Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Bevallen zonder te weten zwanger te zijn: het overkwam deze vrouw

ZP® - Magazine

, 22 juli 2020 04:15Laatste update op: 22 juli 2020 04:17

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar toch gebeurt het vaker dan je denkt: vrouwen die bevallen zonder dat ze wisten dat ze zwanger waren. Het overkwam een Britse vrouw die verbleef in Amsterdam.

Even hardlopen

Charlotte Wheeler-Smith (31) ging nog even 7 kilometer hardlopen in Amsterdam, toen ze last kreeg van heftige maagkrampen bij terugkomst in haar appartement. Tenminste, dat dacht ze! Dat bleek het begin van een bevalling te zijn. De Britse vrouw werd bijgestaan door haar vriend Dominique, die een ambulance belde toen bleek dat het toch niet haar maag was.

Persen

De vrouw vertelt in een interview met Good Morning Britain dat ze regelmatig de serie ‘’One Born Every Minute’’ kijkt, en daardoor precies wist wat ze moest doen. Met al haar kracht persen! Charlotte vertelt dat haar oerinstinct het overnam, en dat ze naar haar lichaam luisterde om te weten wat ze moest doen.

Thuis geboren

Haar dochter Evelyn werd uiteindelijk geboren in het appartement van haar en haar vriend, waarna de baby in eerste instantie niet goed ademde. Haar vriend ging over op reanimeren, waardoor hun dochter het kon uithouden totdat de ambulance arriveerde. Hierna kreeg zowel moeder als baby zorg in het OLVG Amsterdam.

Zeldzaam

Sophie van der Schoor, kinderarts en neonatoloog, stond Charlotte bij in het ziekenhuis na de geboorte van de baby. Dit maken ze volgens haar maar een paar keer per jaar mee. Het is extra bijzonder omdat Charlotte nog wel gewoon menstrueerde, en ook al een paar een een zwangerschapstest had gedaan die negatief was. Niemand had dus gedacht dat ze zwanger was!

Bron: itv.com

Plaats een reactie

(0)
user-image
    • Feed

    • Mijn week

    • Cursussen

    • Community

    • Dashboard