1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Kinderwagen speelgoed voor onderweg

  Gepubliceerd op: 11-27-2020Bewerkt op: 4-24-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-27-2020Bewerkt op: 4-24-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Baby’s en peuters vervelen zich snel in een kinderwagen, autostoel of buggy. Veel ouders hangen er daarom graag wat speelgoed aan, zoals een buggyboekje, wagenspanner of speelspiraal. Het kindje vermaakt zich met het speelgoed en de ouders kunnen rustig de reis voortzetten.

  Een jong kind zal snel overprikkeld raken als er te veel speelgoed wordt aangeboden. Probeer het daarom te beperken tot één speeltje in de buggy of in de auto. Voor langere reizen kan er afgewisseld worden tussen verschillende speeltjes zodat het uitdagend blijft.

  Bij het selecteren van het geschikte speelgoed voor onderweg is het ook goed om te letten op hoe het speelgoed bevestigd kan worden. Een balletje in de kinderwagen zal snel worden weggegooid buiten de wagen! Het blijft natuurlijk een leuk spelletje om alles buiten de wagen te gooien. Een koortje of een clip zorgt ervoor dat het speelgoed in of aan de wagen blijft hangen en jouw kindje het ook zelf weer naar zich toe kan trekken.

  Op zoek naar leuk en leerzaam speelgoed voor onderweg? Wij hebben wat tips!

  Wagenspanner

  Een wagenspanner is eenvoudig te bevestigen aan een autostoeltje of kinderwagen en zorgt onderweg voor veel speelplezier en vermaak dankzij de speeltjes met een rammelaar, spiegeltje, knijptoetertje en knisper. Een wagenspanner stimuleert tevens de hand-oogcoördinatie.

  Buggyboekje

  Een kleurrijk buggyboekje met vrolijke figuren en prints is onmisbaar. Baby’s beleven veel plezier aan het ontdekken van de verschillende materialen en activiteiten in het boekje. Zo zit er een knijptoetertje, knisper en spiegeltje in. Dit prikkelt niet alleen de zintuigen, maar is ook goed voor de ontwikkeling van de hand-oogcoördinatie. Het boekje kan eenvoudig bevestigd worden aan de buggy of kinderwagen dankzij de clip en het koordje.

  Knuffelpoppen

  Zachte poppen worden graag geknuffeld! Ze kunnen rechtop zitten en rijden graag mee in de buggy, het autostoeltje of in een houten poppenbuggy. De meeste zachte poppen zijn te gebruiken vanaf 0+ jaar. Er zitten geen harde onderdelen aan een knuffelpop wat ze perfect geschikt maakt voor de kleine en grote knuffelkontjes! De zachte poppen leren kinderen spelenderwijs een verzorgende rol op zich te nemen en zijn hierdoor belangrijk voor de ontwikkeling.

  Trilfiguren en muziekdoosjes

  Trilfiguren en muziekdoosjes blijven interessant voor een kindje. Door te trekken aan een koordje lok je een reactie uit, het figuurtje/diertje gaat trillen of er zal een muziekjes worden afgespeeld! De meeste trilfiguren en muziekdoosjes hebben een makkelijke bevestigingsring of touwtje om vast te maken in de auto of kinderwagen.

  Speenketting

  De speenketting is tegenwoordig multifunctioneel. Veel exemplaren hebben er leuke kleurrijke balletjes, ringetjes of een knuffeltje aan. Een speenketting heeft aan de andere kant een handige clip die veilig en eenvoudig bevestigd kan worden aan bijvoorbeeld het babyjasje of -vestje. Op deze manier raakt het speentje niet kwijt en is er altijd een speeltje/knuffeltje bij de hand.

  Speelspiraal

  Baby’s zijn dol op een speelspiraal)! Er is ook zoveel te beleven: een spiegeltje, een rammelaar, een knijptoetertje. De spiraal kan eenvoudig bevestigd worden aan de box of aan de beugel van de kinderwagen. Dit speelgoed zorgt niet alleen voor veel speelplezier en vermaak, maar stimuleert tevens de hand-oogcoördinatie.

  Peuters vinden het vaak ook erg leuk om zelf naast de buggy mee te fietsen op een eigen loopfietsje, loopautootje of skelter. Zo wordt het boodschappen doen een stuk minder saai voor een peuter!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard