1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Wat is onmisbaar in de babykamer?

  Gepubliceerd op: 12-28-2021Bewerkt op: 2-16-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-28-2021Bewerkt op: 2-16-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Nu je al een tijdje zwanger bent is het heerlijk om met de babykamer aan de slag te gaan. Maar wat is eigenlijk onmisbaar in de babykamer? Hieronder vind je 5 items die niet mogen ontbreken!
  1. Wiegje of babybedje

  Je wilt natuurlijk dat je baby straks lekker gaat slapen en daarvoor is een bedje natuurlijk echt essentieel. Je kunt kiezen voor een wiegje of babybedje. Een wiegje is kleiner dan een babyledikant en heeft vaak de maat 40x80cm en kan je vaak naast je bed plaatsen. Je baby kan hier ongeveer 3 tot 6 maanden in slapen en daarna heb je dus een ander bedje nodig. Een babyledikant heeft een afmeting van 120x60cm en is daarmee wel een groter, maar je kindje kan hier vanaf het allereerste begin tot ongeveer 2,5 jaar in slapen. We hebben voor beide varianten ook verschillende soorten matrassen, zodat je kleintje zeker heerlijk zal slapen!

  1. Commode met aankleedkussen

  Een commode met aankleedkussen is ook heel handig en eigenlijk onmisbaar in een babykamer. Niet alleen om je kindje op te verschonen of om op aan te kleden is een commode handig, maar ook om alle spulletjes op te bergen. Je kunt de luiers en bijbehorende verzorgingsproducten voor jouw baby bijvoorbeeld in de eerste lade doen, zodat je deze direct kunt pakken als je ze nodig hebt.

  In de andere lades kun je kleertjes, sokjes of nog een extra voorraadje luiers of verzorgingsproducten opslaan, zodat je nooit zonder komt te zitten. En daarnaast is het ook handig om een bladvergroter aan te schaffen. Met een bladvergroter creëer je een groter werkoppervlak en daarnaast wordt je aankleedkussen daardoor goed op zijn plek gehouden. Maar mocht je geen plek hebben voor een commode, dan zijn er ook andere opties zoals een handige luiertafel. Wij adviseren je dan ook om nog een mooi wandrekje aan de muur te hangen voor al je kleine spulletjes!

  1. Kledingkast

  Voor al je babykleertjes is het ook prettig om een kast te hebben waarin je ze kunt opbergen. In het begin zijn ze natuurlijk klein, waardoor je waarschijnlijk niet zoveel ruimte nodig hebt. Maar als je kindje eenmaal ouder wordt, is een kast met veel legplanken en een nog lade heel handig. Al onze kasten hebben een tijdloos design, dus ze zijn perfect voor een babykamer, maar ze staan ook nog mooi in een kinderkamer.

  1. Schommelstoel

  Voor alle knuffelmomentjes, (borst)voedingsmomentjes of voorleesmomentjes is een schommelstoel ook echt een meubel wat in een babykamer hoort. Mocht je niet zo’n grote babykamer hebben, dan zou je hem ook op een andere plek in huis neer kunnen zetten. Door het schommelen van de stoel kalmeert je baby en hij of zij valt er sneller door in slaap en ook als ouder kan je er heerlijk in zitten. En dat is extra fijn voor alle korten nachten die je als ouder zeker in het begin gaat maken!

  1. Kleinere items

  Naast de grotere meubels, zijn kleinere items zoals een luieremmer en een babybadje op een standaard ook handig om te hebben. Daarnaast kan je nog denken aan het regelen van fijne, zachte verlichting en als je ramen hebt, zorg voor een goede verduistering of voor donkere gordijnen. Hierdoor zal je baby goed in slaap vallen ook sneller het verschil herkennen tussen dag en nacht waardoor hij of zij een fijn ritme krijgt. Als je al je essentials bij elkaar hebt, dan kan je lekker gaan shoppen voor de verdere aankleding, waaronder bedlinnen, mooie wand accessoires en wellicht nog een vloerkleed!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard