1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Cursussen vergoed door je zorgverzekeraar

  ZP® - Magazine

  , 25 april 2021 02:20Laatste update op: 21 maart 2023 16:46

  Het is van groot belang lekker in je vel te zitten tijdens de zwangerschap, en je samen met je partner optimaal voor te bereiden op de bevalling en de komst van de baby. Daarom heb je hier de mogelijkheid om gedurende 18 maanden lang de 12 populairste online zwangerschaps-, beval- en babycursussen te volgen! Je hebt dus toegang tot alles. Je kunt de online cursussen lekker vanuit huis volgen, in je eigen tijd. Nog meer leuk nieuws: Ben je zwanger en aanvullend verzekerd? Dan krijg je alles (of een groot deel) waarschijnlijk vergoed.

  12 onbeperkte online zwangerschaps-, beval en babycursussen

  Dankzij onze samenwerking met verloskundigen, andere zorgverleners en beroepsverenigingen zijn de online zwangerschaps-, beval- en babycursussen van zeer hoge, gegarandeerde kwaliteit!

  Hoe werkt het?

  Voor 99,95 euro heb je 18 maanden onbeperkt toegang tot alle online cursussen! Zodat je tijdens je zwangerschap en ook nog na je bevalling deze informatie (terug) kan kijken. Bepaal zelf welke cursussen je wil volgen en wanneer.

  1. Activeer je toegang hier
  2. Krijg via je dashboard toegang tot alle 12 online cursussen
  3. Declareer de factuur bij je zorgverzekeraar.

  Welke zorgverzekeraars hebben aangegeven dat ze dit vergoeden?

  Ben je aanvullend verzekerd? Dan hebben deze verzekeraars aangegeven dat ze dit, als je nog zwanger bent, afhankelijk van je aanvullende pakket (deels) vergoeden:

  Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, Pro Life, Zorgverzekeringen, De Friesland, Zorgdirect, Menzis, PMA zorgverzekering, Zorg en Zekerheid, CZ, Nationale Nederlanden, Ohra, VGZ, Unive, Zorgzaam, ASR, Ditzo, United consumers, ONVZ en PNO zorg.

  Hier vind je een complete lijst van zorgverzekeraars die de cursussen wel en niet vergoeden.

  Aanbod 12 online cursussen

  • Bevalling
  • Zwangerschap
  • Borstvoeding
  • Sporten en bewegen tijdens en na de zwangerschap
  • Yoga
  • Babymassage
  • Voeding tijdens en na de zwangerschap
  • Snelcursus voor de partner
  • Seksualiteit tijdens en na de zwangerschap
  • HypnoBirthing®
  • Baby- en kindergebaren
  • Dragen en Hechting
  1. Bevalcursus

   Deze cursus bereidt je voor op alle fases van de bevalling. We zullen je van A tot Z voorbereiden. Met veel praktische tips, tools, nuttige informatie voor je partner, informatie over ademhalingstechnieken, bevallingshoudingen en pijnstilling, is dit alles wat je nodig hebt ter voorbereiding.

  • Totale lengte cursus: 1,5 uur.

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de verloskundigen van verloskundigenpraktijk Eva van Hoorn. Dankzij de input van andere verloskundigenpraktijken hebben we een complete online cursus kunnen maken. Meer informatie over de aanbieder: www.evavanhoorn.nl

  1. Zwangerschapscursus

   Wil jij graag lekker in je vel zitten tijdens de zwangerschap, maar ook weten wat je tijdens de zwangerschap te wachten staat? Dan is een algemene zwangerschapscursus wat voor jou! Hier leer je meer over de ontwikkelingen in je lichaam tijdens de zwangerschap, je groeiende baby, zwangerschapskwaaltjes, beweging voelen, voeding, ontspanning, borstvoeding, echo's, bloeddruk meten, complicaties tijdens de zwangerschap en nog veel meer!

  • Totale lengte cursus: 3 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de verloskundigen van verloskundigenpraktijk 040 verloskunde. Dankzij de input van andere verloskundigenpraktijken hebben we een complete online cursus kunnen maken. Meer informatie over de aanbieder: www.040verloskunde.nl

  1. Borstvoedingscursus

   Borstvoeding heeft vele voordelen voor je baby. Als je dus de kans krijgt en het is mogelijk, is het zeker aan te raden borstvoeding te geven. Het is wel een hele nieuwe ervaring, waar veel bij komt kijken. Om je keuze te maken welke soort voeding je wil gaan geven kan het helpen om deze cursus te volgen. Als je al besloten hebt om borstvoeding te gaan geven en je wil op alle uitdagingen voorbereid zijn dan is deze basis borstvoedingscursus zeer aan te raden!

  • Totale lengte cursus: 1 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met lactatiekundige Annette Luime van Aidulac. Zij is al jarenlang aangesloten bij de NVL (Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen): zij zorgen ervoor dat de kwaliteit van borstvoedingsadvies gewaarborgd blijft. Daarom zijn we blij dat zij samen met ons een mooie online cursus heeft samengesteld.

  1. Sporten en bewegen tijdens en na je zwangerschap

  Beweging is onmisbaar voor een gezonde zwangerschap waarbij jij lekker in je vel zit. Daarnaast kan het ook helpen bij een snel herstel na je bevalling. Met deze cursus over sporten en bewegen tijdens en na de zwangerschap weet jij precies wat goed is voor je lichaam en welke oefeningen je wel en niet kunt doen. Natuurlijk krijg je ook een hoop leuke en goede oefeningen die je vanuit huis kunt uitvoeren!

  • Totale lengte cursus: 2,5 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Annelieke Janssen. Zij is een fysiotherapeut met een eigen trainingsprogramma voor zwangeren of de periode na de bevalling. Meer informatie over de aanbieder: www.anneliekejanssen.nl

  1. Zwangerschapsyoga

  Flexibel blijven tijdens de zwangerschap is soms een uitdaging, maar met zwangerschapsyoga zal dat gemakkelijk gaan! Zwangerschapsyoga is niet alleen goed voor je spieren en gewrichten, maar ook om wat rust in je hoofd te creeëren. Yoga is één van de sporten die je tijdens de zwangerschap zo veel kunt doen als je wilt, maar het is wel belangrijk om te weten hoe je dat dan doet. In deze cursus komen meerdere verschillende oefeningen aan bod en is er zelfs een volledige zwangerschapsyoga les.

  • Totale lengte cursus: 2 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Rocket Yoga. Rocket Yoga is een relaxte yoga studio gevestigd in Arnhem Noord. Zij geven yogalessen als Ashtanga Vinyasa Yoga en Yin Yoga, maar ook zwangerschapsyoga! Neem voor meer informatie een kijkje op hun website: www.rocketyoga.nl

  1. Babymassage

  Tijdens de cursus Babymassage leer jij jouw kindje op een aandachtige, liefdevolle manier masseren. Je leert te vertragen en daardoor leer je het tempo van je kindje kennen. Door babymassage worden de zintuigen van je kindje geactiveerd. Kinderen die regelmatig gemasseerd worden ontwikkelen vaak een beter slaap- en eetritme. Ook heeft massage vaak een positief effect op onrust, krampjes en kan huilen verminderen. Daarnaast leer jij technieken om je kindje te helpen als hij/zij last heeft van darmkrampjes en je leert de lichaamstaal van je kindje kennen.

  • Totale lengte cursus: 1,5 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Bij Spruit. Neem voor meer informatie een kijkje op hun website: www.bijspruit.nl

  1. Voeding tijdens en na de zwangerschap

  Voeding tijdens de zwangerschap is een vak apart. Wat zijn er een hoop dingen die je niet mag eten, en wat moet je een hoop voedingsstoffen binnen krijgen. In het begin is het even puzzelen, en daarom zal deze cursus je ontzettend helpen uit te vinden wat je moet laten staan, en welke voeding je baby en jij echt nodig hebben voor een gezonde zwangerschap. Ook wordt in deze cursus de periode na de geboorte besproken zoals wat je mag eten als je borstvoeding geeft, omgaan met allergieën en hoe leer je je baby vast voedsel eten?

  • Totale lengte cursus: 1,5 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Vodicare. Deze diëtistenpraktijk wordt geleid door Mariëlle Mullier. Neem voor meer informatie een kijkje op de website:www.vodicare.nl

  1. Snelcursus voor de partner

  De partner speelt een ontzettend grote rol tijdens de zwangerschap én idealiter tijdens de bevalling. Als je partner ook lekker in zijn vel zit, betrokken is bij de zwangerschap en begrijpt wat jij en de baby nodig hebben, is dat voor iedereen fijn. In deze cursus leert je parter 5 bevallessen met onder andere informatie over teamwork, een toolbox met tips over wat jij als partner kan doen tijdens de bevalling, een mindfulness oefening, communiceren met een zorgverlener kan je leren en controle die je niet hebt kan je ook niet verliezen.

  • Totale lengte cursus: 1 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Mindful Zwanger en Bevallen. Zij hebben een unieke training samengesteld waarin we een complete zwangerschapscursus combineren met mindfulness technieken. Neem voor meer informatie een kijkje op hun website: www.mindfulzwangerenbevallen.nl/mbcp

  1. Seksualiteit tijdens en na de zwangerschap

  Seks tijdens en na de zwangerschap is voor ieder koppel ontzettend anders. De ene vrouw staat erom te springen, bij anderen is het libido totaal verdwenen. Hoe zit dat bij de partner en waar komt dat door? En mag je eigenlijk wel seks hebben zoals voorheen, gedurende de hele zwangerschap? Kan je de baby beschadigen? Wanneer na de bevalling mag je weer seks hebben? Met deze cursus leer je er alles over.

  • Totale lengte cursus: 1 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Praktijk voor Seksuele Gezondheid Haarlem-Noord. Deze praktijk wordt geleid door Dieuwke Ottens. Zij is werkzaam als verloskundige en Consulent Seksuele Gezondheid NVVS. Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.praktijkvoorseksuelegezondheidhaarlem-noord.nl/

  1. Introductie in HypnoBirthing®

  HypnoBirthing® is een zwangerschapscursus die uitgaat van de kracht van het vrouwenlichaam. Het is ontstaan vanuit de gedachte dat de meeste vrouwen zelfstandig hun baby gezond en veilig ter kunnen wereld brengen. Door goed te luisteren naar het lichaam en te vertrouwen op het geboorteproces, verklein je de kans op interventies en ingrepen. In deze cursus komen o.a. een visualisatie-, ontspanning- en ademhalingstechniek aan bod.

  • Totale lengte cursus: 1 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de Vereniging van HypnoBirthing® Docenten Nederland & België. Zij hebben alle nodige kennis om jullie goed te informeren! Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.hypnobirthingnederland.nl

  1. Baby- en kindergebaren

  Deze cursus geeft uitleg over de voordelen en nadelen van baby- en kindergebaren. Hoe werkt het en wat doet het met de taalontwikkeling van je baby? En natuurlijk ga je ook aan de slag. Je leert meerdere gebaren en hoe je daarmee kan oefenen, voorlezen of spelen.

  • Totale lengte cursus: 1 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de Kjille Soeting en Gebarenstem. Zij hebben alle nodige kennis en ervaring in huis om jullie goed te informeren! Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.kjillesoeting.nl

  1. Dragen en hechting

  In deze cursus krijg je informatie over hechting, de voordelen van dragen, ergonomie, welke draagzak of draagdoek, dragen in de zomer of winter, veilig dragen, dragen in bijzondere situaties en antwoorden op veel gestelde vragen over hechting.

  • Totale lengte cursus: 1,5 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de Hechte band. Rachel heeft alle nodige kennis om je goed te informeren! Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.hechteband.nl

  Hier vind je een compleet overzicht van alle zorgverzekeraars die de cursussen wel en niet vergoeden.

  For now, the courses are only available in Dutch

  Plaats een reactie

  (81)
  user-image
  • user-image

   trishacruz

   Jan 15, 2023

   Hi! I saw there were so many questions about English courses but they were left unanswered. I’m interested in English courses too. Are they available? And how can I access them? Thanks!!!

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   haifazaki

   Jan 9, 2023

   Hello, are the courses in English? if not, is it possible to access them in English?

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   shraddhaborhade

   Jan 3, 2023

   Can you please provide the Childbirth Course available in English?

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   shraddhaborhade

   Jan 3, 2023

   Could you please share English course for pregnancy course?

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   safsa

   Dec 19, 2022

   Can you please let me know if the courses are in English or Dutch?

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   eemslodder

   Dec 19, 2022

   Hoi hoi, tot wanneer is de actie dat het pakket slechts 99.95€ kost? Wil het graag doen, echter pas vanaf 1 januari de juiste aanvullende verzekering bij VGZ. Hoor het graag, alvast bedankt!

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   sberger

   Dec 18, 2022

   Are the courses also available in english or is only in dutch?

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   mojde

   Dec 9, 2022

   Are the courses in English or dutch?

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   esmy

   Oct 31, 2022

   Ik heb betaald en daarna moest ik nogmaals betalen? Hierbij de 2e betaling geannuleerd. Wel het bedrag afgeschreven maar geen bevestigingsmail of factuur gezien of ontvangen.

   Beantwoorden

   2 antwoorden bekijken

  • user-image

   martine17011991

   Oct 4, 2022

   Ik heb betaald en toegang, echter wil ik de factuur graag per mail ontvangen, krijg hem via dit medium met geen mogelijkheid geopend, kunnen jullie dit regelen? Alvast dank

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   wasbeer007

   Oct 4, 2022

   In tegenstelling tot wat er in bovenstaand bericht staat vergoed FBTO niks.

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   nnyeche

   Sep 14, 2022

   These set of courses seem great, just wondering are there any english subtitles available or any english version of these?

   Beantwoorden

   3 antwoorden bekijken

  • user-image

   sujitha

   Sep 13, 2022

   Hi

   user-image
  • user-image

   sujitha

   Sep 13, 2022

   Hello, is it possible to get an English version of videos or as documents ? That would be really helpful. thanks

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   sujitha

   Sep 13, 2022

   Hello , is there an English version available or possible either as a video or documents ?

   user-image
  • user-image

   aleegwater

   Sep 12, 2022

   Op dit moment kun je toegang krijgen via https://www.zwangerenportaal.nl/zwangerschapscursus/welkom

   user-image
  • user-image

   mmesseli

   Sep 11, 2022

   Hi, is het mogelijk om een update te ontvangen als (een deel van) de cursussen beschikbaar zijn? Dank!

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   mmesseli

   Sep 11, 2022

   Hi, is het mogelijk om een update te ontvangen wanneer (een deel van) de cursussen beschikbaar zijn? Veel dank

   user-image
  • user-image

   dsorensen91

   Aug 30, 2022

   Klopt het dat de cursussen nog steeds niet beschikbaar zijn? Van het weekend leek het alsof je ze kon bestellen, maar ik zie die optie ineens niet meer.

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   dsorensen91

   Aug 30, 2022

   Klopt het dat de cursussen nog steeds niet beschikbaar zijn? Ik dacht van het weekend dat je ze kon bestellen, maar nu vind ik die functie niet meer.

   user-image
  • user-image

   anoukz

   Aug 26, 2022

   Wat mij opvalt: het wordt steeds naar achteren geschoven. Eind augustus staat het allemaal echt klaar, nu begin september. Als het allemaal echt klaar staat dan is er toch wel een specifieke dag waarop de release is? Of staat het straks echt klaar in oktober? Ik denk dat het beter is als je de hele cursus achterwege laat totdat het echt klaar is. Nu voelt het een beetje als lekker maken met niks.

   user-image
  • user-image

   martine17011991

   Jul 25, 2022

   Is er al meer bekend wanneer er deelgenomen kan worden?

   Beantwoorden

   2 antwoorden bekijken

  • user-image

   dianmanders

   Jul 23, 2022

   Is er al iets bekend over wanneer de cursus online komen?

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   anetvandepol

   Jul 9, 2022

   Hallo, Ik heb een vraag: Wat is de stand van zaken van de 12 onbeperkte online zwangerschaps- en bevalcursussen? Ik krijg een melding dat de cursussen nog niet live zijn als ik me wil aanmelden… Ik hoop het te horen! Vriendelijke groet

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   shirleyhp

   Jun 16, 2022

   Hallo, wat is de stand van zaken nu? Ik krijg nog steeds een melding dat de cursussen nog niet live zijn als ik me wil aanmelden…

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   maartjescheffer

   Mar 31, 2022

   Hierbij een update vanuit zwangerenportaal.nl. De meeste cursussen zijn naar verwachting eind mei live, in juni komen hier nog de laatste cursussen bij. We vragen nog even om jullie geduld, en we doen ons best om alles zo snel mogelijk online te zetten! Groet, Maartje Scheffer - redacteur zwangerenportaal.nl

   Beantwoorden

   2 antwoorden bekijken

  • user-image

   ilonaw89

   Mar 25, 2022

   Ik zie net dat ze de cursussen nog steeds aan het samenstellen zijn. Erg jammer!

   Beantwoorden

   2 antwoorden bekijken

  • user-image

   estherenpatrick

   Mar 7, 2022

   Mijn verzekering staat er niet bij (dsw).

   user-image
  • user-image

   riannevk1989

   Jan 20, 2022

   Wanneer komen de cursussen online?

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   meikevdhoeven

   Jan 15, 2022

   Wanneer verwachten jullie dat de cursussen beschikbaar komen?

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   swortelboer

   Jan 12, 2022

   Gemaild met zwangerenportaal, de cursussen zijn nog steeds niet beschikbaar.

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   niejing

   Jan 4, 2022

   Is this course reimbursed by AON with Vitaal 2+?

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   hangnguyen3

   Nov 14, 2021

   Wanneer gaat dit beschikbaar zijn?

   user-image
  • user-image

   lotjip

   Oct 27, 2021

   Hoi, deze cursussen lijken me dus best wel interessant. Enig idee hoelang het nog duurt voordat deze beschikbaar komen?

   user-image
  • user-image

   ami93

   Oct 1, 2021

   Hello, are the courses in English?

   user-image
  • user-image

   angelatjon

   Aug 26, 2021

   Wordt het vergoed door UMC zorgverzekeraar?

   user-image
  • user-image

   iraes

   Aug 24, 2021

   Inmiddels zijn we zo'n 3 maanden verder en zijn jullie nog steeds "momenteel" bezig met "samenstellen". Ik ben benieuwd of de cursussen nog beschikbaar gaan komen voor mijn bevalling. Opmerkelijk dat jullie er actief reclame voor maken ruim voordat jullie uberhaubt iets kunnen aanbieden.

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   magdalenapalm

   Aug 16, 2021

   Worden de cursussen ook vergoed door de verzekeraar Zorg en Zekerheid?

   user-image
  • user-image

   femkedouwe

   Aug 9, 2021

   Wordt het vergoed door Ditzo?

   user-image
  • user-image

   laylavens

   Jul 25, 2021

   Staan de cursussen allemaal en volledig werkend online?

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   vos1987

   Jul 11, 2021

   Wordt de cursus vergoed door OHRA-uitgebreid verzekering?

   user-image
  • user-image

   anazarian

   Jul 9, 2021

   Ik zie dat momenteel de cursussen nog niet samengesteld zijn. Is er een idee wanneer zij klaar zijn?

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   anazarian

   Jul 7, 2021

   Worden deze cursussen vergoed door de PMA zorgverzekering (Menzis) verzekering?

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   huyenvu

   Jul 2, 2021

   Worden deze cursussen vergoed door de DSW AV-Top verzekering?

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   lindseyburchell

   Jan 18, 2023

   Thank you for your questions. We have worked hard and it took a long time to put together these beautiful courses. But unfortunately we do not have an English version available yet. Perhaps in the future.

   user-image
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard