1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  13x dingen die stiekem heel erg leuk zijn aan de zwangerschap!

  Gepubliceerd op: 5-30-2020Bewerkt op: 12-4-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 5-30-2020Bewerkt op: 12-4-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Tijdens de zwangerschap vinden er veel leuke, handige en fijne veranderingen plaats in je leven. De kans is groot dat je ze na de zwangerschap zult missen! Je mag bij deze dingen gerust even stilstaan, ondanks dat je veel last kunt hebben van zwangerschapskwaaltjes. Hier zetten we de leukste dingen van de zwangerschap op een rijtje! Kun jij je erin vinden?

  Voordelen van zwanger zijn

  1. Iedereen is behulpzaam

  Iedereen is opeens veel behulpzamer als je zwanger bent! Nou ja, de meeste mensen dan. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken om een zitplekje in de trein en zullen meer mensen opeens naar je glimlachen op straat. Ook zijn mensen vaak wat geduldiger en vriendelijker!

  1. Je baby voelen bewegen

  Dit is toch wel het meest bijzondere gevoel ooit, toch? Je baby in je buik voelen bewegen is zoiets unieks en iets waar je echt goed van moet genieten nu je zwanger bent. Dat fijne (en soms pijnlijke) gevoel ga je gegarandeerd missen.

  1. Pregnancy glow

  Voor vele vrouwen geldt dat ze tijdens de zwangerschap, vooral in het tweede trimester, een heuse pregnancy glow krijgen! Je haar kan voller worden en je huid glanzend. Dat komt door een betere doorbloeding van je huid tijdens de zwangerschap.

  1. Excuus om te shoppen

  Nu je zwanger bent heb je een héél goed excuus om heel veel te shoppen! Voor zowel jezelf als je baby zal je vele nieuwe spullen nodig hebben. Denk aan zwangerschapskleding, spullen voor de babykamer, babykleding, verzorgingsproducten, noem het maar op! Je kunt je haast iedere week wel wat bedenken waarvoor je nog even de deur uit moet om het te shoppen.

  1. Je buik wordt je favoriete lichaamsdeel

  Was je eerst nog wat onzeker over je buik, dan wordt het tijdens de zwangerschap waarschijnlijk je favoriete lichaamsdeel waarmee je graag pronkt! Die zwangere buik mag er zeker wezen, dus laat hem vooral mooi uitkomen in nieuwe zwangerschapskleding.

  1. Geen menstruatie

  Voor sommige vrouwen is het geen issue, maar toch is het stiekem best fijn dat je je 9 maanden lang niet druk hoeft te maken om je ongesteldheid! Wel krijg je natuurlijk te maken met hormonale schommelingen, maar dan door de zwangerschap. Maar de maandelijkse bloeding blijft voorlopig even achterwege!

  1. Grotere borsten

  Een leuke bijkomstigheid is voor veel vrouwen het feit dat je boobs opeens flink groeien! Had je ook nog een kleine cupmaat, dan is de kans groot dat het opeens zal verdubbelen tijdens de zwangerschap. Natuurlijk is het niet voor iedere vrouw fijn dat borsten ontzettend groeien, maar veel vrouwen zullen hier blij mee zijn! Groeiende borsten hebben alles te maken met het voorbereiden van je lichaam op de borstvoeding.

  1. Nooit meer alleen

  Ookal ben je alleen, echt alleen ben je nooit meer. Je hebt namelijk altijd je baby bij je! Beeld je eens in hoe je baby bij je in de buik zit, en je zult het gegarandeerd heel gezellig vinden dat er zo’n lief klein wezentje altijd dichtbij je is. Het wordt alleen maar leuker naarmate je de schopjes gaat voelen.

  1. Je buik als tafeltje gebruiken

  Niet bepaald charmant, maar wat maakt het uit! Je buik zal zeker later in de zwangerschap een keer van pas komen als tafeltje om een bak chips op te zetten tijdens een avondje op de bank.

  1. Meer eten dan normaal

  Voor veel vrouwen is de zwangerschap het perfecte excuus om meer te eten dan normaal, omdat je het extra vet toch niet zo zult opmerken met die dikke buik! Houd er wel rekening mee dat 70 tot 300 kcal extra per dag genoeg zijn, afhankelijk van hoe ver je bent in je zwangerschap.

  1. Gezondere jij

  Veel vrouwen gaan extra op hun voeding en gezondheid letten tijdens de zwangerschap voor het welzijn van de baby. Hier profiteert je baby van, maar ook jij!

  1. Meer zin in seks

  Voor veel vrouwen (maar niet voor iedereen) geldt dat tenminste in een bepaald gedeelte van de zwangerschap de zin in seks veel meer wordt. Dit kan resulteren in een beter seksleven met je partner. Ook kan je vaak door de betere doorbloeding in je vagina gemakkelijker een orgasme krijgen.

  1. Je maakt leuke praatjes

  Je zwangerschap is voor mensen altijd een goede reden om een gezellig praatje te maken. Hartstikke leuk, want meestal is het heel goed bedoeld. Mensen zullen ook sneller lieve opmerkingen maken over hoe je eruit ziet met je buik, en vragen naar hoe het met je gaat.

  Wat is voor jou het leukste aan zwanger zijn of het grootste voordeel? Laat het weten in een reactie!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard