1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Hoe kies je de juiste billendoekjes?

  Gepubliceerd op: 11-16-2020Bewerkt op: 11-14-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-16-2020Bewerkt op: 11-14-2023
  Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: Huggies
  Nu je zwanger bent moet je veel keuzes maken en misschien is alles nieuw voor je. Een babydoekje lijkt misschien niet zo belangrijk maar het huidje van je kleintje is zo kwetsbaar na de geboorte, dat het een heel groot verschil kan maken. Oriënteer je dus goed.

  Waar moet je op letten bij de aanschaf van babydoekjes?

  • De doekjes moeten heerlijk zacht zijn,
  • Makkelijk en goed reinigen,
  • Voldoende absorberen,
  • Niet scheuren als je ze uit het pakje trekt,
  • Zo min mogelijk toevoegingen bevatten als parfum, parabenen, alcohol en fenoxyethanol. Deze stoffen kunnen namelijk het huidje van je baby irriteren. Ben je echter al maandenlang doekjes aan het gebruiken die wel parfum en parabenen hebben? Maak je geen zorgen. In billendoekjes zitten in iedere geval geen kankerverwekkende stoffen of hormoonverstoorders. Maar het is beter voor het babyhuidje billendoekjes te gebruiken waar geen parfum in zit.

  Kwetsbaar huidje

  Het huidje van een pasgeboren baby is zo kwetsbaar dat het echt belangrijk is dat het doekje zacht is en het huidje zoveel mogelijk met rust laat. De babyhuid is namelijk nog erg dun, losser en met en verhoogde zuurgraad (PH-waarde). Ook zijn de talg- en zweetklieren nog niet volledig ontwikkeld, waardoor het babyhuidje sneller kan uitdrogen en waardoor verschillende stoffen gemakkelijker kunnen binnendringen.

  Let er dus op dat je babydoekje, maar ook je shampoo, douchegel, enz. vrij zijn van kleurstoffen, parfums, alcohol en parabenen. Deze bestanddelen kunnen de huid van je baby irriteren, en voor jeuk en roodheid zorgen. Ook luieruitslag kan dan gemakkelijker een kans krijgen.

  Hoe natuurlijker - hoe beter

  Helaas zijn de goedkope billendoekjes niet altijd het beste voor het huidje van je baby. 'Normale' babydoekjes bevatten vaak veel stoffen en parfums die de huid van je kindje kunnen irriteren. Ga dus niet alleen af op de prijs, maar kijk altijd goed welke ingrediënten er worden gebruikt bij babydoekjes. Dan kom je misschien niet op de allergoedkoopste babydoekjes uit, maar heb je wel een beter product voor de billetjes van je baby! Maar er bestaan echter ook billendoekjes die wat goedkoper zijn maar wél volledig oké zijn qua ingrediënten.

  Huggies babydoekjes zijn een veilige keuze voor je kindje. Ze zijn gemaakt van zachte, natuurlijke vezels voor extra verzorging en bescherming. Huggies Extra Care Sensitive babydoekjes bevatten 99% puur water, zijn hypoallergeen en klinisch getest en bovendien vrij van parfum, parabenen, alcohol en fenoxyethanol. De zuiverheid van water en de zachtheid van Huggies maakt dat je ze vanaf de eerste dag kunt gebruiken.

  Let op: spoel babydoekjes nooit door het toilet. Babydoekjes in het algemeen zijn niet afbreekbaar en kunnen voor verstopping van het toilet zorgen.

  Alternatieven voor billendoekjes

  Gebruik je liever geen billendoekjes vanwege het milieu of om extra lief te zijn voor het huidje van je baby? Dan zijn er alternatieven om de billetjes van je baby schoon te maken. Wat dacht je van gewoon een doekje met water? Door de billetjes van je baby even onder de kraan te houden bij het verschonen of een doekje met warm water te gebruiken, kan je de billetjes ook goed schoon krijgen. Milieuvriendelijk en veruit de meest pure manier om de billetjes van je baby schoon te krijgen.

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met Huggies

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard