1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Zwanger5 tips om je partner meer te betrekken bij de zwangerschap

  Vijf tips om je partner meer te betrekken bij de zwangerschap

  ZP® - Magazine

  , 21 juni 2016 18:19Laatste update op: 18 mei 2022 20:02

  Als moeder is het niet zo moeilijk om te beseffen dat je zwanger bent en gewoonlijk bouw je als vanzelf een band op met jouw baby. Maar hoe zit het met de toekomstige vader of moeder? Hoe kan je jouw partner meer betrekken bij de zwangerschap en bij de groei van dat kleine wondertje in je buik?

  Je partner betrekken bij je zwangerschap

  Praten over jullie verwachtingen, gevoelens, maar ook zorgen en angsten (misschien over de bevalling) sterkt jullie band alleen maar. Samen voor de eerste keer het hartje beluisteren is heel speciaal. Zo delen jullie die belangrijke momenten in de zwangerschap.

  Tips om je partner bij je zwangerschap te betrekken:

  1. Plan doktersafspraken zo dat hij/zij ook aanwezig kan zijn. Natuurlijk gaat het vooral om jouw agenda, maar houdt daarbij net zo goed rekening met de agenda van je partner. De eerste echo, het hartje dat klopt, het zijn allemaal momenten waarop de baby ‘meer’ aanwezig is.

  2. Vraag je partner om te helpen met het klaarmaken van de babykamer. Hij/zij wil zich nuttig voelen en eigen inbreng hebben. Neem niet alle beslissingen in je eentje, maar betrek je partner er bij. Lees hier hoe je de babykamer gezellig kunt maken.

  3. Als hij/zij zelf initiatief neemt om tegen de baby te praten of om voor te lezen, lach dit dan niet weg. Als de baby schopt, laat dat dan voelen zo vaak je partner wil.

  4. Doe een zwangerschapscursus samen. Des te beter je partner voorbereid is op de bevalling, des te beter hij/zij je kan helpen als het zo ver is. Tijdens deze cursussen worden er vaak ook oefeningen gedaan waarbij je samen aanwezig bent bij de baby. Deze speciale momenten kan je voor altijd koesteren. Lees hier wat de meest populaire zwangerschapscursussen zijn. Een voorbeeld van een cursus die zich echt op jullie allebei richt is de cursus Samen Bevallen. Met deze cursus bereiden jullie je samen voor op de geboorte van jullie kind.

  5. Houd een babydagboek bij. Ook al lijkt dit een typisch vrouwelijke activiteit, vaders vinden het mogelijk ook leuk om het dagboek te voorzien van commentaren en briefjes aan de toekomstige zoon of dochter.

  Zwangerschap: een andere ervaring voor je partner

  We kunnen er niet omheen dat het voor je partner net iets anders is dan voor jou. Ze voelen de hormoonschommelingen niet en hebben ook geen last van ochtendmisselijkheid. Voor hen gaat het leven dus nog een tijdje gewoon verder en het feit dat ze vader/moeder worden zal misschien pas bij de geboorte doordringen.

  Ga er echter niet van uit dat ze geen interesse hebben of niet geraakt kunnen worden door wat er gebeurt. Samen dingen doen zal helpen om de band te versterken en de toekomstige vader/moeder alvast een beetje voor te bereiden op een leven met z’n drietjes.

  Meer over dit onderwerp:

  • De populairste zwangerschapscursussen
  • Zwanger en nu?

  Plaats een reactie

  (0)
  user-image
   • Feed

   • Mijn week

   • Cursusportaal

   • Community

   • Dashboard