1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Schommelstoel: hoe vind je een fijn exemplaar?

  Gepubliceerd op: 28 december 2021 15:41Bewerkt op: 16 februari 2023 18:17
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 28 december 2021 15:41Bewerkt op: 16 februari 2023 18:17
  Geschreven door: ZP® - Magazine

  Bepaal de ideale grootte

  Het is goed om eerst de ruimte van de babykamer goed op te meten en ook de andere meubels in kaart te brengen om te bepalen hoe groot de schommelstoel moet zijn. Het is handig als de schommelstoel in de babykamer komt te staan, want als je er middenin de nacht uit moet om je baby te kalmeren, is het fijn als je hem of haar snel weer in slaap kunt wiegen. Of misschien heb je wel een fijne plek in je eigen slaapkamer/woonkamer voor de baby waar je ook nog een schommelstoel neer kunt zetten.

  Materiaalkeuze

  Er zijn schommelstoelen gemaakt van diverse materialen: houten, kunststof en stoffen schommelstoelen komen het meest voor. Een groot voordeel voor de keuze van een houten of kunststof exemplaar, is dat je deze relatief gemakkelijk schoon kunt maken. Bij veel stoffen schommelstoelen gaat dat toch vaak wat lastiger. Tenzij je de hoes eraf kunt halen, dus dat is ook iets waar je op kunt letten bij de aankoop van een schommelstoel.

  Let op de kleur en het design

  Het is ook belangrijk dat je let op de kleur van de schommelstoel, want baby’s worden het meest rustig van neutrale en effen kleuren. Daarnaast moet het ontwerp van de stoel je natuurlijk ook aanspreken, want je gaat hier als het goed is heel veel tijd in doorbrengen.

  Zithoogte

  Als straks je baby er is, zul je hem of haar vaak optillen en ook sta je veel achter de commode. Belangrijk is het dat je voor een schommelstoel kiest die voldoende ondersteuning aan je rug en een zodanige hoogte heeft, dat je er gemakkelijk uit kunt opstaan zelfs als je je baby vast hebt.

  Makkelijk verplaatsbaar

  Het is ook handig als je de schommelstoel gemakkelijk kunt verplaatsen, mocht dat nodig zijn. Of als je je kleine even een keer op een andere plek wilt voeden. Met een lichtere fauteuil kan dit natuurlijk makkelijker.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard