1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  De financiële kraamlijst - derde trimester

  Gepubliceerd op: 11-20-2018Bewerkt op: 1-15-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-20-2018Bewerkt op: 1-15-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine(Medisch) gereviewd door: Certius Financieel Advies
  Het begint al aardig op te schieten met je zwangerschap, en er zijn nog wel wat praktische en financiële dingen die je aandacht vragen voordat het zover is!
  1. Babyuitzet verzekeren

  Is de babykamer klaar? Neem dan contact op met je inboedelverzekeraar. Het kan verstandig zijn om het verzekerde bedrag te verhogen.

  1. Geboortekaartjes bestellen

  Geboortekaartjes zijn vaak duurder dan je denkt. 100 kaartjes kosten gemiddeld zo’n €400. Hoeveel kaartjes denk je nodig te hebben? De meeste mensen bestellen te veel kaartjes. Tel dus goed voor je bestelt.

  1. Babymoonen

  Met een baby kun je prima op vakantie. Maar veel mensen kiezen ervoor om nog één keer met z’n tweetjes weg te gaan. Ga je vliegen? Neem dan een recente zwangerschapsverklaring mee waar de uitgerekende datum op staat. Luchtvaartmaatschappijen kunnen hierom vragen. Let op: na 35 weken mag je niet meer vliegen. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen mag je al eerder niet meer mee als je een grote buik hebt. Check de polis van je reisverzekering. Bij welke gezondheidsklachten kun je de reis annuleren?

  1. Verzekeringen controleren

  Met de komst van een kleine is het van belang dat al je verzekeringen babyproof zijn. Want ook na de zwangerschap heb je gegarandeerd regelmatig goede zorg nodig voor jezelf en voor je baby. Het is daarom aan te raden je verzekering te vergelijken om te kijken of hij wel babyproof is! Misschien schaffen jullie ook een nieuwe auto aan, een nieuwe autoverzekering mag dan ook niet missen. En wat dacht je van de elektriciteitskosten die met een baby vaak omhoog vliegen (denk aan de wasmachine, vaatwasser en verwarming die steeds meer worden gebruikt)? Je energieleverancier onder de loep nemen is dan ook een goed idee.

  Tip: Dankzij onze samenwerking met Certius kan je een gratis verzekerings-check krijgen als je wil. Dan bekijken ze of je dekkingen goed staan, je nog verzekeringen mist die handig zijn en of je ergens anders goedkoper verzekerd kan zijn. Wil je hier graag meer over weten? Vul dan onderstaande formulier in.

  1. Aanvullende verzekering tijdens de zwangerschap

  Een aanvullende verzekering is onmisbaar om alle zorg die je nodig hebt tijdens en na de zwangerschap vergoed te krijgen. Het verschilt per aanvullende verzekering wat je wel of niet vergoed krijgt. Wil je een aanvullende verzekering die bij jou past? Vergelijk dan via Independer.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard