1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  category-image

  Bevalling

  De bevalling: sommige vrouwen zien er erg tegenop en sommigen niet zo. Maar één ding is zeker: de bevalling is een groot avontuur en intense gebeurtenis, zowel fysiek als emotioneel!

  Terug

  Bevalling

  Geschreven door: ZP® - Magazine
  ZP® - MagazineGeschreven door: ZP® - Magazine

  Alle bevallingsinformatie op één plek

  Misschien word je als zwangere vrouw een beetje overrompeld met alle informatie die je kunt vinden over de bevalling. Daarom is het wel zo fijn om alles wat je moet weten op één pagina kunt vinden. En dat kan hier! Hier vind je talloze onderwerpen met betrekking tot de voorbereiding op de bevalling en de bevalling zelf. Het is namelijk niet niks! Je zult immers een minimensje uit jezelf laten komen, of dit nu vaginaal of via de keizersnede is. De 9 maanden lange periode warm in de buik bij mama zit erop voor je baby, en hij zal kennis gaan maken met de buitenwereld en alle lieve mensen om zich heen. Ook voor de ouders zal er een geheel nieuwe periode aanbreken!

  Mogelijkheden voor de bevalling

  Bevallen kan op verschillende manieren en op veel verschillende plaatsen! Je zult dan ook voor behoorlijk wat keuzes komen te staan wat betreft de bevalling. Wil je natuurlijk bevallen of met een keizersnede, en wil je thuis bevallen of in het ziekenhuis? Er zijn oneindig veel opties. Hoe jouw uiteindelijke bevalling eruit gaat zien hangt heel erg af van jouw persoonlijke voorkeuren en je fysieke omstandigheden.

  Voorbereiden op de bevalling

  Om je optimaal voor te bereiden op de bevalling kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een hypnobirthing cursus, een bevallingscursus of kun je een geboorteplan schrijven. Meer informatie over alle voorbereidingsmogelijkheden kun je hier allemaal vinden. Ook kun je lezen over verschillende bevallingsverhalen van vele vrouwen die dit allemaal op hun eigen manier hebben meegemaakt. Ieder bevalling is uniek en eigenlijk kan je nooit precies weten wat je te wachten staat!

  Een veilig gevoel

  Hoe jij de bevalling dan ook voor je ziet, het is jóuw dag (en die van je baby en de rest van het gezin natuurlijk). Het belangrijkste is dan ook dat jij je comfortabel en fijn voelt met de manier waarop je gaat bevallen. Zie je op tegen de pijn? Denk dan eens na over een waterbevalling of een thuisbevalling waarbij je vaak meer mogelijkheden hebt om je vrij te bewegen om zo de pijn op te vangen. Voel jij je toch veiliger bij een ziekenhuisbevalling en de toegang tot verschillende pijnstillers? Dan is dit ook helemaal prima en kun je het beste daarvoor kiezen.

  Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is het een goed idee om dagelijks terug te komen op deze pagina om te kunnen lezen over alle bevalling nieuwtjes. Hiermee zal jij je optimaal kunnen voorbereiden op deze prachtige gebeurtenis!

  Deel jouw ervaringen en vind steun in onze communities

  We geloven sterk in de kracht van gemeenschap en het delen van ervaringen. Hier moedigen we je aan om je eigen ervaringen en tips te delen en deel te nemen aan onze actieve community van zwangere vrouwen. Samen kunnen jullie elkaar ondersteunen en vragen beantwoorden met betrekking tot de voorbereiding op de bevalling.

  • group-image
   3 maanden geleden

   Voorbereiding bevalling

   118 leden

  Alles weten over de bevalling? Dat kan met onze bevalcursus, deel van het online cursuspakket van 12 cursussen, vergoed door de meeste zorgverzekeraars!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard