1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  BabyPraktische zakenZorgverzekering voor je kind zo werkt het

  Zorgverzekering voor je kind: zo werkt het

  ZP® - Magazine

  , 11 november 2020 20:51Laatste update op: 2 december 2022 18:25

  Als kersverse ouder ben je waarschijnlijk druk bezig met melkflesjes en beschuit met muisjes. Toch zijn er ook wat praktische zaken die je moet regelen. Zo moet je je pasgeboren baby bij veel instanties aanmelden. Dat geldt ook voor een zorgverzekering. Hoe zit het precies met de zorgverzekering voor je kind?

  Geen zin om een nieuwe verzekering uit te zoeken? Samen met onze partner UnitedConsumers hebben we een verzekering geselecteerd van VGZ met goede dekkingen voor jou en je baby. Daarbij ontvang je tot 20% korting op de aanvullende verzekering via onderstaande button. Kies in de aanmeldmodule voor UC Basis Keuze en voor UC ZorgZeker 2 voor de beste dekkingen!

  Vergelijk je liever eerst zelf verschillende zorgverzekeraars? Dan kan dat gemakkelijk met de vergelijker op Independer.

  Zorgverzekering voor je kind is verplicht

  Een zorgverzekering is voor iedereen verplicht, dus ook voor kinderen. Is je kleintje geboren? Dan moet je de baby binnen vier maanden aanmelden voor een zorgverzekering. Je schrijft je kind dan bij op de zorgverzekering van jezelf of je partner. Dat gaat heel eenvoudig bij je zorgverzekeraar, via de website of telefonisch. Ben je te laat met aanmelden, dus na vier maanden na de geboorte? Dan moet je alle gemaakte zorgkosten helaas zelf betalen.

  Meeverzekeren: bij welke ouder?

  Je mag zelf kiezen bij welke zorgverzekering je baby wordt bijgeschreven. Het is slim om te kiezen voor de zorgverzekering van de ouder met de meest uitgebreide dekking. Je kind krijgt dan namelijk dezelfde dekking, zonder dat je daar zorgpremie voor hoeft te betalen. De andere ouder hoeft natuurlijk niet dezelfde verzekering af te sluiten. Bekijk goed welke dekking nodig is. Als moeder heb je misschien een aanvullende verzekering met uitgebreide dekking rondom zwangerschap. Je partner heeft misschien veel minder zorg nodig.

  Tip: check goed of je zorgverzekering nog steeds bij je situatie past. Want nu de kleine is geboren, heb je misschien andere wensen. Je zorgverzekering vergelijken kan dus zomaar honderden euro’s per jaar schelen.

  Basisverzekering en aanvullende verzekering

  Veel van de zorgkosten voor kinderen vallen in de basisverzekering. Voor een kind is de basisverzekering zelfs uitgebreider dan voor volwassenen. Tandartskosten en fysiotherapie, wat nodig kan zijn als de ontwikkeling van je baby achterloopt, worden bijvoorbeeld ook door de basisverzekering vergoed. Maar er zijn ook uitzonderingen. Heeft je kind een bril of ADHD-medicijnen nodig? Dan moet je een aanvullende verzekering afsluiten.

  Wat betaal je voor je kind en wat niet?

  Kinderen onder de 18 jaar kan je gratis meeverzekeren. Je betaalt geen zorgpremie, en dus ook niet voor een eventuele aanvullende verzekering. Daarnaast geldt er voor kinderen ook geen eigen risico. Let op: bij sommige zorg uit de basisverzekering moet je altijd een deel zelf betalen. Dat heet de eigen bijdrage. De eigen bijdrage geldt ook voor kinderen onder de 18 jaar. Via een aanvullende verzekering kan je soms een vergoeding krijgen voor die kosten.

  Plaats een reactie

  (0)
  user-image
   • Feed

   • Mijn week

   • Cursussen

   • Community

   • Dashboard