1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  De commode: hoe kies je de juiste commode?

  Gepubliceerd op: 7-22-2021Bewerkt op: 2-16-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7-22-2021Bewerkt op: 2-16-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Er zijn zoveel verschillende commodes, hoe kies je nou eentje die voor jou geschikt is? Om je te helpen, delen wij graag onze tips!

  Wat is een commode precies?

  Een babycommode is een basisitem voor een complete babykamer. Je kunt je kleintje er niet alleen achter verschonen, maar je zult je baby er ook afdrogen na het badderen en misschien zelfs erna met heerlijke babyolie masseren. Indien je elke dag 10 min achter de commode staat, spendeer je in twee jaar tijd meer dan 120 uur achter deze ladekast.

  Tips bij het aanschaffen van een commode

  1. Tip 1: Kies een commode die bij jouw lengte past

  Veel commodes staan op pootjes en hier is over nagedacht, want zo kan je je voeten eronder plaatsen en rechtop achter de commode staan. Hierdoor hoef je niet te bukken en krijg je ook geen last van je onderrug. Dus let hier vooral op bij de aankoop. Een goede richtlijn qua werkhoogte is tussen de 90 en 150cm.

  1. Tip 2: Ga na of de commode veilig is

  Als je een commode hebt gevonden, kijk dan naar de kwaliteit van de deurtjes, de sluitingen. Het is fijn als je zowel de lades als de deurtjes gemakkelijk op kunt doen, omdat je deze vaak open en dicht moet doen. Ook handig is het om te kiezen voor een commode met een soft-close systeem, omdat dit extra veilig is voor je kindje als deze onverwacht per ongeluk met zijn of haar vingertjes tussen de lade of deur komt.

  1. Tip 3: Maak gebruik van een bladvergroter voor nog meer ruimte!

  Voor een nog fijner en veiliger werkoppervlak, is het heel handig om bovenop je commode een bladvergroter te plaatsen. Niet alleen houdt een bladvergroter je aankleedkussen op zijn plek, je hebt ook nog ruimte om ernaast een schone luier, kleertjes en andere spulletjes klaar te leggen. Zo heb je alles meteen gemakkelijk bij de hand wanneer je baby op het aankleedkussen ligt.

  1. Tip 4: Kies voor een hoogwaardig en duurzaam

  Het is handig om voor een commode te kiezen met een tijdloos ontwerp, van hoogwaardige kwaliteit met voldoende ruimte. Want een commode is per uitstek een meubel die je ook bij eventueel meerdere kindjes kunt gebruiken, als je een van goede kwaliteit in huis haalt. Daarnaast kan je ook als je kindje groter de commode gebruiken als dressoir, als je hebt gekozen voor een commode met lades.

  1. Tip 5: Plaats een plankje, mandje of bakje aan de buur boven de commode.

  Hierin leg je alle spullen die je het meest nodig hebt, zoals billendoekjes, een voorraadje luiers, schone sokjes en een paar rompertjes. Zo heb je die altijd bij de hand, en hoef je nooit je baby buiten het zicht te laten liggen omdat je nog spullen moet zoeken.

  Heb je een commode wel echt nodig?

  Een commode is een handig item als je je baby gemakkelijk wilt verschonen, precies op de hoogte waar jij daar goed bij kunt. Daarnaast heb je ontzettend veel extra opbergruimte in een commode, waar je alle babyspullen en verzorginsproducten kwijt kunt die je niet in de babykast legt. Dus wij zouden zeggen: ja, een commode zal je zeker nodig hebben en zal goed van pas komen!

  Natuurlijk kun je je baby ook verschonen op jouw bed en kun je al de babyspullen ergens anders kwijt, maar een commode biedt toch wel de fijnste combinatie van verschoongemak én opbergruimte.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard