1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Hoe kies je een babybed?

  Gepubliceerd op: 9-20-2021Bewerkt op: 11-25-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 9-20-2021Bewerkt op: 11-25-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het is lastig om het juiste bedje voor jouw baby uit te kiezen, want er zijn heel veel verschillende soorten. Het is natuurlijk heel fijn als je lang met een babybedje kunt doen. Daarom verkopen laten we je hier kennismaken met twee verschillende varianten: babyledikantjes en doorgroei ledikantjes .

  Verschillende babybedjes

  Wat is het verschil tussen een babyledikant & een doorgroei ledikant?

  Een babyledikant heeft een afmeting van 120x60cm en een doorgroei ledikant heeft een afmeting van 140x70cm. Daarnaast kopen ouders die vaak meer dan een kindje willen, als eerste een babyledikant en ouders die na de bevalling van hun eerste kindje niet de verwachting hebben dat er nog een kindje komt een doorgroei ledikant van 140x70cm. Want door het formaat hoeven ze niet meteen op zoek naar een peuterbed. Ook past een babyledikant natuurlijk makkelijker in een kleine babykamer dan een doorgroei ledikant.

  Wat zijn de voordelen van een babyledikant?

  Als je als aanstaande ouder meer dan een kindje wilt, dan is het handig om te kiezen voor een babybed van 120x60cm. Als je eerste kindje dan namelijk 2, 3 jaar is dan kan hij of zij de overstap maken naar een fijn peuterbed. En dan kan het jongste kindje weer fijn in het babybedje slapen. Vervolgens maakt het oudste kind op gegeven moment een stap naar een echt ‘grote mensen’ bed, dan kan het jongste kind weer heerlijk in het peuterbed slapen. Zo zijn de bedjes altijd perfect afgestemd op de lichaamslengte van je kindjes. Ook door de jaren heen genomen, is dit de meest voordelige keuze bij meer dan één kindje.

  Wat zijn de voordelen van een doorgroeiledikant?

  Een doorgroei ledikant kan je niet alleen voor de baby- en dreumesfase gebruiken, maar ook als je kindje in de peuterleeftijd komt. Door de afmeting van 140x70cm biedt het bedje toch ruimte, maar geeft het je kindje ook een geborgen en veilig gevoel. Ook als je als aanstaande of jonge ouder niet direct aan meerdere kindjes zit te denken, is het handig om een meegroeibed van 140x70cm te kiezen. Want je kindje kan tot 2 jaar in zijn of haar bedje slapen en het scheelt de overstap naar een peuterbed. Maar mocht je toch een tweeling krijgen, dan is het wel handig om meteen voor meegroei ledikantjes te gaan, omdat je dan niet na twee jaar weer opnieuw peuterbedden hoeft te kopen.

  Welke matras is handig voor een babybed?

  Een babymatras moet niet alleen comfort bieden, maar ook steun geven. Het is ook handig als de matras een afritsbare tijk heeft. Niet alleen blijft hij daarmee stofvrij, je kunt de tijk ook wassen in geval van kleine ongelukjes. Ook is het handig om er een matrasbeschermer en molton aan te voegen, want deze items verlengen de levensduur van het matras. Voor een babymatras kan je kiezen uit materialen zoals koudschuim polyether of latex.

  Een koudschuim polyether matras is zeer ademend en biedt een goede veerkracht. Een nadeel is dat er sneller kuilvorming kan ontstaan, maar door een matrasbeschermer te gebruiken verleng je de levensduur. Een latex matras is zeer geschikt voor kindjes met een allergie voor stof, huismijt of schimmels. De matras is zeer comfortabel en vormvast. We raden wel aan om bij dit matras een ademende matrasbeschermer te gebruiken omdat een latex matras minder ademt vergeleken met een koudschuim matras.

  Heb je je keuze gemaakt? Stylen maar!

  Als je eenmaal je babybed hebt gekozen én een fijn matras, dan kan het allerleukste onderdeel beginnen, want dan kan je het bedje gaan stylen met een mooi (hoes)lakentje, dekentjes, en natuurlijk mag een mooie knuffel ook niet ontbreken.

  Met deze baby slaapcursus slaapt jouw baby als een roos.

  • Slaapcursus (6 maanden tot 5 jaar)
   39.9517 video’s

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard