1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Wat is een handige kast voor de babykamer?

  Gepubliceerd op: 12-28-2021Bewerkt op: 2-16-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-28-2021Bewerkt op: 2-16-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het is erg prettig om een kast te hebben waarin je niet alleen kleding van je baby maar ook andere spulletjes in op kunt bergen. Maar is nou een handige kast voor de babykamer? Wij laten je graag kennismaken met verschillende soorten babykamer kasten.

  Bepaal van te voren de ruimte voor de kast

  Babykamer kasten zijn er in diverse soorten en maten. Daarom is het handig om voordat je gaat shoppen, de ideale maat te bepalen en daarna pas op zoek te gaan. Zo weet je zeker dat er ook ruimte zal zijn voor de kast en kom je ook niet voor verrassingen te staan! Als je een zeer kleine babykamer hebt, dan kan je ook overwegen om alleen voor een commode te kiezen. Want naast dat het meest ideale meubel is om je kleintje op te verschonen of aan te kleden, heb je ook plek voor baby items zoals luiers, verschoningsproducten maar ook kleertjes!

  Maak gebruik van een kast met voldoende legplanken

  In het begin is natuurlijk alle kleding van je baby nog klein, dus hoef je waarschijnlijk niet zoveel op te hangen. Daarom werkt een kast met veel legplanken erg prettig, omdat je dan alle kleertjes gemakkelijk op kunt bergen, en wellicht wil je het wel per plank ordenen. Maar naarmate je kindje ouder wordt is het wel prettig als je gebruik kunt maken van een roede. Ook is een kledingkast met een ruime lade ook praktisch omdat je hier ook nog items in kunt opbergen die je niet direct nodig hebt, maar die je wel op een vaste plek wilt hebben.

  Deuren en lades die sluiten met een soft-close systeem

  Als je kiest voor een kast waarbij de deuren en ook eventueel de lades sluiten met een soft-close systeem is dat erg handig, want je zult vaak je handen vol hebben met spullen, en de deuren en lades sluiten dan vanzelf. Ook geeft dit type babykamer kast de minste ongelukjes, want de kastdeurremmen zorgen er ook voor dat de deuren of lades van de kast voor het sluiten opgevangen worden, dus er is weinig kans dat er handjes of vingertjes tussen kunnen komen. Ook krijgt de kast door dit systeem minder te verduren en blijft hij ook langer mooi!

  Een kast met pootjes maakt een babykamer ruimtelijk

  Als je een kleinere babykamer hebt, dan maakt een kast met pootjes de kamer in het algemeen meer ruimtelijk. Ook is het heel handig als de kast in de babykamer op pootjes staat, want je kunt er gemakkelijk onder stofzuigen en daardoor kan je jouw babykamer makkelijker schoon en stofvrij houden.

  Kies voor een stevige en veilige kast

  Sommige kasten zijn gemaakt van zeer dun materiaal, waardoor ze na een tijdje hun stevigheid verliezen en daardoor beginnen te bewegen. Dus kies voor een stevige en veilige kast die gemaakt is van stevig materiaal. De kwaliteiten van de scharnieren en de laderails is daarbij een goed uitgangspunt. Hoe beter ze in de kast zijn geplaatst, des te veiliger de kast is. En daarnaast is het ook belangrijk om de kast nadat je deze in elkaar hebt gezet, aan de muur wordt bevestigd zodat hij nooit kan gaan kantelen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard