1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zijn jouw schadeverzekeringen al babyproof?

  Gepubliceerd op: 29 oktober 2021 18:51Bewerkt op: 15 augustus 2023 17:15
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 29 oktober 2021 18:51Bewerkt op: 15 augustus 2023 17:15
  Geschreven door: ZP® - MagazineMedisch rereviewd door: Certius Financieel Advies

  Ben je een doe-het-zelver? Vergelijk dan hier de belangrijkste verzekeringen en diensten:

  1. Autoverzekering
  2. Woon(inboedel)verzekering
  3. Internet & TV providers
  4. Mobiele providers
  5. Hypotheken
  6. Reisverzekering
  7. Aansprakelijkheidsverzekering
  8. Rechtsbijstandverzekering

  Waarom schadeverzekeringen tijdens en na de zwangerschap?

  Met een schadeverzekering ben je er zeker van dat bepaalde schade aan je huis, auto of spullen van derden worden gedekt door je verzekeraar. Dat is met een baby belangrijker dan ooit, want het laatste wat je wilt is dat je zonder goed werkende auto komt te zitten, of dat je kleine deugenietje iets kapot maakt bij kenissen thuis. Ook je eigen inboedel zal een stuk meer waard worden met alle babyspullen.

  Je hebt dus de volgende schadeverzekeringen nodig: een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, opstalverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering en autoverzekering.

  Welke (schade)verzekeringen heb je nodig met een baby?

  • Inboedelverzekering: Alle babyspullen die gekocht moeten worden van de babyuitzetlijst zullen de waarde van jullie inboedel flink laten stijgen. Mocht er ooit brand uitbreken of ingebroken worden, dan wil je die spullen natuurlijk beschermen, wat kan met een inboedelverzekering. Heb je al een inboedelverzekering, geef dan de nieuwe waarde door aan je verzekering.

  • Aansprakelijkheidsverzekering: Baby’s kunnen heel ondeugend zijn, vooral vanaf wanneer ze kunnen kruipen en alles pakken wat los en vast zitten. Dan wil je toch niet meemaken dat je kindje bij iemand op bezoek net iets kostbaars stuk maakt, toch? Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je de schade die je baby of jij maakt bij een derde partij.

  • Opstalverzekering Met een opstalverzekering verzeker je alles wat los en vast zit aan je huis: zoals het dak, de regenpijp of de deuren door bijvoorbeeld waterschade of brand. Zo’n verzekering is naast een inboedelverzekering dus ook echt nodig, want die verzekert alleen wat er ín je huis staat.
  • (Doorlopende) reisverzekering Ben je van plan vaak uitjes te maken en op vakantie te gaan met de kleine? Dan is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering een must. Hiermee ben je het hele jaar door verzekerd tegen bijvoorbeeld de kosten van geannuleerde vluchten, het verliezen van bagage, kosteloos annuleren bij noodgevallen, medische zorg op reis en diefstal op reis. Erg belangrijk, want het laatste wat je wilt is met een baby financiële tegenvallers krijgen op vakantie.
  • Rechtsbijstandsverzekering: Mocht je ooit als werknemer in conflict raken met je werkgever, dan heb je met een rechtsbijstandverzekering hulp op rechtshulp en juridisch advies. Financiële stabiliteit is met een baby belangrijker dan ooit, en met gezinsdekking bij de rechtsbijstandsverzekering zijn de kinderen meeverzekerd tegen financiële tegenslagen.

  • Autoverzekering Met een baby is een auto belangrijker dan ooit om je kindje veilig en comfortabel te kunnen vervoeren. Heb je dus al dezelfde autoverzekering? Dan is het eens tijd om je autoverzekering onder de loep te nemen. Kijk bijvoorbeeld of de dekking past bij de waarde van de auto, en naar de schadeverzekering voor inzittenden.

  Ben je een doe-het-zelver? Vergelijk dan hier de belangrijkste verzekeringen en diensten op Independer:

  1. Autoverzekering
  2. Woon(inboedel)verzekering
  3. Internet & TV providers
  4. Mobiele providers
  5. Hypotheken
  6. Reisverzekering
  7. Aansprakelijkheidsverzekering
  8. Rechtsbijstandverzekering

  Wil je meer weten over de beste zorgverzekering? Lees hier alles over de juiste zorgverzekering tijdens en na de zwangerschap.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard