1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  BabyBabykalenderBaby week 14

  Baby 13 weken oud

  ZP® - Groeikalender

  , 21 december 2019 20:49Laatste update op: 23 mei 2023 17:48

  Je baby maakt veel veranderingen door, ook op het gebied van zijn uiterlijk. Als je baby geboren is met een flinke haardos, kan dit de komende tijd veranderen in zacht donshaar. Zelf zie je dat lieve koppie met die babyhaartjes nu minder vaak, omdat je waarschijnlijk weer net aan het werk bent.

  Ontwikkelingen bij je baby

  Haargroei baby

  De ene baby komt ter wereld met een flinke haardos, terwijl de haartjes bij andere baby’s ver te zoeken zijn. Na de geboorte kan het nog alle kanten op met het haar van je baby. De eerste baby haartjes vallen al snel uit. Pas na ongeveer 9 maanden begint de echte haargroei van je baby. Is je baby geboren met zwart, blond of bruin haar? Dan betekent dit niet dat dit de definitieve haarkleur is. Er kan de komende tijd nog zoveel veranderen. Ook het haartype (stijl, slag of krullen) kan nog totaal anders worden.

  Babykwaaltjes

  Heeft jouw baby al last gehad van de nodige babykwaaltjes? Zo kan je baby bijvoorbeeld last krijgen van de huidaandoening ‘berg’. Berg is een onschuldige huidaandoening bij baby’s, maar kan wel erg vervelend zijn. Ook verkoudheid, darmkrampen en oorontsteking komen veel voor bij baby’s. Wanneer je baby zich ongebruikelijk gedraagt of je merkt dat hij of zij zich niet lekker voelt is het altijd aan te raden je huisarts raadplegen. Je huisarts vind dit zeker niet vervelend en je kunt beter een keer voor niets gaan.

  Ontwikkelingen bij jou

  Werken of thuisblijven

  Nu je baby 14 weken oud is ben je waarschijnlijk net weer aan het werk. Afhankelijk van de duur van je zwangerschapsverlof. Ben je al gewend aan het minder zien van je baby? Het kan best een overgang zijn van 24/7 bij je baby zijn en opeens weer acht uur lang van huis zijn. Dit wordt vanzelf wel beter, en vergeet niet: het is toch ook heerlijk om niet de hele tijd tussen de luiers te zitten?

  Als je borstvoeding geeft is de kans groot dat je inmiddels aan het kolven bent met een kolfapparaat. Hoe gaat dit op je werk? Krijg je daar genoeg tijd voor en is er een aparte ruimte om te kolven?

  Ook kan het zijn dat je gestopt bent met werken om je fulltime op het moederschap te storten. Neem dan ook genoeg rust en tijd voor jezelf, het is heus niet raar om je baby een dagje naar de kinderopvang te brengen of vraag een familielid om even op je kleintje te passen.

  Weetjes en tips

  Mijlpaal

  Wist je dat de bevruchting ongeveer een jaar geleden plaatsvond? Leuk om even bij stil te staan. Een jaar verder ben je al 14 weken aan het genieten van je baby!

  Babyzwemmen

  Jouw kindje kan vanaf heel jonge leeftijd al het water in. Samen lekker spetteren, bewegen en spelen is heerlijk voor jullie allebei. Ga lekker zwemmen met je baby!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard