1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  8x babyspullen die je waarschijnlijk niet nodig hebt

  Gepubliceerd op: 6-3-2020Bewerkt op: 4-15-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 6-3-2020Bewerkt op: 4-15-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Tijdens de zwangerschap is één ding zeker: babyspullen kopen is héél erg leuk! Maar vergis je niet, want voordat je het weet heb je veel te veel babyspullen in je bezit die je waarschijnlijk niet zult gebruiken. Als je voor de eerste keer zwanger bent, is dit maar moeilijk in te schatten. Daarom hebben we hier babyspullen voor je op een rijtje gezet die je waarschijnlijk niet of beperkt nodig zult hebben.

  Overbodige babyspullen

  Geld weggooien is zonde, maar het gebeurt behoorlijk vaak als je voor de eerste keer moeder wordt en helemaal los gaat met het kopen van babyspullen. Vooral onder invloed van nesteldrang! Alles wat je wordt aangeraden en verkocht, kan je maar beter in huis halen, denk je waarschijnlijk. Of misschien toch niet?

  Zonder de volgende babyspullen red je het waarschijnlijk ook prima, omdat je ze zelden zult gebruiken of een simpeler alternatief zult gebruiken. Dit is natuurlijk voor iedere moeder anders, maar dit is een handig lijstje als je aan het babyshoppen bent.

  1. Héél veel mutsjes

  Je baby heeft zeker een mutsje nodig in de eerste week, en misschien nog daarna, afhankelijk van hoe koud het is. Mutsjes zijn hartstikke schattig en goedkoop en daarom is de verleiding groot om er een heleboel van in huis te halen! Voor vele moeders is echter de realiteit dat je er niet meer dan 3 tot 5 nodig zult hebben, afhankelijk van hoe koud het is. Hoe schattig en goedkoop zo’n mutsje dan ook mag zijn, probeer je een beetje in te houden.

  1. Een luieremmer

  Een luieremmer kan heel handig zijn, maar of het nu beter zijn werk doet dan een normale afvalemmer? Een luieremmer is gemaakt om de geurtjes van de luiers beter in de emmer te houden, maar als je een normale afvalemmer dagelijks verschoont zal je ook geen last krijgen van poepgeurtjes in de babykamer. Beter is zelfs nog om de luiers gewoon meteen beneden weg te gooien, veel frisser voor de babykamer.

  1. Babyschoenen

  Iedere moeder kan waarschijnlijk de verleiding niet weerstaan om schoentjes te kopen voor hun newborn. Heel schattig, maar je baby zal er weinig van kunnen genieten. Het zit meestal niet lekker, ze worden zo uitgetrappeld en ze hebben géén functie. Beter om wat schattige dikke sokken te kopen of pantoffeltjes. Veel fijner voor je baby. Tegen de tijd dat je baby gaat staan, wordt het tijd voor schoentjes.

  1. Kruiken in de zomer

  Als je baby wordt geboren in de zomer, dan hebben kruiken weinig nut en zal je ze hoogstwaarschijnlijk niet gebruiken. In de winter heb je er aan één waarschijnlijk genoeg met twee kruikenzakken.

  1. Een verschoontafel

  Oké, dit verschilt nogal per moeder, maar over het algemeen kan je je baby ook prima met een verschoonkussen op de commode of het dressoir verschonen. Deze meubels kun je daarna ook nog als normale meubels blijven gebruiken. In de eerste periode is het zelfs voor vele moeders veel comfortabeler om je baby gewoon op bed te leggen met een hydrofiele doek eronder om te verschonen!

  1. Babypakjes met voetjes eraan

  Als een babypakje of -pyjama met gesloten voetjes eraan perfect past, dan is het top. Maar als het een halve centimeter afwijkt, dan zit het meteen al niet meer goed voor je baby en kun je ze gelijk wegdoen. Een te groot pakje met voetjes is sowieso niet fijn, en als het pakje ook maar iets te klein wordt kan het ook niet meer. Beter om pakjes te kopen zonder gesloten voetjes en er gewoon sokjes onder te doen!

  1. Heel veel babycosmetica

  Met betrekking tot babycosmetica en verzorgingsproducten denk je waarschijnlijk dat je álles maar beter in huis kunt hebben. Meestal gebruik je echter het merendeel er niet van. Beter is om wat basics in huis te halen zoals billenzalf (of gewoon wat kokosolie, werkt ook prima), zeep, een babyolie en babyshampoo, en voor de rest van de producten te kijken wat je baby écht nodig heeft na de geboorte. Dingen zoals een haargel, haarlotion en babykam heb je zeker nog niet nodig in de eerste maanden.

  1. Babybadjas

  Een babybadjas is eigenlijk echt overbodig als je erover nadenkt. Je baby loopt echt niet eerst nog een kwartier in zijn badjas zijn ochtendroutine te doen voordat hij zich aankleedt, zoals jij misschien doet in je badjas. Je haalt hem waarschijnlijk gelijk in een handdoek of badcape uit bad of de douche, droogt hem af en kleedt hem meteen aan. Hoeft geen badjas aan te pas te komen! Koop ook niet te veel badcapes, want je zult je baby vaak afdrogen met een normale handdoek.

  Welk babyproduct bleek jij achteraf écht niet nodig te hebben? Of over welk babyproduct twijfel jij nog? Laat het weten in een reactie!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard