1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  10x de meest rare zwangerschapsadviezen van vroeger

  Gepubliceerd op: 6-29-2020Bewerkt op: 9-28-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 6-29-2020Bewerkt op: 9-28-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Wanneer je zwanger bent krijg je vaak tips van je verloskundige en de mensen om je heen. Wat je niet moet eten tijdens je zwangerschap, dat je voldoende moet bewegen en geen alcohol moet drinken heb je vast al vaak gehoord. Je schoonmoeder, buurvrouw, caissière. Allemaal weten ze het beter. Maar er is vast niemand geweest die je als advies gaf om te gaan roken of wijn te drinken. Vroeger werd dit juist gestimuleerd, bizar toch? Benieuwd naar nog meer bizarre zwangerschapstips van vroeger? Lees dan snel verder.

  Zwanger in de jaren 30 tot 50

  Als je in de periode tussen de jaren 30 en 50 zwanger was, hield je er waarschijnlijk een andere leefstijl op na dan nu. Roken en alcohol drinken wordt nu bijvoorbeeld niet alleen afgeraden tijdens de zwangerschap, maar ook tijdens het zwanger worden en het geven van borstvoeding. Hoe anders is dit in vergelijking met vroeger, toen we juist een fles wijn moesten opentrekken tijdens de zwangerschap. Wij hebben de 8 meest bizarre adviezen op een rij gezet.

  1. Sigaretten roken tijdens de zwangerschap

  Roken is tegenwoordig een absolute no-go tijdens de zwangerschap. Zo'n 70-90 jaar geleden ging dat er wel anders aan toe. Rookte je niet? Dan werd aangeraden om toch een sigaret op te steken. Waarom? Hoor ik je denken. Nou, het zou het gewicht van de baby positief beïnvloeden. Nu weten we wel beter!

  2. Geen seks tijdens de zwangerschap

  Veel vrouwen vragen toch voor de zekerheid of seks tijdens de zwangerschap geen kwaad kan, vooral in het laatste trimester. Nu weten we dat je tijdens je zwangerschap nog steeds intiem kan zijn met je partner, het zou in de laatste weken juist kunnen helpen bij het opwekken van weeën. Vroeger dachten ze hier anders over, seks tijdens de zwangerschap was uit den boze. Het zou er namelijk voor kunnen zorgen dat je kind ontuchtige neigingen krijgt. Dus ehh... wijsheid komt met de jaren toch?

  3. Een glas wijn drinken ter ontspanning

  Wijn 9 maanden lang laten staan? Nee hoor, trek die fles wijn maar open, was vroeger het advies. Nu weten we welke schade alcohol bij je baby kan aanrichten, maar in de jaren 50 was het heel normaal om voor de ontspanning tijdens de zwangerschap een glaasje wijn achterover te tikken.

  4. Stoppen met werken

  Werk jij en ben je van plan om dit tijdens je zwangerschap te blijven doen? Dit was vroeger een absolute no-go. In Amerika was zelfs een echt verbod tegen werken tijdens de zwangerschap.

  5. Een korset dragen

  Ik krijg het al benauwd van de gedachte; een korset dragen tijdens je zwangerschap. Maar vroeger was dit heel normaal, want je droeg natuurlijk altijd een korset. Het korset werd dan wel aangepast wanneer je zwanger was, maar comfortabel was het vast niet.

  6. Pijn tijdens de bevalling? Chloroform!

  Tegenwoordig zijn er verschillende soorten pijnstilling tijdens de bevalling. Vroeger werd je verdoofd met een flinke dosis chloroform. De pijn werd er dan wel minder van, maar verstandig was het zeker niet. Je kan bewusteloos raken en een chloroform kan, indien er een hoge dosis wordt toegediend, dodelijk zijn.

  7. Auto's vermijden

  Vroeger werd het afgeraden om in een auto te zitten tijdens je zwangerschap. Het zou ervoor kunnen zorgen dat je te vroeg zou bevallen. Vrouwen moesten dan per fiets, trein of te voet naar hun bestemming.

  8. Overtijd? Een ritje over een hobbelweg!

  Tijdens de zwangerschap werd een autoritje afgeraden, maar indien je overtijd was moest je juist in de auto stappen. Een ritje over een hobbelweg zou ervoor zorgen dat je bevalling op gang zou komen.

  9. Geen zonlicht

  Genieten van de zon tijdens een zomerdag was er vroeger niet bij tijdens je zwangerschap. Zonlicht zou ervoor zorgen dat je baby ging koken.. Gelukkig zijn we er nu achter dat dit niet het geval is, maar het is wel belangrijk om met mate in de zon te zitten tijdens je zwangerschap en je altijd goed in te smeren.

  10. Mooie uitzichten = mooier kind

  Vroeger werd beweerd dat wanneer je een mooi uitzicht had, je een mooier kind zou krijgen en vice versa. Een mooi uitzicht is natuurlijk nooit vervelend, dus proberen kan altijd. Maar echt bewezen is het niet. En hou je vast, er werd ook gezegd dat wanneer je naar je huisdier zou kijken, je kind daar op zou gaan lijken. 'Goh, hij lijkt echt op Bikkel', daar zat natuurlijk niemand op te wachten.

  Heb jij nog rare adviezen gekregen die in dit rijtje thuis horen? Laat het ons weten in een reactie!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard