Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

ZwangerFinancienOntslag tijdens de zwangerschap

Ontslag tijdens de zwangerschap: kan je ontslagen worden als je zwanger bent?

ZP® - Magazine

, 17 November 2021 17:26Laatste update op: 30 November 2021 11:46
In samenwerking met: Ministerie voor voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ben je zwanger en in loondienst, dan wil je uiteraard niet ontslagen worden vanwege je zwangerschap. Gelukkig is in Nederland goed geregeld dat dat niet zomaar kan gebeuren. Wil je weten in welke situaties je werkgever je wel en niet kan ontslaan tijdens je zwangerschap? Lees dan verder.

Ontslag en zwanger

Je mag niet worden ontslagen vanwege je zwangerschap. Alleen in speciale gevallen is ontslag tijdens je zwangerschaps- of bevallingsverlof mogelijk. Bijvoorbeeld als de onderneming of je afdeling de werkzaamheden beëindigt. Ook kan uw werkgever je ontslaan bij ernstige misdragingen. Bijvoorbeeld bij fraude of geweld. In die gevallen maakt het niet uit of je zwanger bent of niet.

in de volgende situaties mag uw werkgever u niet ontslaan:

  • tijdens je zwangerschapsverlof;
  • tijdens je bevallingsverlof;
  • de eerste 6 weken na je bevallingsverlof;
  • tijdens de periode van arbeidsongeschiktheid door zwangerschap of bevalling;
  • de eerste 6 weken na deze arbeidsongeschiktheid.

Tijdelijk contract niet verlengd

Heb je een tijdelijk contract dat afloopt tijdens je zwangerschap? Dan hoeft je werkgever je contract niet te verlengen. Maar je zwangerschap kan niet de reden zijn om je contract niet te verlengen. Want dan maakt je werkgever een direct onderscheid tussen mannen en vrouwen. Daarmee zou hij schuldig zijn aan discriminatie.

Toch ontslagen

Als je tijdens je zwangerschaps- of bevallingsverlof toch wordt ontslagen en je bent het er niet mee eens, dan kunt je binnen 2 maanden de rechter verzoeken het ontslag ongedaan te maken. In plaats daarvan kun je ook een verzoek om een oordeel doen bij het College voor de Rechten van de Mensen of een verzoek indienen voor een financiële vergoeding bij de kantonrechter.

Zwangerschap en contractwijziging

Het is niet toegestaan om tijdens je zwangerschap de afspraken in je contract te wijzigen, tegen jouw zin. Bijvoorbeeld het verminderen van je werkuren, of je functie wijzigen. Ook mag je werkgever niet zomaar je vaste contract vervangen met een tijdelijk contract, of de duur van je contract wijzigen.

Terugkeer na bevalling

Het is altijd de bedoeling dat je na je zwangerschaps- en bevallingsverlof terugkeer naar je baan. Als dat vanuit je werkgever niet mogelijk is, door bijvoorbeeld een reorganisatie, moet er eerst gekeken worden of er een soortgelijke functie voor je is. Zijn de arbeidsvoorwaarden in het bedrijf verbeterd tijdens jouw verlof? Dan heb jij daar ook recht op. Jouw arbeidsomstandigheden- en voorwaarden verslechteren omdat je nu een baby hebt, is niet toegestaan.

Als je werkgever aangeeft te twijfelen of je je functie weer aankan nu je moeder bent en je daarom niet wil laten terugkeren, dan maakt hij zich schuldig aan zwangerschapsdiscriminatie, wat verboden is. Als hij een andere reden heeft om je niet te willen laten terugkeren op basis van jouw functioneren, dan moet je werkgever dat eerst aantonen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met het Ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard