1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Verzorging van je huid tijdens de zwangerschap

  Gepubliceerd op: 8-8-2018Bewerkt op: 1-15-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 8-8-2018Bewerkt op: 1-15-2024
  Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: La Roche Posay
  Ben je zwanger, dan vinden er aardig wat veranderingen in je hormoonhuishouding plaats. Deze veranderingen hebben ook direct invloed op je huid. Daarom is een juiste huidverzorging belangrijk tijdens je zwangerschap.

  Zwangerschapsgloed

  Sommige vrouwen hebben een zwangerschapsgloed tijdens de negen maanden. Je lichaam maakt meer bloed aan en het kan dus zomaar zijn dat je gezonde blosjes krijgt. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Je kan ook een vlekkerige huid krijgen of te maken krijgen met bijvoorbeeld spinnetjes (van die rode puntjes in je gezicht, ook wel spider neavi genoemd).

  Acné

  Ben je niet gezegend met een gloed, maar juist met onzuiverheden, dan is het van belang om je huid zowel in de ochtend als in de avond goed te reinigen. Gebruik een milde reiniger die speciaal is ontwikkeld voor de vettige huid, zoals de Effaclar Micellaire Ultra of de Effaclar Zuiverende Gel. Gebruik daarnaast dagelijk een dagcrème tegen onzuiverheden, zoals deze Effaclar DUO+ van La Roche-Posay.

  Zwangerschapsmasker

  Onder invloed van hormonen in combinatie met de zon, gaat je huid meer pigment produceren en kan er een zwangerschapsmasker ontstaan, ook wel melasma genoemd. Dit zijn verkleuringen in je gezicht, vaak op het voorhoofd en rond de lippen. Maar het kan ook op je wangen voorkomen. Daarom is het extra van belang dat je je iedere dag, meerdere malen, goed insmeert met een hoge breedspectrum-bescherming, ook als het bewolkt is of als je in de schaduw zit. De zonnebrandproducten van Anthelios La Roche-Posay zijn ontwikkeld speciaal voor de gevoelige huid. De hydraterende zonnebrandcrème Anthelios Onzichtbare Fluide SPF50+ biedt bescherming tegen schade aan de huid verzoorzaakt door UVA, UVB, infrarood en vervuiling, daarnaast plakt deze crème niet en is hij onzichtbaar op de huid.

  Striae

  Onder invloed van hormonen en de uitrekking van je huid, kunnen er striae ontstaan. Men zegt dat dit erfelijk bepaald is, maar dat hoeft niet. Het zijn scheurtjes in het bindweefsel die ontstaan wanneer de huid te snel groeit. Smeren kan zeker helpen om je huid soepel te houden, maar heb je eenmaal striae, dan kun je er weinig meer aan doen. Houd de huid ‘vet’ en smeer je in ieder geval iedere dag in met een voedende olie of bodylotion, zoals de Lipikar Balsem AP+M.

  Jeuk

  Veel zwangere vrouwen hebben last van jeuk. Dit komt deels doordat de huid opgerekt wordt en soms wat droog is, maar ook doordat de lever meer moeite heeft met het afvoeren van galzuren. De galzuren kunnen de zenuwuiteinden prikkelen. Door je huid goed te hydrateren en soepel te houden kan je de jeuk verminderen. Hiervoor kan je een milde bodylotion (ongeparfumeerd) gebruiken, zoals Lipikar Balsem AP+M, of bijvoorbeeld pure amandelolie. Houdt de jeuk aan of is het ondragelijk, neem dan contact op met je arts. Hij kan controleren of je geen last hebt van zwangerschapsscholestase.

  _Dit artikel is geschreven in samenwerking met La Roche Posay Meer weten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief._

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard