1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Foetus

  Gepubliceerd op: 12-3-2019Bewerkt op: 4-21-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-3-2019Bewerkt op: 4-21-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Na de achtste week van de zwangerschap totdat je baby geboren is, wordt deze een foetus genoemd. Alle belangrijke lichaamsstructuren, zoals handen, voeten, het hoofd, de organen en de hersenen, zijn al aanwezig wanneer je baby een embryo maar in de foetale periode groeien deze verder en worden ze steeds functioneler.

  Ontwikkeling van de foetus

  Lichaamsdelen, organen en spieren

  Aan het eind van de embryo periode is de basis gelegd voor de ontwikkeling van je baby. Lichaamsdelen als armen, benen en handen en vingers zijn gevormd en alle organen zitten op hun plek. In de foetale periode begint je baby ook zijn spieren steeds verder te ontwikkelen.

  Zintuigen

  De zintuigen van je baby beginnen zich vanaf de 19e week te ontwikkelen. Dan beginnen de oren namelijk echt te werken en kan je baby je daadwerkelijk horen wanneer je tegen hem praat. Vanaf de 21e week open gaan de ogen van je baby open en begint hij te zien. Hoewel er in je buik uiteraard nog weinig te zien valt. Even later begint ook de tastzin van je baby te werken. Hij kan nu met zijn handjes en voetjes jouw baarmoeder verkennen. Vanaf de 29e week beginnen de smaakpapillen van je baby ook te werken. Hij kan nu daadwerkelijk dingen proeven.

  Wanneer je baby geboren wordt is hij in principe helemaal ‘af’ maar ook dan gaat de ontwikkeling van je baby nog gewoon door. De ontwikkeling van de zintuigen, het immuunsysteem en verschillende organen wordt pas na de geboorte afgerond.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard