1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Alles over de babyfoon

    Gepubliceerd op: 9-11-2020Bewerkt op: 4-2-2024
    ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 9-11-2020Bewerkt op: 4-2-2024
    Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: Beurer
    Een babyfoon is voor veel ouders een ideale oplossing om je kindje op afstand in de gaten te houden terwijl hij slaapt. Waarom zou je wel of niet moeten kiezen voor een babyfoon? Welke verschillende babyfoons zijn er allemaal?

    Wat is een babyfoon?

    Een pasgeboren baby wil je natuurlijk constant in de gaten kunnen houden als hij op een andere kamer slaapt. Een babyfoon kan dan een uitstekende uitkomst bieden! Dit bestaat uit twee apparaten die met elkaar verbonden zijn. Één zet je er neer in de babykamer, en de ander houd je bij je om de baby op afstand te kunnen horen of zien.

    Je hebt babyfoons met of zonder camera, en van héél veel verschillende soorten merken. De prijzen kunnen afhankelijk van het merk en de functies uiteenlopen van 25 euro tot 300 euro.

    Functies van een babyfoon

    Er zijn ontzettend veel verschillende babyfoons op de markt, die zich allemaal onderscheiden door de verschillende functies die ze kunnen hebben:

    • Babyfoon met of zonder camera

    Een babyfoon kan je met of zonder camera kopen. Een babyfoon zonder camera geeft je alleen de mogelijkheid je baby te horen, maar met een camera kan je je baby ook constant zien. Eentje zonder camera is meestal wel genoeg als je de babyfoon niet iedere dag gaat gebruiken. Het grote voordeel van een camera is echter wel dat je precies kunt weten of het nodig is langs te gaan bij je baby, en hoef je niet alleen op basis van geluiden te raden of je baby wakker is of niet. Een uitstekende babyfoon met camera koop je hier.

    • Soort verbinding

    Babyfoons kunnen verschillende soorten verbindingen hebben. De verbinden zijn digitaal, wat betekent dat de twee apparaten niet fysiek met elkaar verbonden te hoeven zijn. Hieronder vallen de digitale verbindingen/DECT, WiFi, Analoog en Private Mobile Radio.

    • Geluidsfuncties

    Een babyfoon kan verschillende geluidsfucties hebben. Zo hebben sommige exemplaren een terugspreekfunctie, waarmee je je kindje op afstand kunt kalmeren. Ook hebben ze vaak geluidsactivatie, wat betekent dat de babyfoon inschakelt zodra hij geluid waarneemt. Babyfoons zonder camera hebben ook vaak een huilvolume-functie, die aangeeft hoe hard een baby huilt. Je baby op afstand weer in slaap krijgen? Dan kan de functie voor slaapliedjes goed van pas komen. Nachtfunctie

    Sommige babyfoons hebben een camera met nachtfunctie, wat het mogelijk maakt je kindje ook ‘s nachts op beeld te kunnen zien op het schermpje. Dat gaat meestal met een ingebouwd nachtlampje of met een infraroodcamera. Een goede babyfoon met nachtfunctie koop je hier.

    • Temperatuurmeting

    Sommige babyfoons hebben een ingebouwde thermometer, waardoor je dus geen aparte kamerthermometer hoeft te kopen.

    • Stroom

    Babyfoons zijn vaak oplaadbaar, maar het kan ook zijn dat ze met stroom via het stopcontact verbonden moeten blijven. Dat is een belangrijk punt als je vaak met het ouderstation ergens anders wilt zitten waar misschien geen stroom is, of als je vaak met je kindje op vakantie gaat waar wellicht geen stopcontact dichtbij is.

    Tips voor veilig gebruik van een babyfoon

    Het idee is natuurlijk dat een babyfoon je helpt bij het zo goed mogelijk in de gaten houden van je baby terwijl hij op een andere kamer ligt. De volgende tips kunnen hierbij helpen:

    • Pas op met oudere kinderen. Zo’n apparaatje kan ontzettend interessant zijn voor peuters en kleuters, maar toch heb je liever niet dat ze het pakken en alles anders instellen, waardoor je je baby niet meer kunt horen of zien.
    • Gebruik een beveiligde internetverbinding. Als je een babyfoon hebt met WiFi verbinding, voorkom dan dat de verbinding kan worden gehackt door hem te beveiligen.
    • Let op de afstand. Vaak kunnen ouder- en babystation van de babyfoon niet te ver uit elkaar zijn. Dat kan ervoor zorgen dat de verbinding wegvalt en je je baby niet meer kunt horen of zien. De maximale afstand tussen de twee apparaten vind je in de gebruiksaanwijzing van ieder babyfoon
    • Laat je kindje niet schrikken. Sommige baby’s kunnen schrikken als je gebruik maakt van de terugspreekfunctie, zonder dat ze jou kunnen zien. Probeer het dus eerst een paar keer uit als je kindje wakker is, om te kijken of hij of zij daarvan schrikt.
    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard