1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Op vakantie met je baby? Aan deze dingen moet je denken!

  Gepubliceerd op: 6-24-2021Bewerkt op: 3-6-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 6-24-2021Bewerkt op: 3-6-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Yes, de eerste vakantie met je baby staat voor de deur! Leuk, maar ook erg spannend wel. En wat moet je waarschijnlijk aan een hoop dingen denken. Natuurlijk heb je nog geen idee want je kunt verwachten en kan je alleen maar hopen op dat het fijn zal worden voor je kleine. In ieder geval mag je de volgende dingen écht niet vergeten als je met een baby op vakantie gaat, dan kan het daar in ieder geval niet door fout gaan!

  Op vakantie met je baby, waar moet je aan denken?

  Met je baby een ommetje maken met de kinderwagen vergt al veel voorbereiding, maar met een vakantie is dat al helemaal gekte. Vooral als het de eerste vakantie met je baby wordt, heb je waarschijnlijk het idee dat je aan honderdduizend dingen moet denken. En dat is ook niet zo raar, want je wil natuurlijk dat je baby altijd comfortabel veilig en gezond is op reis. De dingen op dit lijstje mag je echt niet vergeten voor een vakantie of reis met je baby!

  Op reis met je baby: hét lijstje

  De koffer inpakken afgestemd op het klimaat en de vakantiebestemming spreekt natuurlijk voor zichzelf. Hoedjes, rompertjes met korte mouwen voor warm weer, maar ook broeken en shirts met lange mouwen voor ‘s avonds wanneer de muggen naar buiten komen. Waar je verder allemaal aan moet denken kan je hieronder lezen.

  1. Favoriete zonnebrandcrème en aftersun

  Deze items kun je het beste vast kopen in Nederland, want je vindt niet altijd precies de zonnebrandcremes voor baby’s die je wilt hebben in het buitenland. Een fijne goed uitsmeerbare creme, met hoge factor en met natuurlijke ingrediënten is natuurlijk het fijnste voor je baby. Hetzelfde geldt voor de aftersun.

  1. Héél veel hydrofiele doeken

  Je zult snel genoeg merken dat je nooit genoeg hydrofiele doek kunt meenemen op vakantie, vooral die met een lichte kleur. Je zult ze letterlijk óveral voor gebruiken: als afveegdoek, als handdoekjes op het strand, om mee af te drogen, als slabbetje of om het zweet in het autstoeltje op te vangen. En je zult ze natuurlijk niet iedere dag kunnen wassen zoals thuis. Een hoop hydrofiele doeken meenemen dus!

  1. Polsbandjes

  Ben jij een ietwat overbezorgde ouder, die bang is dat zijn of haar baby kan verdwijnen of wegkruipen? Dan mogen polsbandjes niet missen. Zet daar je telefoonnummer en adres op en doe hem om bij je kindje. Kans is klein dat het echt nodig is, maar dan ben jij wel een stuk rustiger!

  1. Voorleesboekjes

  Qua boekjes kun je er beter zeker van zijn dat ze in het Nederlands zijn en niet in het Spaans of Kroatisch waar je geen wijs uit komt. Boekjes voor op vakantie met je baby kun je dus zeker alvast inpakken vanuit huis!

  1. Flessenwarmer en -accessoires

  Dingen als flessen accesoires en flessenwarmers zijn nogal prijzig om opnieuw te kopen in het land van bestemming, dus die kun je ook het beste inpakken vanuit huis.

  1. Favoriete knuffels

  Is jouw baby extreem gehecht aan een specifieke knuffel? Dan is het héél slim om die niét te vergeten op vakantie! Het laatste is dat je baby de eerste dagen huilerig is omdat hij of zij zijn favo knuffel niet heeft, of dat een van jullie terug moet vliegen om die knuffel te halen (knipoog).

  1. Kunstvoeding

  Geef je je baby kunstvoeding? Neem daarvan dan een goede voorraad mee op vakantie. Want je bent er natuurlijk niet zeker van dat je de voeding die jullie gebruiken kunt kopen in het vakantieland

  1. Opvouwbare kinderstoel

  Lang niet alle restaurants zullen kinderstoeltjes hebben in het buitenland. Dan is zo’nopvouwbaar of hangbaar kinder eetstoeltjeideaal! Ze zijn licht in gewicht en lekker compact, fijn om altijd in de vakantieauto te hebben en tevoorschijn te halen wanneer het nodig is.

  Andere items zoals luiers, doekjes, zwemkleding, billenzalf en andere verzorgingsproducten spreken natuurlijk voor zich, net als handdoeken, babyshampoo, zwembandjes en muggenspray. Maar voor deze items geldt dat je ze ook haast altijd kunt kopen in het vakantieland tegen een goede prijs. Bovenstaande items in het lijstje wil je daarentegen écht niet vergeten!

  Verder rekening mee houden met je baby op vakantie

  1. Zelfde slaapritueel als thuis

  Probeer zoveel mogelijk vast te houden aan dezelfde bedtijden en het slaapritueel als thuis. Zo zal je baby beter slapen en eenmaal bij thuiskomst minder moeite hebben weer in het vaste slaapritme te komen.

  1. Neem een tweevoud aan favorieten mee

  Heeft je baby een favoriete soort speen of knuffel? Neem dan altijd een reserve exemplaar mee, om heftige huilbuien te voorkomen

  1. Zorg dat je kindje voldoende drinkt met warm weer

  Vooral met warm weer is het ontzettend belangrijk dat je kindje voldoende drinkt. Afhankelijk van de leeftijd heeft je kindje ookal een bepaalde hoeveelheid water nodig, naast de melk. Lees hier hoeveel je kindje dagelijks moet drinken.

  1. Heb niet te hoge verwachtingen van je rustmomenten

  Vakantie zal niet meer zijn zoals het ooit was met een baby. Wel extra leuk om je baby in het zand te zien kruipen en plezier te zien beleven, maar de hele middag tukken op het strand en uitslapen zal er niet altijd in zitten. Tenzij jullie elkaar natuurlijk kunnen afwisselen of een nanny hebben.

  Wat is jouw gouden tip of item dat niet in dit artikel mag missen voor een vakantie met je baby?

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard