1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  10 verboden babynamen in Nederland en wereldwijd

  Gepubliceerd op: 6-15-2020Bewerkt op: 6-3-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 6-15-2020Bewerkt op: 6-3-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Sommige babynamen zijn erg creatief of apart, maar soms gaan zo ver dat ze bij wet verboden babynamen zijn. Maar als je ze hieronder leest, dan zal dat je ook niet veel verbazen en is het bij sommige namen maar beter zo.

  Verboden babynamen in Nederland en buitenland

  Het kan behoorlijk vervelend zijn om lang over een babynaam te hebben nagedacht, bij de ambtenaar de komen en te horen te krijgen dat deze babynaam niet is toegestaan. Toch is dit vele ouders wereldwijd overkomen, soms een beetje onterecht, maar in vele gevallen veel beter voor het kind.

  In Nederland valt het nog best mee met verboden babynamen, want in landen als IJsland en Denemarken krijgen ouders een beperkte lijst met babynamen waar je uit kunt kiezen. In Nederland kan simpelweg de vaak ruimdenkende ambtenaar beoordelen of je je kind een bepaalde naam mag geven.

  Bizarre verboden babynamen

  1. Anus

  Deze ‘’naam’’ is officieel verboden in Denemarken. Nu is Denemarken vergeleken met andere landen een behoorlijk streng land als het aankomt op babynamen, maar met Anus is dat misschien maar goed ook. Ouders in Denemarken krijgen een lijst van 7000 babynamen waar ze uit kunnen kiezen, als je een andere wilt, dan moet je daar toestemming voor vragen. Urine is dan weer verboden in Nederland.

  1. Tsjakkalotte

  Ook misschien maar goed dat deze babynaam niet werd toegestaan. Misschien komt deze naam je bekend voor, want zo wilde Emile Ratelband in 2001 zijn dochter noemen. Dit wilde de ambtenaar echter niet laten gebeuren. Wist je dat je in Nederland je kind tot 1970 alleen bestaande namen mocht geven?

  1. Miatt

  Deze lijkt op het eerste gezicht helemaal niet zo raar, toch? Toch is hij verboden in Duitsland. Hier is een heel departement binnen de overheid constant bezig met het beoordelen van nieuwe babynamen. Deze naam is afgewezen omdat je er niet uit kunt opmaken of het om een jongen of een meisje gaat. Namen als Lenin, Sputnik en Judas zijn ook verboden, maar Dior en Fanta mogen dan weer wel.

  1. Gesher

  Voor deze naam is de moeder 2 dagen de cel ingegaan. In 1998 gaf zij deze naam aan haar zoon, wat in het Hebreeuws ‘brug’ betekent. Omdat zij de boete niet wilde betalen, kon ze gelijk in haar kraamtijd de cel in (oke, in haar kraamtijd weten we niet zeker, maar sneu is het wel.)

  1. BRFXXCCXXMNPCCCCLLLMMNPRXVCLMNCKSSQLBB11116

  Oftewel Albin. Zo beweren de Zweedse ouders die deze ‘naam’ bedachtten dat je het uit zou kunnen spreken. Helaas is het geen typfout dus. Andere namen die in Zweden verboden zijn: Ikea en Veranda, Google is dan wel weer toegestaan.

  1. Messiah

  Deze naam werd in de Verenigde Staten afgewezen door de rechter. Dit was echter in een staat, en tussen de verschillende staten kunnen er veel verschillen zijn. Zo mogen er in Californië kinderen geen Umlaut heten en mogen in Texas geen Romeinse nummers worden gebruikt. Recentelijk werd nog de naam van de zoon van Elon Musk afgewezen in de Verenigde Staten: X Æ A-12. Tsja.

  1. Ovnis

  Ovnis betekent ook wel UFO, en werd afgewezen in Portugal. Dit is ook gelijk een van de strengste landen als het gaat om babynamen. Ovnis is dan wel begrijpelijk, want je zou je kind ook geen UFO noemen, toch?

  1. Facebook In Mexico is het verboden je kind Facebook te noemen, en dat is misschien maar goed ook. In dit land zijn ook de namen Terminator en Robocop verboden. Ook in Nederland is het verboden je kind Facebook te noemen.

  2. Fish & Chips

  Ouders die wel héél erg van Fish & Chips houden en hun kind zo willen noemen, hebben pech in Nederland. Maar voor het kindje is het dan weer minder pech. Want er zijn leukere namen te vinden.

  1. Chow Tow

  Je kind Chow Tow noemen is je kind ‘stinkhoofd’ noemen, en dat zag de regering in Maleisië niet helemaal zitten toen ouders hiermee kwamen. Zouden deze ouders echt zo’n hekel aan hun baby hebben gehad, of waren ze niet op de hoogte?

  Wat is de meest bizarre babynaam waar jij ooit van hebt gehoord? Laat het weten in een reactie!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard