1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  5 manieren om jouw zwangerschap bekend te maken!

  Gepubliceerd op: 11-6-2019Bewerkt op: 9-19-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-6-2019Bewerkt op: 9-19-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het is je gelukt om wekenlang letterlijk een geheim met je mee te dragen en nu mag je eindelijk met iedereen delen dat je zwanger bent! Nu rest nog de vraag: hoe breng je iedereen op de hoogte? Wij hebben een aantal leuke manieren voor je op een rijtje gezet!

  Het bekendmaken van de zwangerschap is voor iedereen persoonlijk. De meeste vrouwen maken de zwangerschap bekend wanneer ze 12 weken zwanger zijn. De een wil het letterlijk met de hele wereld delen door middel van social media, terwijl de ander het liever alleen aan familie, goede vrienden en collega’s vertelt. Aan wie je het ook vertelt, het maakt het nog zoveel meer leuker om het op een speciale manier te vertellen!

  De klassieker

  De klassieke zwangerschapsaankondiging blijft nog steeds populair. Hier zijn eigenlijk twee varianten van. Een foto van bijvoorbeeld de geprinte echo, een paar babyschoentjes en een kalender met de uitgerekende datum of een foto van jullie schoenen met daarnaast een paar babyschoentjes. Voor deze aankondiging heb je geen extra aankleding nodig. Makkelijk, geen kosten en nog steeds erg leuk.

  Vertel het met een cadeautje!

  Je wilt de boodschap graag persoonlijk overbrengen aan je familie, maar weet niet hoe je het onderwerp moet aankaarten. Je kunt het ook indirect vertellen door ze een cadeautje te geven! De opties zijn eindeloos; van bedrukte T-shirts en wijnflessen tot een ingelijste echo en een rompertje met ‘opa, oma, oom & tante.’

  ‘Meet the Parents’

  Houden jullie allebei van bankhangen met een goede film en zijn jullie regelmatig in de bioscoop te vinden? Dan is dit misschien wel een bekendmaking die jullie op het lijf geschreven is. Misschien heb je het al wel eens voorbij zien komen bij BN’ers of influencers: de zwangerschapsaankondiging in vorm van een filmposter. Het was bijvoorbeeld voor Temptation-koppel Quentin & Channah de manier om naar buiten te brengen dat zij een kindje verwachten. En het is eigenlijk best simpel! Maak een leuke foto van jullie beiden, leg er wat tekst overheen en klaar.

  Grote broer of zus

  Hebben jullie al en zoon of dochter? Hoe leuk is het dan om de boodschap over te laten brengen door de toekomstige grote broer of zus? Dit kun je bijvoorbeeld doen door een T-shirt of bordje met de tekst ‘hoera ik word grote broer/zus.’

  Stuur een kaartje

  Heb je geen tijd om het nieuws met iedereen persoonlijk te delen en wil je liever niet dat zij erachter komen via social media of een appje? Dan is dit een leuk alternatief. Een handgeschreven kaartje maakt het toch wat persoonlijker. Je kunt voor een standaard kaartje kiezen, maar er zijn nu ook speciale kraskaarten. De ontvangers kunnen dan zelf jullie geheime boodschap open krassen, blijft het toch nog even spannend.

  Dit is slechts een greep uit de leuke zwangerschapsaankondigingen, op Pinterest vind je er nog veel meer! Hoe ga jij je zwangerschap bekend maken of heb jij je zwangerschap al bekend gemaakt? Help toekomstige ouders een handje door je leuke ideeën in de reacties te delen!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard