1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Kleintje op komst? Tijd om je autoverzekering onder de loep te nemen

  Gepubliceerd op: 8-14-2023Bewerkt op: 1-15-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 8-14-2023Bewerkt op: 1-15-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine(Medisch) gereviewd door: Certius Financieel Advies
  Er zijn zoveel dingen om aan te denken als je een kindje verwacht. Je zult waarschijnlijk bezig zijn met het inrichten van de babykamer, het kiezen van de leukste kinderwagen, en misschien zelfs de aanschaf van een (grotere) auto. Maar heb je ook gedacht aan je autoverzekering? Het klinkt misschien niet zo spannend als het kiezen van de babykamer, maar het is zeker iets dat de moeite waard is om te overwegen. Dit is waarom.

  Wat is een autoverzekering?

  De autoverzekering is een verplichte verzekering. Het beschermt je tegen de financiële gevolgen van aansprakelijkheid door andere weggebruikers. Maar daarnaast wil je ook je kind en je gezin beschermen tegen de financiële gevolgen van een ongeval, diefstal en pech onderweg.

  Waar moet je aan denken bij een autoverzekering als je zwanger bent of een jong gezin hebt?

  Zie de autoverzekering als de veiligheidsgordel voor je portemonnee. Autorijden brengt risico met zich mee, zeker als je een jong gezin hebt, dan heb je je handen vol aan de kinderen en alle babyspullen zoals de kinderwagen, buggy, maxi cosi etc. Heb je pech onderweg, dan sta je er alleen voor als je geen hulp hebt. Je kan immers je kinderen niet alleen laten in de auto dus is het verstandig dat je weer op weg wordt geholpen. Maar ook diefstal van je auto met daarin de dure kinderwagen of buggy kan je overkomen: geen auto meer en ook de spullen van de kinderen weg. Heb je een ongeluk en heb je ook andere mensen in de auto zoals vriendjes of vriendinnetjes, zorg dan dat ze ook verzekerd zijn voor blijvende schade of voor hun en jouw spullen die in de auto aanwezig zijn.

  Tips waar je op moet letten bij een autoverzekering

  • Als je bezig bent met het uitkiezen van de perfecte gezinsauto, vergeet dan niet dat veiligere auto's vaak veel leed kunnen voorkomen. Een autoverzekering beschermt je niet tegen een ongeluk. Een veilige auto wel.
  • Als het dan toch mis gaat, kies dan een verzekering met een schade-inzittende dekking. Het belangrijkste is je gezondheid van jou, je kinderen en alle andere inzittenden. Deze verzekering zorgt ervoor dat de financiële gevolgen zijn gedekt als er materiële en immateriële schade ontstaat als gevolg van een ongeluk.
  • Is je auto niet te oud, dan kan je vaak voor een paar euro per maand meer de auto beperkt-casco verzekeren. Dan ben je onder andere verzekerd voor brand, diefstal en aanrijding met loslopende dieren. Ook je sterretje in je ruit is dan gedekt.
  • Bij pech onderweg is het vervelend als je alleen bent maar heb je ook nog je kinderen bij je dan ben je niet zo flexibel, bijvoorbeeld ‘s avonds in het donker. Of op een regenachtige dag of in het weekend. Zie dan maar eens hulp te krijgen. Bij pechhulp kan je meteen de hulp inroepen en zij helpen je weer op weg en helpen je zeker sneller als je met kinderen langs de weg staat.

  Vergeet niet om de verzekeringen te vergelijken, er kan aardig wat verschil maken per verzekeraar. Dat komt omdat verzekeraars naar verschillende kenmerken kijken om de premie te bepalen, zoals waar je woont, wat je gezinssituatie is, je leeftijd of schadeverleden. Net zoals je de beste deal voor dat schattige wiegje wilt, wil je ook de beste deal voor je autoverzekering. Check goed de voorwaarden en eventueel de kleine lettertjes. Ben je niet zeker van je zaak, schakel dan een onafhankelijke verzekeringsadviseur in, die kan je adviseren. Misschien niet zo leuk als het uitzoeken van de babykleertjes, maar wel zo belangrijk.

  Tip: Dankzij onze samenwerking met Certius kan je een gratis verzekerings-check krijgen als je wil. Dan bekijken ze of je dekkingen goed staan, je nog verzekeringen mist die handig zijn en of je ergens anders goedkoper verzekerd kan zijn. Wil je hier graag meer over weten? Vul dan onderstaande formulier in.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard