Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

ZwangerZwangerschapskalenderWeek 29

Selecteer je zwangerschapsweek

week-29

Week 29

Week 29

ZP® - Zwangerschap & Babykalender

, 8 July 2016 09:26Laatste update op: 10 August 2021 18:06

Voeding is tijdens de gehele zwangerschap belangrijk, maar in het laatste trimester des te meer. Let er daarom op dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. De baby heeft nu de grootste behoefte aan voeding. De baby is nu 38,5 centimeter lang en weegt 1100 gram. Lees snel verder wat er allemaal gebeurt in week 29 van je zwangerschap.

Vanwege de situatie rondom het coronavirus is het mogelijk dat bepaalde informatie op deze pagina (tijdelijk) niet correct is.

Je baby in week 29 van je zwangerschap

In week 29 is je baby...

week-image

37 cm

1200 gram

..zo groot als een flespompoen

Jij in weekNr 29 van je zwangerschap

In weekNr 29 ben jij...

week-image
  • 29 weken zwanger
  • in je zevende maand
  • in het derde trimester

Dit gebeurt er met je baby als je 29 weken zwanger bent

Je baby krijgt steeds meer een vast ritme. Op bepaalde momenten van de dag (of nacht) zal je baby erg beweeglijk en actief zijn en op bepaalde momenten juist erg rustig. Je baby krijgt nu al een vast slaapritme onder invloed van de steeds meer rijpende hersenen. De hersenen zijn nu in staat om een aantal zaken zelf aan te sturen zoals de lichaamstemperatuur en ademhaling.

Geluiden kan je baby ook al horen. Je baby hoort je hartslag, het rondpompen van je bloed en de geluiden van je spijsvertering; in je buik is het nooit stil. Ook hoort hij of zij je stem en muziek. Sommige pasgeboren baby's worden rustig als ze muziek horen waar hun moeder veel naar luisterde tijdens de zwangerschap.

Dit gebeurt er met jou als je 29 weken zwanger bent

Last van een zeurende of stekende pijn in je onderrug of bij het schaambeen? Dat zou kunnen duiden op bekkenpijn. Een op de vier vrouwen heeft hier tijdens de zwangerschap last van. Het bekken ondergaat veel verandering tijdens de zwangerschap en wordt flink aan het werk gezet. Lees hier meer over het bekken en wat je kunt doen aan bekkenklachten. Ook chiropractie en osteopathie kunnen je tijdens de zwangerschap helpen met bekkenpijn en andere lichamelijke klachten .

Waarschijnlijk kun je de billen en voeten van je baby voelen als hij of zij beweegt. Je baby drukt nu tegen je maag en middenrif en je zal vaker moeten gaan zitten en uitrusten. Tijdens de zwangerschapscontroles wordt elke keer je bloeddruk gemeten. De zwangerschap is een extra belasting voor je lichaam en soms kan deze belasting te zwaar worden. Dit kan zich kan uiten in een hoge bloeddruk of in het ontwikkelen van een (milde) zwangerschapsvergiftiging..

Gratis online zwangerschaps-, beval- en babycursussen

Hier krijg je onbeperkt toegang tot 10 verschillende zwangerschaps-, beval-, en babycursussen, gegeven door alleen de beste zorgverleners en beroepsverenigingen. En het mooiste is: het wordt waarschijnlijk volledig vergoed door jouw zorgverzekering! Helemaal gratis voor jou dus. Lees hier meer over alle verschillende cursussen, prijs en de aanbieders.

To do in week 29

EHBO cursus

Met een baby zit een ongelukje in een klein hoekje. Ookal is je baby nog niet gelijk erg mobiel, voordat je het weet is hij al aan het kruipen en alles aan het pakken! Het is dan beter alvast te weten wat je moet doen als je kindje in het ergste geval ergens door stikt, een brandwond oploopt of op zijn hoofdje valt. Een EHBO cursus is dan ook de oplossing. Lees hier alles wat je tijdens een EHBO cursus voor kinderen en baby's kunt verwachten.

Verzekering regelen

Je bent in Nederland verplicht om je kindje vanaf de geboorte mee te verzekeren. Je kindje wordt bijgeschreven op de polis van een van de ouders. Alle kinderen worden automatisch geaccepteerd en zijn tot 18-jarige leeftijd gratis verzekerd. Voor het bijschrijven bij de verzekering heb je een BSN (burgerservicenummer) nodig. Het BSN ontvang je na de aangifte van je kindje bij de gemeente. Lees hier meer over het aangeven van je kindje, erkenning en ouderlijk gezag.

Zwangerschapsyoga of zwangerschapspilates

Een van de zwangerschapscursussen die je kunt volgen is zwangerschapsyoga. Bij zwangerschapsyoga staat ontspannen centraal. Met behulp van ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen leer je te luisteren naar je lichaam, te vertrouwen op je lichaam en om te gaan met pijn. Zwangerschapsyoga geeft ook praktische informatie en oefeningen. Ook zwangerschapspilates is een fijne manier om tijdens je zwangerschap flexibel en in beweging te blijven, wat je uiteindelijk ook zal helpen tijdens de bevalling.

Geen inlegkruisjes meer gebruiken

Gebruik geen wegwerpinlegkruisjes als je zwanger bent. Hier zit vaak plastic in en dan loop je de kans dat het gaat 'broeien'. Dit verhoogt je de kans op een schimmelinfectie. Er bestaan ook katoenen inlegkruisjes, deze zijn eigenlijk hetzelfde als een katoenen onderbroek. Maar het vangt wel net die vervelende afscheiding of dat beetje urine op wat tijdens de zwangerschap zo vervelend is.

Mindful zwanger zijn

Met alle veranderingen die je doormaakt, kan het kan ook behulpzaam zijn om meer mindful door het leven te gaan tijdens je zwangerschap. Hier lees je hoe je mindful kunt zijn tijdens je zwangerschap.

Wist je dat?

Wist je dat de hormonen die vrijkomen tijdens een orgasme tijdens de seks juist een positief effect hebben op je baby? Je hoeft dus niet bang te zijn dat er schadelijke stoffen bij je baby komen als je gemeenschap hebt.

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard