1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  BabyBabykalenderBaby week 9

  Baby 8 weken oud

  ZP® - Groeikalender

  , 18 december 2019 16:21Laatste update op: 23 mei 2023 17:47

  En toen was je baby alweer 2 maanden oud! De tijd vliegt en het einde van je verlof komt ook steeds meer in zicht. Heb je al nagedacht over kinderopvang? Indien je borstvoeding geeft is het ook goed om een kolfapparaat te overwegen. Gelukkig duurt dit nog even en kun je nu nog lekker genieten van je baby! Al is aan het werk gaan ook wel weer lekker, even niet meer in de luiers..

  Ontwikkelingen bij je baby

  Grijpmachine

  Het speelkleed gaat nu binnen een paar weken ook goed van pas komen. Of geef je baby gewoon een zachte rammelaar, daar is hij ook een tijdje zoet mee op deze leeftijd. Ook voor in de kinderwagen of in de autostoel is het nu leuk om speelgoed voor onderweg aan te schaffen!.

  Bewegen in bed

  Meestal kunnen baby's zich tussen de 6 en 8 weken blootwoelen in hun bedje of zichzelf omhoog schuiven. Dan is het tijd voor een babyslaapzak!, zodat je baby niet onder de dekens terecht kan komen. De inbakerdoeken kun je nu dus langzaam achterwege gaan laten, en overstappen op een veilig slaapzakje. De meeste slaapzakjes zijn geschikt voor vier seizoenen, en zijn dus zeker de investering waard.

  Ontdekken met babyboekjes

  Wil je graag de ontwikkeling van je baby stimuleren? Dan is het een goed idee om aan de slag te gaan met babyboekjes. Van voelboekjes met knisperpagina's en felle kleuren worden baby's op deze leeftijd helemaal wild. Lees hier meer over het ontdekken en leren door middel van babyboekjes.

  Ontwikkelingen bij jou

  Tijd voor jezelf

  Na al 8 weken volop bezig te zijn met babyvoeding, babypoep en luiers verschonen, is het ook wel eens fijn om er zonder je baby op uit te gaan. Een avondje gezellig bijkletsen met je vriendinnen onder het genot van een hapje en een drankje! Je moet immers ook aan jezelf denken. Voed jij je baby door middel van borstvoeding? Dan is het handig om te kolven door middel van een kolfapparaat. Zo kan bijvoorbeeld je partner de baby voeden wanneer jij er niet bent, en kun jij tijdens je uitstapjes je moedermelk afkolven.

  Alcohol, roken en medicijnen tijdens borstvoeding

  Wanneer je borstvoeding geeft is het goed om te weten waar je precies op moet letten. Na de bevalling ben je wellicht weer gaan roken, drinken of medicijnen gaan gebruiken. Maar het is belangrijk om hierbij goed op te letten. Bepaalde voeding, kruiden, drank, medicijnen en tabak kunnen namelijk invloed hebben op de borstvoeding. Bijvoorbeeld bij alcohol geldt: 1 glas alcohol, 3 uur wachten met borstvoeding.

  Weetjes en tips

  Samen kletsen

  Begint je baby al een beetje te brabbelen? Probeer je kleintje aan te moedigen door lekker samen te kletsen. Zo stimuleer je de taalontwikkeling van je baby. Verwacht er nog niet teveel van, maar onbewust steekt je kleintje er veel van op.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard