1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  category-image

  Financiën

  Terug

  Financiën

  Geschreven door: ZP® - Magazine
  ZP® - MagazineGeschreven door: ZP® - Magazine
  Gezinsuitbreiding: er gaan nogal wat zaken veranderen. Op financieel gebied zijn er zaken die goed zijn om te weten of die geregeld moeten worden. In de artikelen hieronder worden verschillende financiële onderwerpen behandeld.

  Financiële zaken met een baby

  Een baby: dat wordt genieten. Maar er moet ook een hoop geregeld worden! Ten eerst kost een baby veel geld. Denk aan alleen al de babyuitzetlijst , dat kan honderden en soms wel duizende euro's kosten. Je kunt het gelukkig ook voordelig aanpakken door op zoek te gaan naar tweedehands spullen of na te gaan welke babyspullen je nu écht nodig zal hebben. Verder zijn er ook een hoop praktische regelzaken die komen kijken bij het krijgen van een baby, zoals het doen van geboorteaangifte. Ook moet je je baby inschrijven bij jouw of je partner's zorgverzekering, en op tijd een kinderopvang regelen. En het is handig om al vroeg te beginnen na te denken over een spaarpotje voor je kind.

  Financiële kraamlijst: eerste trimester

  In het eerste trimester staat je leven vooral in het teken van het wennen aan de zwangerschap. Toch kun je in deze fase alvast gaan denken over wat praktische zaken als het zoeken van een kinderopvang. Daar moet je namelijk al snel bij zijn, anders zitten je favoriete opties misschien al vol. Hetzelfde geldt voor kraamzorg. Ook kun je vast je verzekeringen onder de loep nemen. Lees hier alles waar je in het eerste trimester rekening mee moet houden.

  Financiële kraamlijst: tweede trimester

  Tijdens het tweede trimester is de zwangerschap waarschijnlijk al wat meer bezonken. Je hebt dan ook wat meer ruimte in je hoofd om na te denken over geldzaken die bij een baby komen kijken, het inslaan van de babyuitzetlijst en het regelen van kinderopvang of een oppas voor na je verlof. Ook heb je in dit trimester alle tijd om je verzekeringen op orde te krijgen en het huis babyproof te maken. Lees hier alles over wat je tijdens het tweede trimester rekening mee kunt houden op het gebied van financiën en praktische zaken.

  Financiële kraamlijst: derde trimester

  In het derde trimester heb je de kans om de laatste puntjes op de i te zetten wat betreft praktische zaken voor de komst van de baby. Staat alles in de babykamer? Is opvang voor andere kinderen geregeld? En zijn alle verzekeringen op orde? Lees hier alles over wat je tijdens het derde trimester rekening mee kunt houden op het gebied van financiën en praktische zaken.

  Deel jouw ervaringen en vind steun in onze communities

  We geloven sterk in de kracht van gemeenschap en delen van ervaringen. Hier moedigen we je aan om je eigen verhalen en tips te delen en deel te nemen aan onze actieve community van zwangere vrouwen. Samen kunnen jullie elkaar ondersteunen en vragen beantwoorden met betrekking tot financiën tijdens de zwangerschap.

  • group-image
   3 dagen geleden

   Zwanger en geld

   6 leden
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard