1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zeldzaam: zwanger van een tweeling én twee baarmoeders!

  Gepubliceerd op: 7-4-2020Bewerkt op: 7-4-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7-4-2020Bewerkt op: 7-4-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  De kans op een tweeling is al klein, laat staan dat je er ook achter moet komen dat je maar liefst 2 baarmoeders hebt. Say what? Ja, meerdere baarmoeders hebben is echt mogelijk. En dan ook nog zwanger zijn van een tweeling, met in iedere baarmoeder één baby!

  Twee baby’s en twee baarmoeders

  Het overkwam de 28-jarige Kelly Fairhurst die er bij de twaalfwekenecho achter kwam dat het er toch allemaal iets anders uitziet dan bij een normale zwangerschap. Moet je je eens voorstellen erachter te komen een tweeling te krijgen, en dan ook nog eens te horen krijgen dat je twee baarmoeders hebt. In iedere baarmoeder groeit momenteel één kindje! De tweeling zou volgens artsen zelfs identiek kunnen zijn!

  Kans van 1 op 50 miljoen

  Er is een kans van 1 op 50 miljoen om op deze manier zwanger te worden. Twee baarmoeders hebben is al een erg zeldzame aandoening, en om dan ook nog in iedere baarmoeder een baby te dragen maakt het extra bijzonder en zeldzaam. Kelly was in shock toen ze dit te horen kreeg, zo laat zij weten.

  Kelly Fairhurst Bron: thesun.co.uk

  Bevalling

  Natuurlijk zal deze zwangerschap niet zo zijn als een normale zwangerschap, en ook de bevalling zal niet als normaal kunnen gaan. Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, zal Kelly een keizersnede krijgen. Kelly zegt zelf dat ze bij haar vorige twee bevallingen zó snel was bevallen van haar kinderen, dat ze misschien een keizersnede niet eens gaat redden. De grootste zorg van de artsen is dat ze tweeling misschien prematuur wordt geboren of dat Kelly twee bevallingen moet doorstaan.

  Baarmoederafwijking

  Wat Kelly heeft, namelijk twee baarmoeders, is een baarmoederafwijking die voorkomt van 3 tot 5 procent van de vrouwen. De kans op een tweelingzwangerschap is gemiddeld 1 op 90. Naarmate een vrouw ouders is, neemt deze kans toe.

  Bron: thesun.co.uk

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard