1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zwanger en moeder worden in de zomer: voor- en nadelen

  Gepubliceerd op: 7-24-2020Bewerkt op: 6-1-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7-24-2020Bewerkt op: 6-1-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Alles heeft zo zijn voor- en nadelen: zo ook zwanger zijn en bevallen middenin de zomer. Natuurlijk, voor de meeste mensen is de zomerhitte iets heerlijks, maar voor jou als zwangere en tijdens de bevalling is het misschien iets minder lekker. Maar dat wil niet zeggen dat er geen leuke voordelen zitten aan moeder worden in de zomer!

  Hoogzwanger en bevallen in de zomer

  Waar je normaal gesproken met volle teugen kunt genieten van het warme weer en de felle zon in de zomer, is dat als je hoogzwanger bent misschien nét even wat anders. Dat is goed voor te stellen, want met opvliegers, het vasthouden van vocht en niet kunnen vliegen ziet jouw zomer er misschien iets anders uit dan normaal. Maar toch heeft moeder worden in de zomer leuke voordelen, waar hoogzwangere vrouwen in de winter u tegen zouden zeggen! Dit zijn de voor- en nadelen van zwanger zijn en moeder worden in de zomer.

  Voordelen

  • Leuke zomerjurkjes. In de zomer is het als zwangere gemakkelijk er leuk uit te zien. Je trekt simpelweg een luchtige, mooie zomerse jurk aan, en klaar is kees! Hier komt ook gelijk je buik prachtig in uit. Is het een wijde jurk, dan hoeft het niet eens een zwangerschapsjurk te zijn en kun je hem volgend jaar weer gebruiken.

  • Zwemmen. Als je zwanger bent kan zwemmen heel relaxed zijn voor je spieren en het is ook nog eens super goed voor je. Een klam zwembad is echter misschien niet precies wat je zoekt. Dan is het heerlijk een verfrissende duik in zee, in een meer of in een buitenzwembad precies wat je nodig hebt!

  • Geen beach body, geen zorgen. Normaal gesproken zou je je misschien druk maken om je figuur in de zomer in je bikini. Maar als je hoogzwanger bent, is dat natuurlijk even anders. Dan kan je juist pronken met je enorme buik zonder te denken aan de sportschool.

  • Slippers. Hoogzwangere vrouwen in de zomer mogen van geluk spreken, en daar hebben slippers alles mee te maken. Je kunt namelijk door het vasthouden van vocht dikke voeten krijgen, en slippers is dan het enige wat nog lekker zit.

  • Geen kou voor je baby. In het begin is het altijd even wennen om te weten of je baby het misschien te warm of te koud heeft en wat de juiste temperatuur is. In tropisch zomerweer hoef je je in ieder geval over kou geen zorgen te maken! Ook kan je gerust je baby overdag een massage geven in zijn nakie, zonder je druk te maken over de kamertemperatuur. Natuurlijk moet je wel weten wat je je baby aantrekt met de hitte, zodat hij of zij het ook niet te warm krijgt.

  • Lekker naar buiten met je baby. Als je bent hersteld na de bevalling, kan je natuurlijk niet wachten je baby aan de buitenwereld te laten zien, en de buitenwereld aan je baby. Dan is de zomer daar een ideale tijd voor! Lekker wandelen met je baby met de nieuwe kinderwagen of draagdoek, zonder je druk te maken om een enorme regenbui. Of je baby lekker meenemen naar het strand. Wat heerlijk!

  Nadelen

  • Vocht vasthouden. Het is veelvoorkomend dat zwangere vocht vasthouden, maar met warm weer gebeurt dit nog meer. Je kunt dan erg dikke enkels en voeten krijgen, niet bepaald fijn. Maar gelukkig ben je niet verplicht dichte schoenen te dragen!

  • Slapen met de hitte Als het écht warm wordt, weten we allemaal dat slapen niet altijd even gemakkelijk is. En al helemaal niet als je hoogzwanger bent… Het zweten, de muggen en de benauwdheid ‘s nachts, in combinatie met vaak moeten plassen, rusteloze benen en rugpijn maken de nachten er niet makkelijker op.

  • Je kunt niet de lang in de zon liggen. Als hoogzwangere kun je beter niet te lang in de directe zon blijven liggen. Je kunt als je zwanger bent eerder moe en loom worden in de zon, misselijk worden, diarree of hoofdpijn krijgen. Daarnaast bestaat er een kans op het krijgen van een zwangerschapsmasker. Houd hier dus rekening mee en zoek liever de schaduw op!

  • Meer drinken en meer plassen. Met het warme weer loop je eerder het risico om uit te drogen. Genoeg water drinken is dus hartstikke belangrijk, maar dat betekent ook dat je nóg meer moet plassen. En je moet al zo vaak!

  • Ook je baby moet uit de zon blijven Je baby kan ook beter directe zon vermijden. Dat is soms even puzzelen als nieuwe ouders, maar met deze tips gaat het helemaal goed komen met jouw baby en de zon.

  Wat vind jij het leukst of minst leuke aan zwanger zijn en moeder worden in de zomer? Laat het weten in een reactie!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard