1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  NOD (Niet Ongesteldheids Dag)

  Gepubliceerd op: 12-2-2019Bewerkt op: 5-10-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-2-2019Bewerkt op: 5-10-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  NOD staat voor Niet Ongesteldheids Dag. Dit is de eerste dag dat je ongesteld had moeten worden, maar dat dus niet is gebeurd.Je bent dan dus overtijd en zou misschien zwanger kunnen zijn. Vanaf deze dag kun je een zwangerschapstest doen en is de uitslag ongeveer 99% betrouwbaar. Daarmee is de NOD een hele belangrijke dag voor alle vrouwen die zwanger willen worden.

  Hoe bereken ik mijn NOD dag?

  Je kunt je NOD dag eigenlijk alleen goed berekenen als je een regelmatige cyclus hebt. Je moet dan weten hoe lang je cyclus is. Dit kun je berekenen door de dagen te tellen van de laatste dag van je menstruatie tot en met de dag dat je opnieuw ongesteld wordt. Dus stel dat je laatste menstruatie op 3 mei is geweest en je wordt op 31 mei weer ongesteld, dan tel je van 3 mei t/m 30 mei en is je cyclus 28 dagen. Je kunt je NOD dan berekenen door 28 dagen op te tellen na de laatste dag van je menstruatie. De 29e dag is dan de dag waarop je ongesteld had moeten worden.

  NOD symptomen

  De NOD, dus het uitblijven van je menstruatie, is vaak een eerste teken van dat je zwanger bent. Maar ook dan kun je al last hebben van andere zwangerschapssymptomen. Zoals misselijkheid, vermoeidheid, een sterker reukvermogen en gevoelige borsten.

  Hoe zeker is de zwangerschap na de NOD?

  De NOD is een hele sterke indicatie van een zwangerschap, helemaal als je een regelmatige menstruatie hebt. Maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je menstruatie een paar dagen verlaat is. Dus alleen een zwangerschapstest kan echt uitkomst bieden.

  Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren dat de zwangerschap op dit moment nog zo pril is, dat er nog van alles mis kan gaan. In de eerste weken is de kans dat je vruchtje het overleefd nog slechts 50%. Daarna neemt de overlevingskans elke week iets meer toe.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard