1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  category-image

  Slapen

  Terug

  Slapen

  Geschreven door: ZP® - Magazine
  ZP® - MagazineGeschreven door: ZP® - Magazine
  De slaap van je baby is een hele categorie op zichzelf waard. Als nieuwe ouder is dat eén van de dingen waar je waarschijnlijk het meest mee bezig bent in de eerste maanden. Slaapt mijn baby wel genoeg? Waarom slaapt hij juist niet? Hoe zorg ik voor een slaapritme? En kan hij niet stikken in zjin slaap? Al deze vragen worden in deze artikelen beantwoord!

  Je baby en slapen

  De eerste maanden van zijn leven brengt je baby vooral slapend door. Een pasgeboren baby slaapt 16 tot 18 uur per dag! Die hoeveelheid zal langzaam minder worden naarmate je baby ouder wordt, maar in het eerste jaar heeft je baby zijn nachtrust en meerdere dutjes hard nodig. Snel genoeg zul je merken dat het slaapritme van je baby ook invloed op jou heeft. Het bepaalt wanneer jij ook kunt rusten en wat je kunt doen als je baby eindelijk ligt te dutten. Soms zit het slapen meteen mee, maar het kan ook tegenzitten.

  Goede en slechte slapers

  Sommige baby's zijn van nature kampioenen in slapen, andere baby's hebben er juist veel moeite mee. Als jouw baby een goede slaper is, dan zul je dan snel genoeg merken en mag je in je handen knijpen! Is dat niet het geval, dan ben je niet de enige. Veel baby's slapen na hun eerste levensmaanden nog niet door: dat is eerder regel dan uitzondering. Wees er dus op voorbereid dat het lang kan duren voordat je baby de hele nacht doortrekt en jij ook zoals vroeger kunt slapen. Maar dat hoort er ook een beetje bij, en went op zich snel.

  Soms slaapt een baby echter zo slecht dat de vermoeidheid niet meer te trekken is voor zowel baby als ouders. Vaak is er dan sprake van een onderliggende fysieke of andere oorzaak.

  Alles weten over hoe je je baby goed kan laten slapen? Dat kan met de cursus van onze babyslaapcoach, deel van het online pakket van 12 cursussen, vergoed door de meeste zorgverzekeraars!

  Slaapproblemen bij baby's

  Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat je baby slecht slaapt. Fysieke factoren, zoals krampjes, reflux, koorts of een luier die niet lekker zit. Ook kan je baby fysieke klachten over hebben gehouden aan een heftige bevallling, waarvoor een bezoek aan een osteopaat of kinderfysiotherapeut aan te raden is.

  Het kan ook liggen aan een kamer die te licht is of te hoge of te lage kamer- of lichaamstemperatuur. Vaak heeft een baby echter gewoon behoefte aan nabijheid van de ouders. Dan kan co-sleeping een oplossing zijn, maar lees je daarover wel goed in van tevoren.

  Slaaptips

  Op deze pagina vind je alle artikelen gerelateerd aan je baby en slapen. Dat betekent dat je hier een hoop tips vindt, bijvoorbeeld over hoe je je baby in slaap kunt brengen, wat je kunt doen bij slaapregressie, wat de beste slaaphouding is en wat nu de beste bedtijden zijn voor je kind.

  Alles weten over hoe je je baby goed kan laten slapen? Dat kan met de cursus van onze babyslaapcoach, deel van het online pakket van 12 cursussen, vergoed door de meeste zorgverzekeraars!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard