1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Wanneer wordt die zwangere buik nu eindelijk zichtbaar?

  Gepubliceerd op: 5-22-2020Bewerkt op: 6-3-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 5-22-2020Bewerkt op: 6-3-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Veel vrouwen vragen het zich af vroeg in de zwangerschap: wanneer wordt die zwangere buik nu eindelijk eens zichtbaar!? Vooral bij een eerste zwangerschap lijkt het wel een oneindigheid te duren. Maar wees niet ongerust, bij iedere vrouw kan het op een ander moment komen. Wanneer kan je dat zwangere buikje ongeveer verwachten?

  Wanneer ga je een buikje zien tijdens de zwangerschap?

  Dat is de vraag van veel zwangere vrouwen. Want op je zwangerschap ben je natuurlijk hartstikke trots en je wilt natuurlijk dat al vanaf week 1 en prachtige babybuik te zien is! Zo snel gaat dat helaas niet. Gemiddeld beginnen zwangere vrouwen zelf een verschil te zien tussen de 11 en 18 weken. Maar dat kan ook eerder of later zijn, dus wees niet ongerust! Voordat je omgeving het ook gaat zien, kan ook pas veel later zijn.

  Vaak is het groeiende onderbuikje dat je zelf waarneemt in de eerste maanden van de zwangerschap een resultaat van je darmen die onder invloed van hormonen alvast plaats maken voor je groei van je baarmoeder. Het is dan dus niet zo zeer je grotere baarmoeder.

  Factoren zichtbaarheid zwangere buik

  Wanneer je een zwanger buikje gaat zien, is ook afhankelijk van verschillende factoren die voor iedere vrouw anders zijn:

  • Lichaamsbouw

  Een kort iemand of lang iemand kunnen heel anders dragen en veel verschil tonen in de zichtbaarheid van hun groeiende zwangere buik

  • Genetica

  Er is een grote kans dat er gelijkenissen zitten in de zwangere buik van je moeder en die van jou. Vraag dus eens aan je moeder wanneer zij ongeveer een zichtbaar buikje kreeg!

  • Buikspieren

  Heb je sterke buikspieren, dan kan het wat langer duren voordat je een buikje krijgt. Daarom duurt het bij een eerste zwangerschap ook wat langer. Bij een tweede zijn de buikspieren al eerder opgerekt geweest, en is de kans dus groter dat je al sneller een buikje zult vertonen.

  • Gewichtstoename tijdens de zwangerschap

  Kom je tijdens de zwangerschap veel aan door meer te eten dan normaal? Dan kan dit extra gewicht ook aan je buikje zichtbaar worden.

  • Meerlingenzwangerschap

  Logisch natuurlijk, want met meerdere baby’s zal je dat buikje eerder zien.

  Geen zorgen!

  Iedere vrouw en iedere zwangerschap is anders, en daarmee ook ieder zwanger buikje. Maak je dus niet druk als het bij jou een paar weken langer duurt dan bij een vriendin! Van de grootte van je buik kan niet de gezondheid van je baby worden afgeleid, dat kunnen alleen je zorgverleners voor je bepalen. Geen zorgen dus. Aan het einde van je zwangerschap heb je gegarandeerd een mooi rond zwanger buikje!

  Hoe lang duurde het bij jou voordat je een zwanger buikje zag? Laat het weten in een comment!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard