beide handen op de onderkant van je buik (je vingers wijzen naar elkaar). Strijk nu met beide handen met lichte druk tot aan je borstbeen omhoog en strijk via je ribben en zijkanten van je lichaam weer terug naar je onderbuik.

  3 Cirkelvormige bewegingen op je buik en op je baby

  Maak grote cirkelvormige bewegingen over je buik en eindig met een aantal kleine cirkelvormige bewegingen. Kijk of je het ruggetje of een andere lichaamsdeel van je baby kunt voelen. Masseer vervolgens met kleine en zachte cirkelvormige bewegingen heel rustig je kindje.

  4 ‘Hand-over-hand’ op je baby

  Plaats je hand heel voorzichtig op het lichaamsdeel van je baby dat voelbaar is. Strijk nu heel rustig over het lichaamsdeel tot het punt waarop je kindje niet meer voelbaar is. Verplaats je hand dan, door de lucht, terug naar de uitgangspositie. Voordat je met de eerste hand klaar bent, begin je met de andere hand een gelijke beweging in dezelfde richting te maken.

  Tip: laat de aanstaande papa op deze manier zijn baby ook alvast ‘masseren’!

  Babymassage verkleint de overgang van buik naar de ‘buitenwereld’, iets wat elke baby verdient! Mocht je geïnspireerd zijn om een cursus babymassage te gaan volgen dan wil ik je wel graag het volgende meegeven.

  Het is erg belangrijk dat de docent een uitgebreide opleiding heeft gevolgd. Baby’s zijn een kwetsbare doelgroep. Kijk daarom altijd of een docent ergens bij aangesloten is (bijvoorbeeld bij Babymassage Nederland).

  Weten hoe je je baby heerlijk kunt verwennen met een babymassage? Volg de cursus Babymassage cursus, deel van ons online cursuspakket

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard