1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Bereken je week

  ZwangerFinancien

  Financiën

  Financiën

  24 januari 2018 10:15

  Gezinsuitbreiding: er gaan nogal wat zaken veranderen. Op financieel gebied zijn er zaken die goed zijn om te weten of die geregeld moeten worden. In de artikelen hieronder worden verschillende financiële onderwerpen behandeld.

  Een baby: dat wordt genieten. Maar er moet ook een hoop geregeld worden! Ten eerst kost een baby veel geld. Denk aan alleen al de babyuitzetlijst, dat kan honderden en soms wel duizende euro's kosten. Je kunt het gelukkig ook voordelig aanpakken door op zoek te gaan naar tweedehands spullen of na te gaan welke babyspullen je nu écht nodig zal hebben. Verder zijn er ook een hoop praktische regelzaken die komen kijken bij het krijgen van een baby, zoals het doen van geboorteaangifte. Ook moet je je baby inschrijven bij jouw of je partner's zorgverzekering, en op tijd een kinderopvang regelen. En het is handig om al vroeg te beginnen na te denken over een spaarpotje voor je kind.

  De meeste zaken die je moet regelen en waar je financieel rekening mee moet houden met een baby, kun je vinden in de financiële kraamlijsten per week:

  In het eerste trimester staat je leven vooral in het teken van het wennen aan de zwangerschap. Toch kun je in deze fase alvast gaan denken over wat praktische zaken als het zoeken van een kinderopvang. Daar moet je namelijk al snel bij zijn, anders zitten je favoriete opties misschien al vol. Hetzelfde geldt voor kraamzorg. Ook kun je vast je verzekeringen onder de loep nemen. Lees hier alles waar je in het eerste trimester rekening mee moet houden.

  Tijdens het tweede trimester is de zwangerschap waarschijnlijk al wat meer bezonken. Je hebt dan ook wat meer ruimte in je hoofd om na te denken over geldzaken die bij een baby komen kijken, het inslaan van de babyuitzetlijst en het regelen van kinderopvang of een oppas voor na je verlof. Ook heb je in dit trimester alle tijd om je verzekeringen op orde te krijgen en het huis babyproof te maken. Lees hier alles over wat je tijdens het tweede trimester rekening mee kunt houden op het gebied van financiën en praktische zaken.

  In het derde trimester heb je de kans om de laatste puntjes op de i te zetten wat betreft praktische zaken voor de komst van de baby. Staat alles in de babykamer? Is opvang voor andere kinderen geregeld? En zijn alle verzekeringen op orde? Lees hier alles over wat je tijdens het derde trimester rekening mee kunt houden op het gebied van financiën en praktische zaken.

  In de artikelen op deze pagina kom je alles te weten over financiën en regelzaken met een baby op komst!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard