1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Partner week 11

  Gepubliceerd op: 7-21-2021Bewerkt op: 2-7-2106
  ZP® - Voor de partner Gepubliceerd op: 7-21-2021Bewerkt op: 2-7-2106
  Geschreven door: ZP® - Voor de partner
  De baby heeft de belangrijkste fase doorgemaakt en is in principe al compleet. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby is het hoofdje. De oogjes gaan dicht en deze gaan pas rond de 26e week weer open.

  Dit gebeurt er met de baby in zwangerschapsweek 11

  De baby ontwikkelt zijn spieren door krachtige oefeningen te doen in de baarmoeder. De baby kan zich gemakkelijk bewegen omdat hij of zij in het vruchtwater zweeft. Rond deze tijd begint de baby met bewegen: eerst met trekkingen en trillingen die in de armpjes en beentjes beginnen en zich dan uitbreiden naar de nek en de romp. Dan gaat hij de beentjes buigen en strekken, stapbewegingen maken, een vuist maken en de hand weer openen, en het hoofdje op en neer bewegen. Hij is echter nog zo klein dat je deze bewegingen nog niet kunt voelen.

  Ook is de baby in week 11 officieel geen embryo meer, maar een foetus. Daarnaast is het geslacht van de baby nu aan de buitenkant zichtbaar, maar op de echo zal je dit pas later kunnen zien. Ook heeft het hartje van je foetus nu vier kamers en worden de hartkleppen gevormd.

  Jij als partner in zwangerschapsweek 11

  Het is bijna tijd voor de termijnecho, als jullie die nog niet hebben gehad. De termijnecho vindt plaats tussen de 9 en 12 weken zwangerschap. Hiermee ontdekken jullie aan hoe oud de ongeboren baby is en wanneer je kunt verwachten dat je kind ongeveer geboren wordt. Omdat de baarmoeder nog niet of nauwelijks boven het schaambeen uit komt, kan het zijn dat de echo inwendig gemaakt moet worden om een duidelijker beeld te krijgen. Die eerste echo is erg bijzonder, dus het is sterk aan te raden daarbij te zijn als partner!

  Daarnaast is het mogelijk om vanaf week 11 een NIPT test te laten doen. Deze test laat zien of er bij de baby een aanwijzing is voor down-, edwards of patausyndroom.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard