1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  11x de grootste ergernissen van zwangere vrouwen

  Gepubliceerd op: 6-12-2020Bewerkt op: 6-3-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 6-12-2020Bewerkt op: 6-3-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  De zwangerschap is voor het merendeel hartstikke leuk en bijzonder, maar dat er grote ergernissen bij komen kijken, dat kunnen we niet ontkennen. In iedere zwangerschap zijn natuurlijk de kwaaltjes anders, maar over het algemeen zijn er een aantal ergernissen die voor iedere zwangere vrouw wel herkenbaar zullen zijn!

  11 dingen waar zwangere vrouwen zich aan ergeren

  Dit lijstje is voor veel zwangere vrouwen vast heel herkenbaar! Maar ook als je niet zwanger bent, kan je hier rekening mee houden als je een zwangere vrouw in je omgeving hebt.

  1. Onbekenden die je buik aanraken

  Hoe goed mensen het soms ook bedoelen, het kan echt ongelooflijk vervelend zijn als onbekenden ongevraagd aan je buik gaan zitten. Ook al kunnen ze je baby natuurlijk niet direct aanraken, zo voelt het voor jou haast wel. Nee, dat aanraken is echt allemaal bestemd voor jou, je partner, goede vriendinnen en familie. Maar onbekenden? Hou op. Zo zie je maar dat de beschermende moeder al naar voren komt tijdens de zwangerschap.

  1. Al die vragen

  In de meeste gevallen praat je graag over je zwangerschap. Maar er komt een moment dat al die vragen toch even te veel worden en ontzettend irritant zijn. Vooral als het oude bekende zijn die je tegenkomt in de supermarkt en opeens álles willen weten over je zwangerschap. Was het gepland? Weet je al wat het wordt? Wat is de uitgerekende datum? Soms wil je gewoon zeggen ‘’Nee hoor, ik ben niet zwanger, ik heb gewoon héél erg veel gegeten’’.

  1. Mannen

  Mannen, zelfs je eigen man. Waarom? Omdat zij gewoon niet hoeven te dealen met je zwangerschapskwaaltjes, maar er wel vaak een mening over hebben. Het is een beetje oneerlijk, vooral als je partner nog helemaal mobiel is in het derde trimester en jij haast niks meer kan. Maar hij kan het goedmaken met heel veel massages!

  1. Ongevraagd advies

  Ongevraagd advies kan van alle kanten komen tijdens de zwangerschap. Van onbekenden, maar ook van je eigen moeder of vriendinnen. Het is prima dat iedereen de zwangerschap en het opvoeden op zijn eigen manier ziet, maar soms heb jij daar andere meningen over en zit je echt niet op deze adviezen te wachten. Ook weet jij prima wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap, daar hoeft echt niet iedereen je op te wijzen in de supermarkt of in een koffietentje.

  1. De geur van..alles

  Tijdens de zwangerschap wordt je reukvermogen vaak veel groter, en kan je veel gevoeliger worden voor bepaalde geurtjes. Simpele dingen zoals ui, knoflook, benzine, of een parfum die je eerder heel lekker vond, kunnen nu veel te sterk ruiken en je soms laten kokhalzen.

  1. Opmerkingen over je figuur

  Ook weer vaak goed bedoeld, maar niet heel leuk, vooral als je hoogzwanger bent. Dingen als ‘’Wat een toeter!’’, ‘’Je buik is niet heel groot, he?’’, ‘’Weet je zeker dat het er geen twee zijn?’’ vallen niet echt in het goede keelgat bij veel zwangere vrouwen, vooral niet als je hoogzwanger bent.

  1. Je voeten

  Bij veel vrouwen zwellen de voeten erg op tijdens de zwangerschap. En nu je ze als hoogzwangere vrouw ook niet meer kunt zien, lijken ze eigenlijk een paar onnodige dikke aanhangsels aan je benen waar geen schoenen meer omheen passen.

  1. Overal jeuk

  Zwangerschapsjeuk is een veel voorkomende zwangerschapskwaaltje. Haast ieder zwangere vrouw krijgt er op een bepaald moment in hun zwangerschap wel érgens last van. En dat kan soms héél erg intens zijn. Vaak zo erg dat je het echt niet kunt laten keihard aan je borsten te krabben in het openbaar. Hoort er allemaal bij, maar wel heel vervelend soms!

  1. Slapen

  Slapen tijdens de zwangerschap, en dan vooral tijdens het derde trimester, kan echt een dingetje worden. Je grote buik wordt steeds onhandiger en het wordt steeds moeilijker comfortabel te liggen, waardoor je snel de hele nacht ligt te woelen. Ook het vaak moeten plassen maakt het er niet makkelijker op om te slapen. Maar goed, zie het maar als voorbereiding op wanneer je baby er is, want dan slaap je ook een stuk minder goed 's nachts!

  1. Mensen die niet voor je opstaan

  Het grootste voordeel van de zwangerschap zou toch wel moeten zijn dat je altijd en overal een zitplek hebt. Maar sommige mensen willen daar geen rekening mee houden. Ken je dat, als je een plekje zoekt in het openbaar vervoer, en sommige mensen plots doen alsof ze slapen? Heel aso. Gewoon je plekje opeisen hoor, zwangere vrouw!

  1. Ongevraagde horror-bevallingsverhalen

  Als je ergens niks aan hebt tijdens de zwangerschap, dan zijn het wel horrorverhalen over andere bevallingen. Je krijgt daardoor alleen maar meer angst voor de bevalling, wat niet ten goede komt voor een goed verloop ervan.

  Natuurlijk moet je bovenstaande dingen met een korreltje zout nemen. Niet alle zwangere vrouwen hebben dezelfde irritaties tijdens de zwangerschap, maar als jij je hierin wel kon vinden, dan is het toch leuk om te weten dat je niet de enige bent die deze ergernissen heeft!

  Wat is jouw grootste ergernis tijdens de zwangerschap?

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard