Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

12 zwangerschaps- en bevalcursussen, vergoed door je zorgverzekeraar

ZP® - Magazine

, 25 april 2021 02:20Laatste update op: 20 mei 2022 17:26

Het is van groot belang lekker in je vel te zitten tijdens de zwangerschap, en je samen met je partner optimaal voor te bereiden op de bevalling en de komst van de baby. Daarom heb je hier de mogelijkheid om de 12 populairste online zwangerschaps- en bevalcursussen te volgen! Je hebt dus toegang tot alles. Je kunt de online cursus(sen) lekker vanuit je eigen huis volgen, in je eigen tijd. Nog meer leuk nieuws: Ben je aanvullend verzekerd? Dan krijg je alles (of een groot deel) vergoed.

12 onbeperkte online zwangerschaps- en bevalcursussen

Dankzij onze samenwerking met verloskundigen, andere zorgverleners en beroepsverenigingen zijn de online zwangerschaps- en bevalcursussen van zeer hoge, gegarandeerde kwaliteit! Deze cursussen zijn door zorgverleners beoordeeld met een 9 en door gebruikers beoordeeld met een 8.5.

Hoe werkt het?

Voor 99,99 euro heb je 18 maanden onbeperkt toegang tot alle online cursussen! Zodat je tijdens je zwangerschap en ook nog na je bevalling deze informatie (terug) kan kijken. Bepaal zelf welke cursussen je wil volgen en wanneer.

 1. Activeer je toegang via deze knop
 2. Krijg via je dashboard toegang tot alle 10 online cursussen
 3. Declareer de factuur bij je zorgverzekeraar.

Welke zorgverzekeraars vergoeden dit?

Als je aanvullend verzekerd bent wordt dit (deels) vergoed door onder andere: Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, Pro Life, Zorgverzekeringen, De Friesland, Zorgdirect, Menzis, PMA zorgverzekering, Zorg en Zekerheid, CZ, Nationale Nederlanden, Ohra, VGZ, Unive, Zorgzaam, ASR, Ditzo, United consumers, ONVZ en PNO zorg. Hier vind je een complete lijst van zorgverzekeraars die de cursussen wel en niet vergoeden.

Aanbod 12 online cursussen

 • Bevalling
 • Zwangerschap
 • Borstvoeding
 • Sporten en bewegen
 • Yoga
 • Babymassage en baby-yoga
 • Voeding
 • Snelcursus voor de partner
 • Seksualiteit tijdens de zwangerschap
 • HypnoBirthing®
 • Babysignalen en Baby- en kinder gebaren
 • Dragen en Hechting
 1. Bevalcursus

  Deze cursus bereidt je voor op alle fases van de bevalling. We zullen je van A tot Z voorbereiden. Met veel praktische tips, tools, nuttige informatie voor je partner, informatie over ademhalingstechnieken, bevallingshoudingen en pijnstilling, is dit alles wat je nodig hebt ter voorbereiding. .

 • Totale lengte cursus: 3 uur.

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de verloskundigen van verloskundigenpraktijk Eva van Hoorn. Dankzij de input van andere verloskundigenpraktijken hebben we een complete online cursus kunnen maken. Meer informatie over de aanbieder: www.evavanhoorn.nl

 1. Zwangerschapscursus

  Wil jij graag lekker in je vel zitten tijdens de zwangerschap, maar ook weten wat je tijdens de zwangerschap te wachten staat? Dan is een algemene zwangerschapscursus wat voor jou! Hier leer je meer over de ontwikkelingen in je lichaam tijdens de zwangerschap, je groeiende baby, zwangerschapskwaaltjes, beweging, voeding, ontspanning en complicaties tijdens de zwangerschap.

 • Totale lengte cursus: 4 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de verloskundigen van verloskundigenpraktijk 040 verloskunde. Dankzij de input van andere verloskundigenpraktijken hebben we een complete online cursus kunnen maken. Meer informatie over de aanbieder: www.040verloskunde.nl

 1. Borstvoedingscursus

  Borstvoeding is veruit de beste voeding voor een baby. Als je dus de kans krijgt en het is mogelijk, is het zeker aan te raden borstvoeding te geven. Het is wel een hele nieuwe ervaring, waar veel bij komt kijken. Om op alle uitdagingen voorbereid te zijn tijdens borstvoeding, is deze basis borstvoedingscursus zeer aan te raden!

 • Totale lengte cursus: 3 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met lactatiekundige Annette Luime van Aidulac. Zij is al jarenlang aangesloten bij de NVL (Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen): zij zorgen ervoor dat de kwaliteit van borstvoedingsadvies gewaarborgd blijft. Daarom zijn we blij dat zij samen met ons een mooie online cursus heeft samengesteld.

 1. Sporten en bewegen

Beweging is onmisbaar voor een gezonde zwangerschap waarbij jij lekker in je vel zit. Maar je mag ook weer niet alle sporten doen. Met deze cursus over sporten en bewegen tijdens de zwangerschap weet jij precies wat goed is voor je lichaam en welke sporten je wel en niet kunt doen. Natuurlijk krijg je ook een hoop leuke sportlesjes die je vanuit huis kunt uitvoeren!

 • Totale lengte cursus: 4 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Annelieke Janssen. Zij is een fysiotherapeut met een eigen trainingsprogramma voor zwangeren of de periode na de bevalling. Meer informatie over de aanbieder: www.anneliekejanssen.nl

 1. Zwangerschapsyoga

Flexibel blijven tijdens de zwangerschap is soms een uitdaging, maar met zwangerschapsyoga zal dat gemakkelijk gaan! Zwangerschapsyoga is niet alleen goed voor je spieren en gewrichten, maar ook om wat rust in je hoofd te creeëren. Yoga is één van de sporten die je tijdens de zwangerschap zo veel kunt doen als je wilt, maar het is wel belangrijk om te weten hoe je dat dan doet.

 • Totale lengte cursus: 3 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Rocket Yoga. Rocket Yoga is een relaxte yoga studio gevestigd in Arnhem Noord. Zij geven yogalessen als Ashtanga Vinyasa Yoga en Yin Yoga, maar ook zwangerschapsyoga! Neem voor meer informatie een kijkje op hun website: www.rocketyoga.nl

 1. Babymassage en baby-yoga

Tijdens de cursus Babymassage leer jij jouw kindje op een aandachtige, liefdevolle manier masseren. Je leert te vertragen en daardoor leer je het tempo van je kindje kennen. Door babymassage worden de zintuigen van je kindje geactiveerd. Kinderen die regelmatig gemasseerd worden ontwikkelen vaak een beter slaap- en eetritme. Ook heeft massage vaak een positief effect op onrust, krampjes en kan huilen verminderen. Daarnaast leer jij technieken om je kindje te helpen als hij/zij last heeft van darmkrampjes en je leert de lichaamstaal van je kindje kennen.

 • Totale lengte cursus: 3 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Bij Spruit. Neem voor meer informatie een kijkje op hun website: www.bijspruit.nl

 1. Voeding tijdens de zwangerschap

Voeding tijdens de zwangerschap is een vak apart. Wat zijn er een hoop dingen die je niet mag eten, en wat moet je een hoop voedingsstoffen binnen krijgen. In het begin is het even puzzelen, en daarom zal deze cursus je ontzettend helpen uit te vinden wat je moet laten staan, en welke voeding je baby en jij echt nodig hebben voor een gezonde zwangerschap.

 • Totale lengte cursus: 3 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Vodicare. Deze diëtistenpraktijk wordt geleid door Mariëlle Muller. Neem voor meer informatie een kijkje op de website:www.vodicare.nl

 1. Snelcursus voor de partner

De partner speelt een ontzettend grote rol tijdens de zwangerschap én idealiter tijdens de bevalling. Als je partner ook lekker in zijn vel zit, betrokken is bij de zwangerschap en begrijpt wat jij en de baby nodig hebben, is dat voor iedereen fijn. In deze cursus leert je parter 5 bevallessen met onder andere informatie over teamwork, een toolbox met tips over wat jij als partner kan doen tijdens de bevalling, een mindfulness oefening, communiceren met een zorgverlener kan je leren en controle die je niet hebt kan je ook niet verliezen.

 • Totale lengte cursus: 2 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Mindful Zwanger en Bevallen. Zij hebben een unieke training samengesteld waarin we een complete zwangerschapscursus combineren met mindfulness technieken. Neem voor meer informatie een kijkje op hun website: www.mindfulzwangerenbevallen.nl/mbcp

 1. Seksualiteit tijdens de zwangerschap

Seks tijdens de zwangerschap is voor ieder koppel ontzettend anders. De ene vrouw staat erom te springen, bij anderen is het libido totaal verdwenen. Waar komt dat door? En mag je eigenlijk wel seks hebben zoals voorheen, gedurende de hele zwangerschap? Met deze cursus leer je er alles over.

 • Totale lengte cursus: 2 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Praktijk voor Seksuele Gezondheid Haarlem-Noord. Deze praktijk wordt geleid door Dieuwke Ottens. Zij is werkzaam als verloskundige en Consulent Seksuele Gezondheid NVVS. Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.praktijkvoorseksuelegezondheidhaarlem-noord.nl/

 1. HypnoBirthing®

HypnoBirthing® is een zwangerschapscursus die uitgaat van de kracht van het vrouwenlichaam. Het is ontstaan vanuit de gedachte dat de meeste vrouwen zelfstandig hun baby gezond en veilig ter kunnen wereld brengen. Door goed te luisteren naar het lichaam en te vertrouwen op het geboorteproces, verklein je de kans op interventies en ingrepen.

 • Totale lengte cursus: 4 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de Vereniging van HypnoBirthing® Docenten Nederland & België. Zij hebben alle nodige kennis om jullie goed te informeren! Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.hypnobirthingnederland.nl

 1. Babysignalen en Baby- en kinder gebaren

De cursus babysignalen geeft inzicht in de ontwikkeling en het welbevinden van baby’s. De training gaat in op de voorwaarden voor het creëren van een stabiele en veilige omgeving waarin baby’s zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De Baby- en kindergebarenmethode geeft een kind een stem in handen, het overbrugt de periode van taal begrijpen naar kunnen spreken. Een succesformule om de taalontwikkeling te stimuleren, taal visueel te maken, elkaar beter te begrijpen en meer inzicht te krijgen in de behoeftes en beleving van het kind.

 • Totale lengte cursus: 2 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de Kjille Soeting en Gebarenstem. Zij hebben alle nodige kennis en ervaring in huis om jullie goed te informeren! Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.kjillesoeting.nl

 1. Dragen en hechting

In deze cursus krijg je informatie over hechtinging, de voordelen van dragen, ergonomie, welke draagzak of draagdoek, dragen in de zomer of winter, veilig dragen, dragen in bijzondere situaties en antwoorden op veel gestelde vragen over hechting.

 • Totale lengte cursus: 2 uur

Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de Hechte band. Rachel heeft alle nodige kennis om je goed te informeren! Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.hechteband.nl

Naar verwachting zijn de meeste cursussen eind juni/begin juli beschikbaar. Want de laatste draaidag staat gepland op 21 juni. Hier vind je een compleet overzicht van alle zorgverzekeraars die de cursussen wel en niet vergoeden.

Plaats een reactie

(40)
user-image
 • user-image

  martine17011991

  Jul 25, 2022

  Is er al meer bekend wanneer er deelgenomen kan worden?

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • user-image

  dianmanders

  Jul 23, 2022

  Is er al iets bekend over wanneer de cursus online komen?

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • user-image

  anetvandepol

  Jul 9, 2022

  Hallo, Ik heb een vraag: Wat is de stand van zaken van de 12 onbeperkte online zwangerschaps- en bevalcursussen? Ik krijg een melding dat de cursussen nog niet live zijn als ik me wil aanmelden… Ik hoop het te horen! Vriendelijke groet

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • user-image

  shirleyhp

  Jun 16, 2022

  Hallo, wat is de stand van zaken nu? Ik krijg nog steeds een melding dat de cursussen nog niet live zijn als ik me wil aanmelden…

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • user-image

  maartjescheffer

  Mar 31, 2022

  Hierbij een update vanuit zwangerenportaal.nl. De meeste cursussen zijn naar verwachting eind mei live, in juni komen hier nog de laatste cursussen bij. We vragen nog even om jullie geduld, en we doen ons best om alles zo snel mogelijk online te zetten! Groet, Maartje Scheffer - redacteur zwangerenportaal.nl

  Beantwoorden

  2 antwoorden bekijken

 • user-image

  ilonaw89

  Mar 25, 2022

  Ik zie net dat ze de cursussen nog steeds aan het samenstellen zijn. Erg jammer!

  Beantwoorden

  2 antwoorden bekijken

 • user-image

  estherenpatrick

  Mar 7, 2022

  Mijn verzekering staat er niet bij (dsw).

  user-image
 • user-image

  riannevk1989

  Jan 20, 2022

  Wanneer komen de cursussen online?

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • user-image

  meikevdhoeven

  Jan 15, 2022

  Wanneer verwachten jullie dat de cursussen beschikbaar komen?

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • user-image

  swortelboer

  Jan 12, 2022

  Gemaild met zwangerenportaal, de cursussen zijn nog steeds niet beschikbaar.

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • user-image

  niejing

  Jan 4, 2022

  Is this course reimbursed by AON with Vitaal 2+?

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • user-image

  hangnguyen3

  Nov 14, 2021

  Wanneer gaat dit beschikbaar zijn?

  user-image
 • user-image

  lotjip

  Oct 27, 2021

  Hoi, deze cursussen lijken me dus best wel interessant. Enig idee hoelang het nog duurt voordat deze beschikbaar komen?

  user-image
 • user-image

  ami93

  Oct 1, 2021

  Hello, are the courses in English?

  user-image
 • user-image

  angelatjon

  Aug 26, 2021

  Wordt het vergoed door UMC zorgverzekeraar?

  user-image
 • user-image

  iraes

  Aug 24, 2021

  Inmiddels zijn we zo'n 3 maanden verder en zijn jullie nog steeds "momenteel" bezig met "samenstellen". Ik ben benieuwd of de cursussen nog beschikbaar gaan komen voor mijn bevalling. Opmerkelijk dat jullie er actief reclame voor maken ruim voordat jullie uberhaubt iets kunnen aanbieden.

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • user-image

  magdalenapalm

  Aug 16, 2021

  Worden de cursussen ook vergoed door de verzekeraar Zorg en Zekerheid?

  user-image
 • user-image

  femkedouwe

  Aug 9, 2021

  Wordt het vergoed door Ditzo?

  user-image
 • user-image

  laylavens

  Jul 25, 2021

  Staan de cursussen allemaal en volledig werkend online?

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • user-image

  vos1987

  Jul 11, 2021

  Wordt de cursus vergoed door OHRA-uitgebreid verzekering?

  user-image
 • user-image

  anazarian

  Jul 9, 2021

  Ik zie dat momenteel de cursussen nog niet samengesteld zijn. Is er een idee wanneer zij klaar zijn?

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • user-image

  anazarian

  Jul 7, 2021

  Worden deze cursussen vergoed door de PMA zorgverzekering (Menzis) verzekering?

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • user-image

  huyenvu

  Jul 2, 2021

  Worden deze cursussen vergoed door de DSW AV-Top verzekering?

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • Feed

 • Mijn week

 • Cursussen

 • Community

 • Dashboard