Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

10 zwangerschaps- en bevalcursussen, vergoed door je zorgverzekeraar

ZP® - Magazine

, 25 April 2021 02:20Laatste update op: 2 July 2021 02:46

Het is van groot belang lekker in je vel te zitten tijdens de zwangerschap, en je samen met je partner optimaal voor te bereiden op de bevalling en de komst van de baby. Daarom heb je hier de mogelijkheid om de 10 populairste online zwangerschaps- en bevalcursussen te volgen! Je hebt dus toegang tot alles. Je kunt de online cursus(sen) lekker vanuit je eigen huis volgen, in je eigen tijd. Nog meer leuk nieuws: Ben je aanvullend verzekerd? Dan krijg je alles (of een groot deel) vergoed.

10 onbeperkte online zwangerschaps- en bevalcursussen

Dankzij onze samenwerking met verloskundigen, andere zorgverleners en beroepsverenigingen zijn de online zwangerschaps- en bevalcursussen van zeer hoge, gegarandeerde kwaliteit! Deze cursussen zijn door zorgverleners beoordeeld met een 9.7 en door gebruikers beoordeeld met een 9.5.

Hoe werkt het?

Voor 99,99 euro heb je 18 maanden onbeperkt toegang tot alle online cursussen! Zodat je tijdens je zwangerschap en ook nog na je bevalling deze informatie (terug) kan kijken. Bepaal zelf welke cursussen je wil volgen en wanneer.

 1. Activeer je toegang via deze knop
 2. Krijg via je dashboard toegang tot alle 10 online cursussen
 3. Declareer de factuur bij je zorgverzekeraar.

Welke zorgverzekeraars vergoeden dit?

Als je aanvullend verzekerd bent wordt dit (deels) vergoed door: Achmea, Bewuzt, CZ, De Friesland, FBTO, Interpolis, Nationale Nederlanden, Ohra, Pro Life, Univé, VGZ, Zekur, Zilveren Kruis en Zorgzaam. Staat jouw zorgverzekeraar hier niet bij? laat het ons weten!

Aanbod online cursussen

 • Bevalling
 • Zwangerschap
 • Borstvoeding
 • Sporten en bewegen
 • Yoga
 • Je baby leren kennen
 • Voeding
 • Mindfulness voor de partner
 • Seksualiteit tijdens de zwangerschap
 • Haptonomische begeleiding
 1. Bevalcursus

  Deze cursus bereidt je voor op alle fases van de bevalling. We zullen je van A tot Z voorbereiden. Met veel praktische tips, tools, nuttige informatie voor je partner, informatie over ademhalingstechnieken, bevallingshoudingen en pijnstilling, is dit alles wat je nodig hebt ter voorbereiding. .

 • Totale lengte cursus: 8 uur.

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de verloskundigen van verloskundigenpraktijk Eva van Hoorn. Dankzij de input van andere verloskundigenpraktijken hebben we een complete online cursus kunnen maken. Meer informatie over de aanbieder: www.evavanhoorn.nl

 1. Zwangerschapscursus

  Wil jij graag lekker in je vel zitten tijdens de zwangerschap, maar ook weten wat je tijdens de zwangerschap te wachten staat? Dan is een algemene zwangerschapscursus wat voor jou! Hier leer je meer over de ontwikkelingen in je lichaam tijdens de zwangerschap, je groeiende baby, zwangerschapskwaaltjes, beweging, voeding, ontspanning en complicaties tijdens de zwangerschap.

 • Totale lengte cursus: 8 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de verloskundigen van verloskundigenpraktijk 040 verloskunde. Dankzij de input van andere verloskundigenpraktijken hebben we een complete online cursus kunnen maken. Meer informatie over de aanbieder: www.040verloskunde.nl

 1. Borstvoedingscursus

  Borstvoeding is veruit de beste voeding voor een baby. Als je dus de kans krijgt en het is mogelijk, is het zeker aan te raden borstvoeding te geven. Het is wel een hele nieuwe ervaring, waar veel bij komt kijken. Om op alle uitdagingen voorbereid te zijn tijdens borstvoeding, is deze basis borstvoedingscursus zeer aan te raden!

 • Totale lengte cursus: 6 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de beroepsvereniging van lactatiekundigen, de NVL. Zij zijn al jarenlang de organisatie waar alle lactatiekundigen bij zijn aangesloten en die ervoor zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarom zijn we blij dat ze samen met ons een mooie online cursus hebben samengesteld. Meer informatie over de aanbieder: www.nvlborstvoeding.nl

 1. Sporten en bewegen

Beweging is onmisbaar voor een gezonde zwangerschap waarbij jij lekker in je vel zit. Maar je mag ook weer niet alle sporten doen. Met deze cursus over sporten en bewegen tijdens de zwangerschap weet jij precies wat goed is voor je lichaam en welke sporten je wel en niet kunt doen. Natuurlijk krijg je ook een hoop leuke sportlesjes die je vanuit huis kunt uitvoeren!

 • Totale lengte cursus: 6 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Annelieke Janssen. Zij is een fysiotherapeut met een eigen trainingsprogramma voor zwangeren of de periode na de bevalling. Meer informatie over de aanbieder: www.anneliekejanssen.nl

 1. Zwangerschapsyoga

Flexibel blijven tijdens de zwangerschap is soms een uitdaging, maar met zwangerschapsyoga zal dat gemakkelijk gaan! Zwangerschapsyoga is niet alleen goed voor je spieren en gewrichten, maar ook om wat rust in je hoofd te creeëren. Yoga is één van de sporten die je tijdens de zwangerschap zo veel kunt doen als je wilt, maar het is wel belangrijk om te weten hoe je dat dan doet.

 • Totale lengte cursus: 8 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Rocket Yoga. Rocket Yoga is een relaxte yoga studio gevestigd in Arnhem Noord. Zij geven yogalessen als Ashtanga Vinyasa Yoga en Yin Yoga, maar ook zwangerschapsyoga! Neem voor meer informatie een kijkje op hun website: www.rocketyoga.nl

 1. Je baby leren kennen

Je baby is een heel nieuw mensje waarmee je zult samenleven, en dus zal je de eerste weken vooral bezig zijn met het leren kennen van je baby. Hoe beter je je baby kent, hoe beter je op zijn of haar behoeftes zult kunnen inspelen, wat weer zal zorgen voor een tevreden baby. Maar hoe leer je je baby en zijn behoeftes eigenlijk kennen en herkennen? In deze cursus leer je er alles over.

 • Totale lengte cursus: 8 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Baby Consulenten Nederland. Babyconsulenten zijn een verpleegkundigen gespecialiseerd in de zorg voor baby's. Voor alle vragen over jouw baby kun je bij een babyconsulent terecht. Neem voor meer informatie een kijkje op hun website: www.babyconsulentennederland.nl

 1. Voeding tijdens de zwangerschap

Voeding tijdens de zwangerschap is een vak apart. Wat zijn er een hoop dingen die je niet mag eten, en wat moet je een hoop voedingsstoffen binnen krijgen. In het begin is het even puzzelen, en daarom zal deze cursus je ontzettend helpen uit te vinden wat je moet laten staan, en welke voeding je baby en jij echt nodig hebben voor een gezonde zwangerschap.

 • Totale lengte cursus: 8 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Vodicare. Deze diëtistenpraktijk wordt geleid door Mariëlle Muller. Neem voor meer informatie een kijkje op de website:www.vodicare.nl

 1. Mindfulness voor de partner

De partner speelt een ontzettend grote rol tijdens de zwangerschap én idealiter tijdens de bevalling. Als je partner ook lekker in zijn vel zit, betrokken is bij de zwangerschap en begrijpt wat jij en de baby nodig hebben, is dat voor iedereen fijn. In deze cursus leert je parter mindful te zijn tijdens de zwangerschap, en leert hij of zij tevens meer over de rol van de partner tijdens bevalling.

 • Totale lengte cursus: 8 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Mindful Zwanger en Bevallen. Zij hebben een unieke training samengesteld waarin we een complete zwangerschapscursus combineren met mindfulness technieken. Neem voor meer informatie een kijkje op hun website: www.mindfulzwangerenbevallen.nl/mbcp

 1. Seksualiteit tijdens de zwangerschap

Seks tijdens de zwangerschap is voor ieder koppel ontzettend anders. De ene vrouw staat erom te springen, bij anderen is het libido totaal verdwenen. Waar komt dat door? En mag je eigenlijk wel seks hebben zoals voorheen, gedurende de hele zwangerschap? Met deze cursus leer je er alles over.

 • Totale lengte cursus: 8 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Praktijk voor Seksuele Gezondheid Haarlem-Noord. Deze praktijk wordt geleid door Dieuwke Ottens. Zij is werkzaam als verloskundige en Consulent Seksuele Gezondheid NVVS. Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.praktijkvoorseksuelegezondheidhaarlem-noord.nl/

 1. Haptonomische begeleiding

Al tijdens de zwangerschap bouw je een band op met je baby. Haptonomie houdt zich bezig met het ontwikkelen en verdiepen van het gevoel, dus ook het gevoel en de band met je baby. Hiermee leer je jezelf open te stellen, ontspannen en de aanwezigheid van het mensje in je buik te voelen. Heel mooi om samen met je partner te doen.

 • Totale lengte cursus: 8 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met VHZB. Dit is de Vereniging haptonomische zwangerschapsbegeleiders. Zij hebben alle nodige kennis om jullie haptonomisch te begeleiden! Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.vhzb.nl

Plaats een reactie

(12)
user-image
 • user-image

  angelatjon (1)

  Aug 26, 2021

  Wordt het vergoed door UMC zorgverzekeraar?

  user-image
 • user-image

  iraes (1)

  Aug 24, 2021

  Inmiddels zijn we zo'n 3 maanden verder en zijn jullie nog steeds "momenteel" bezig met "samenstellen". Ik ben benieuwd of de cursussen nog beschikbaar gaan komen voor mijn bevalling. Opmerkelijk dat jullie er actief reclame voor maken ruim voordat jullie uberhaubt iets kunnen aanbieden.

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • user-image

  magdalenapalm (1)

  Aug 16, 2021

  Worden de cursussen ook vergoed door de verzekeraar Zorg en Zekerheid?

  user-image
 • user-image

  femkedouwe (1)

  Aug 9, 2021

  Wordt het vergoed door Ditzo?

  user-image
 • user-image

  laylavens (1)

  Jul 25, 2021

  Staan de cursussen allemaal en volledig werkend online?

  user-image
 • user-image

  vos1987 (1)

  Jul 11, 2021

  Wordt de cursus vergoed door OHRA-uitgebreid verzekering?

  user-image
 • user-image

  anazarian (2)

  Jul 9, 2021

  Ik zie dat momenteel de cursussen nog niet samengesteld zijn. Is er een idee wanneer zij klaar zijn?

  user-image
 • user-image

  anazarian (2)

  Jul 7, 2021

  Worden deze cursussen vergoed door de PMA zorgverzekering (Menzis) verzekering?

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • user-image

  huyenvu (1)

  Jul 2, 2021

  Worden deze cursussen vergoed door de DSW AV-Top verzekering?

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • Magazine

 • Mijn week

 • Zoeken

 • Dashboard