1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Op vakantie met kinderen? Sluit een reisverzekering af

  Gepubliceerd op: 14 augustus 2023 19:28Bewerkt op: 28 september 2023 18:45
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 14 augustus 2023 19:28Bewerkt op: 28 september 2023 18:45
  Geschreven door: ZP® - MagazineMedisch rereviewd door: Certius Financieel Advies
  Of je nu op reis gaat Disneyland, naar Curaçao of je gaat een weekend op bezoek bij opa en oma in een andere stad, reizen is een spannende en maar leuke bezigheid. Je komt in een andere omgeving en cultuur die onbekend is. Een goede voorbereiding is belangrijk, maar wat gebeurt er als je reis toch niet helemaal volgens plan verloopt? Een reisverzekering kan je helpen om de onverwachte calamiteiten op te vangen en je reis te voltooien of je te ondersteunen. Zo'n reisverzekering is erg belangrijk als je met kinderen op vakantie gaat!

  Wat is een reisverzekering?

  Een reisverzekering is een verzekering die je helpt bij calamiteiten tijdens je reis tegen verschillende onvoorziene omstandigheden, zoals medische noodgevallen, ziekte, verloren bagage, diefstal, pech onderweg en meer ongemakken. Het is meer dan alleen een financiële dekking voor schade, ook fysieke hulp behoort tot de dekking.

  Waarom een reisverzekering als je zwanger bent of kinderen hebt?

  Ga je op vakantie met jonge kinderen, dan heb je meer bagage bij je. Waarschijnlijk een kinderwagen, buggy of reiswieg. Ga je op reis, dan ben je afhankelijk van externe factoren waar je geen invloed op hebt. Denk dan aan autopech, ziekte, vertraging van vlucht, diefstal of inbraak in vakantieverblijf. Dan loop je al snel tegen een aantal zaken aan waar je geen idee van hebt. De reisverzekering helpt je bij calamiteiten door middel van de Alarmcentrale die je helpt bij deze calamiteiten. Ze spreken met buitenlandse hulpverleners en zoeken opvang wanneer je gestrand bent met de kinderen. Ze boeken je vlucht om en zorgen voor eventueel transport van jezelf of kinderen naar een arts of ziekenhuis. Een hele geruststelling als je op reis gaat en je er dan niet alleen voor staat.

  Waar moet je op letten qua dekkingen?

  Bij het kiezen van een reisverzekering is het belangrijk om te kijken naar wat er precies gedekt wordt. De meeste mensen kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Dit is in de regel goedkoper dan een tijdelijke reisverzekering (vanaf 20 dagen vakantie per jaar). Een reisverzekering heeft een aantal modules waaruit je kan kiezen, bedenk daarom wat je nodig hebt. Zo kun je kiezen tussen Nederland dekking, Europa of Werelddekking. Dekken ze bijvoorbeeld medische kosten in het buitenland? Wel belangrijk, want medische kosten in het buitenland worden wel door de zorgverzekering betaald maar tot een maximaal bedrag. Boek je een dure reis dan is een dekking annulering aan te raden. Ga je met de auto denk dan aan de vervoersdekking, dit is een aanvulling op de pechhulp van de auto. Ga je op skivakantie, dan moet je dat ook verzekeren, net als gevaarlijke sporten zoals diepzeeduiken, abseilen, etc.

  Wist je dat?

  • Je reisverzekering ook dekking geeft voor een concert dat je niet kan bijwonen door bijvoorbeeld ziekte?
  • Je een familielid kan laten overkomen naar je vakantiebestemming als je zelf niet in staat bent om bijvoorbeeld de kinderen te verzorgen?
  • Je overnachting wordt betaald als je auto door pech naar de garage moet en je dezelfde dag niet verder kan?
  • Je juridische bijstand vergoed krijgt als je dat in het buitenland nodig hebt?
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard