Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

De commode, waar moet je op letten?

ZP® - Magazine

, 22 July 2021 18:32Laatste update op: 22 July 2021 18:35

Een commode voor je baby kan fijn zijn om je baby gemakkelijk te verschonen en aan te kleden. Bovendien kun je er veel kleding en babyspullen in kwijt. Maar heb je een commode wel echt nodig, en hoe kies je de perfecte commode?

Wat is een commode precies?

Een commodeis een meubelstuk voor de babykamer wat je gebruikt om je baby op te verschonen, waarom het ook wel een verzorgingstafel of verschoontafel wordt genoemd. Het meubelstuk heeft ook lades of planken, waar je een hoop babykleding en babyspullen in kunt bewaren. Erg handig dus.

Tip: Gebruik bakjes of mandjes in de commode om hem in te delen. Zo kun je de inhoud ook makkelijk herindelen: iets wat je waarschijnlijk regelmatig zult doen.

Waarop letten bij een commode?

Bij de aanschaf van een commode is het goed om op de volgende dingen te letten:

  • Stevigheid: voor de veiligheid van je baby wanneer je hem verschoont op de commode, moet de commode stevig zijn en niet wiebelen.
  • Stop op de lades: een commode met lades moet een stop op deze lades hebben. Op deze manier voorkom je dat de lades eruit vallen wanneer je ze eruit trekt.
  • Afwerkingen: een commode kan beter geen scherpe randen of splinters hebben
  • Geen kleine gaatjes: als de commode gaten heeft in bijvoorbeeld de lades, van 7 tot 12 mm, kan je baby hierin vast komen te zitten met de vingertjes
  • Het blad van de commode: deze is het liefst tussen zo’n 75 lang en 65 cm breed, zodat je genoeg ruimte hebt om je baby aan te kleden De ideale hoogte van een commode is meestal 85 tot 105 cm.

Tip: Plaats een plankje, mandje of bakje aan de buur boven de commode. Hierin leg je alle spullen die je het meest nodig hebt, zoals billendoekjes, een voorraadje luiers, schone sokjes en een paar rompertjes. Zo heb je die altijd bij de hand, en hoef je nooit je baby buiten het zicht te laten liggen omdat je nog spullen moet zoeken.

Heb je een commode wel echt nodig?

Een commodeis een handig item als je je baby gemakkelijk wilt verschonen, precies op de hoogte waar jij daar goed bij kunt. Daarnaast heb je ontzettend veel extra opbergruimte in een commode, waar je alle babyspullen en verzorginsproducten kwijt kunt die je niet in de babykast legt. Dus wij zouden zeggen: ja, een commode zal je zeker nodig hebben en zal goed van pas komen!

Natuurlijk kun je je baby ook verschonen op jouw bed en kun je al de babyspullen ergens anders kwijt, maar een commode biedt toch wel de fijnste combinatie van verschoongemak én opbergruimte.

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard