1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  category-image

  Uitgerekende datum

  Met deze tool kun je gemakkelijk je uitgerekende datum berekenen.

  Terug

  Uitgerekende datum

  Geschreven door: ZP® - Magazine
  ZP® - MagazineGeschreven door: ZP® - Magazine
  Met deze tool kun je gemakkelijk je uitgerekende datum berekenen. Deze datum is de dag waarop je verwacht je kindje te mogen verwelkomen. Dit is een goede indicatie van wanneer je ongeveer zult bevallen, maar slechts 5% van de vrouwen bevalt ook werkelijk op deze datum. De meeste vrouwen bevallen drie weken voor of twee weken na de uitgerekende datum.

  Betrouwbaarheid uitgerekende datum

  Je kunt hier je uitgerekende datum berekenen door de laatste dag van je menstruatie op te geven en de lengte van je cyclus. Is je cyclus 28 dagen en regelmatig? Dan is deze tool behoorlijk betrouwbaar, maar bij onregelmatige cyclussen vermindert de betrouwbaarheid aanzienlijk. Daarnaast is een uitgerekende datum nooit meer dan een indicatie!

  Je huisarts, gynaecoloog of verloskundige kan je het beste helpen bij het berekenen van je uitgerekende datum. Maar het is toch ook wel fijn om dit gewoon vanuit huis te kunnen doen! Echter kunnen alleen specialisten de exacte bevruchtingsdatum vaststellen en daarmee een meer betrouwbare uitgerekende datum geven. De datum wordt vastgesteld op basis van een gemiddelde zwangerschap van 38 weken na de bevruchting.

  Belang van een uitgerekende datum

  Een uitgerekende datum is niet alleen leuk om te weten, maar het is ook erg belangrijk om de ontwikkeling van je ongeboren kindje bij te houden. Zo weet je ook precies of de bevalling te vroeg of te laat op gang komt. Maar vergis je niet, slechts 4 a 5 procent van alle baby's wordt ook echt geboren op de dag van de uitgerekende datum!

  Hoelang ben ik zwanger?

  Het ligt aan het moment waarop je begint met tellen om uit te komen op hoelang je al zwanger bent. Vanaf de bevruchting is de gemiddelde zwangerschap 38 weken, maar vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie duurt de gemiddelde zwangerschap 40 weken. De laatste optie wordt normaal gesproken gebruikt om je zwangerschap te berekenen. Dit betekent dus dat je de ‘eerste twee weken’ helemaal niet zwanger bent!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard