1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Cursussen vergoed door je zorgverzekeraar

  Gepubliceerd op: 4-25-2021Bewerkt op: 4-10-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4-25-2021Bewerkt op: 4-10-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het is van groot belang lekker in je vel te zitten tijdens de zwangerschap. Zo kun je je samen met je partner optimaal voorbereiden op de bevalling en de komst van jullie baby(’s). Om jullie te helpen hebben wij de 12 meest populaire zwangerschaps-, beval- en babycursussen opgenomen op video. Bekijk ze samen of alleen, lekker vanuit huis op jouw moment. En weet je nog niet welke cursus je wilt gaan volgen? Geen probleem. Als je toegang hebt tot het cursusportaal, kun je 18 maanden lang alle cursussen bekijken.

  Het cursusportaal

  Bekijk alles wat je wilt weten voor, tijdens en na je zwangerschap.

  • 12 meest populaire cursussen
  • ruim 1000 min. aan professionele video’s
  • (deels) vergoed door je zorgverzekeraar

  12 unieke zwangerschaps-, beval- en babycursussen

  Dankzij onze intensieve samenwerking met verloskundigen, aanverwante zorgverleners en de beroepsverenigingen is ons cursusportaal uniek, professioneel gefundeerd en van zeer hoge kwaliteit. En we blijven actueel; op dit moment wordt er alweer gewerkt aan nieuw materiaal!

  Hoe werkt het?

  Voor 99,95 euro heb je 18 maanden onbeperkt toegang tot het cursusportaal! Zo kun je tijdens je zwangerschap en ook nog na je bevalling alle informatie (terug) kijken. Je bepaalt zelf welke cursussen je wilt volgen en wanneer.

  • Activeer je toegang hier
  • Krijg via je dashboard toegang tot het cursusportaal
  • Declareer de factuur bij je zorgverzekeraar.

  Welke zorgverzekeraars hebben aangegeven dat ze dit vergoeden?

  Ben je aanvullend verzekerd? Dan hebben deze verzekeraars aangegeven dat ze dit, als je nog zwanger bent, afhankelijk van je aanvullende pakket (deels) vergoeden:

  Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, Pro Life, Zorgverzekeringen, De Friesland, Zorgdirect, Menzis, PMA zorgverzekering, Zorg en Zekerheid, CZ, Nationale Nederlanden, Ohra, VGZ, Unive, Zorgzaam, ASR, Ditzo, United consumers, ONVZ en PNO zorg.

  Hier vind je een complete lijst van zorgverzekeraars die de cursussen wel en niet vergoeden.

  Aanbod 12 online cursussen

  • Bevalling
  • Zwangerschap
  • Borstvoeding
  • Sporten en bewegen tijdens en na de zwangerschap
  • Yoga
  • Babymassage
  • Voeding tijdens en na de zwangerschap
  • Snelcursus voor de partner
  • Seksualiteit tijdens en na de zwangerschap
  • HypnoBirthing®
  • Baby- en kindergebaren
  • Dragen en Hechting

  1. Bevalcursus

  Deze cursus bereidt je voor op alle fases van de bevalling. We zullen je van A tot Z voorbereiden. Met veel praktische tips, tools, nuttige informatie voor je partner, informatie over ademhalingstechnieken, bevallingshoudingen en pijnstilling, is dit alles wat je nodig hebt ter voorbereiding.

  • Totale lengte cursus: 1,5 uur.

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de verloskundigen van verloskundigenpraktijk Eva van Hoorn. Dankzij de input van andere verloskundigenpraktijken hebben we een complete online cursus kunnen maken. Meer informatie over de aanbieder: www.evavanhoorn.nl

  2. Zwangerschapscursus

  Wil jij graag lekker in je vel zitten tijdens de zwangerschap, maar ook weten wat je tijdens de zwangerschap te wachten staat? Dan is een algemene zwangerschapscursus wat voor jou! Hier leer je meer over de ontwikkelingen in je lichaam tijdens de zwangerschap, je groeiende baby, zwangerschapskwaaltjes, beweging voelen, voeding, ontspanning, borstvoeding, echo's, bloeddruk meten, complicaties tijdens de zwangerschap en nog veel meer!

  • Totale lengte cursus: 3 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de verloskundigen van verloskundigenpraktijk 040 verloskunde. Dankzij de input van andere verloskundigenpraktijken hebben we een complete online cursus kunnen maken. Meer informatie over de aanbieder: www.040verloskunde.nl

  3. Borstvoedingscursus

  Borstvoeding heeft vele voordelen voor je baby. Als je dus de kans krijgt en het is mogelijk, is het zeker aan te raden borstvoeding te geven. Het is wel een hele nieuwe ervaring, waar veel bij komt kijken. Om je keuze te maken welke soort voeding je wil gaan geven kan het helpen om deze cursus te volgen. Als je al besloten hebt om borstvoeding te gaan geven en je wil op alle uitdagingen voorbereid zijn dan is deze basis borstvoedingscursus zeer aan te raden!

  • Totale lengte cursus: 1 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met lactatiekundige Annette Luime van Aidulac. Zij is al jarenlang aangesloten bij de NVL (Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen): zij zorgen ervoor dat de kwaliteit van borstvoedingsadvies gewaarborgd blijft. Daarom zijn we blij dat zij samen met ons een mooie online cursus heeft samengesteld.

  4. Sporten en bewegen tijdens en na je zwangerschap

  Beweging is onmisbaar voor een gezonde zwangerschap waarbij jij lekker in je vel zit. Daarnaast kan het ook helpen bij een snel herstel na je bevalling. Met deze cursus over sporten en bewegen tijdens en na de zwangerschap weet jij precies wat goed is voor je lichaam en welke oefeningen je wel en niet kunt doen. Natuurlijk krijg je ook een hoop leuke en goede oefeningen die je vanuit huis kunt uitvoeren!

  • Totale lengte cursus: 2,5 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Annelieke Janssen. Zij is een fysiotherapeut met een eigen trainingsprogramma voor zwangeren of de periode na de bevalling. Meer informatie over de aanbieder: www.anneliekejanssen.nl

  5. Zwangerschapsyoga

  Flexibel blijven tijdens de zwangerschap is soms een uitdaging, maar met zwangerschapsyoga zal dat gemakkelijk gaan! Zwangerschapsyoga is niet alleen goed voor je spieren en gewrichten, maar ook om wat rust in je hoofd te creeëren. Yoga is één van de sporten die je tijdens de zwangerschap zo veel kunt doen als je wilt, maar het is wel belangrijk om te weten hoe je dat dan doet. In deze cursus komen meerdere verschillende oefeningen aan bod en is er zelfs een volledige zwangerschapsyoga les.

  • Totale lengte cursus: 2 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Rocket Yoga. Rocket Yoga is een relaxte yoga studio gevestigd in Arnhem Noord. Zij geven yogalessen als Ashtanga Vinyasa Yoga en Yin Yoga, maar ook zwangerschapsyoga! Neem voor meer informatie een kijkje op hun website: www.rocketyoga.nl

  6. Babymassage

  Tijdens de cursus Babymassage leer jij jouw kindje op een aandachtige, liefdevolle manier masseren. Je leert te vertragen en daardoor leer je het tempo van je kindje kennen. Door babymassage worden de zintuigen van je kindje geactiveerd. Kinderen die regelmatig gemasseerd worden ontwikkelen vaak een beter slaap- en eetritme. Ook heeft massage vaak een positief effect op onrust, krampjes en kan huilen verminderen. Daarnaast leer jij technieken om je kindje te helpen als hij/zij last heeft van darmkrampjes en je leert de lichaamstaal van je kindje kennen.

  • Totale lengte cursus: 1,5 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Bij Spruit. Neem voor meer informatie een kijkje op hun website: www.bijspruit.nl

  7. Voeding tijdens en na de zwangerschap

  Voeding tijdens de zwangerschap is een vak apart. Wat zijn er een hoop dingen die je niet mag eten, en wat moet je een hoop voedingsstoffen binnen krijgen. In het begin is het even puzzelen, en daarom zal deze cursus je ontzettend helpen uit te vinden wat je moet laten staan, en welke voeding je baby en jij echt nodig hebben voor een gezonde zwangerschap. Ook wordt in deze cursus de periode na de geboorte besproken zoals wat je mag eten als je borstvoeding geeft, omgaan met allergieën en hoe leer je je baby vast voedsel eten?

  • Totale lengte cursus: 1,5 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Vodicare. Deze diëtistenpraktijk wordt geleid door Mariëlle Mullier. Neem voor meer informatie een kijkje op de website:www.vodicare.nl

  8. Snelcursus voor de partner

  De partner speelt een ontzettend grote rol tijdens de zwangerschap én idealiter tijdens de bevalling. Als je partner ook lekker in zijn vel zit, betrokken is bij de zwangerschap en begrijpt wat jij en de baby nodig hebben, is dat voor iedereen fijn. In deze cursus leert je parter 5 bevallessen met onder andere informatie over teamwork, een toolbox met tips over wat jij als partner kan doen tijdens de bevalling, een mindfulness oefening, communiceren met een zorgverlener kan je leren en controle die je niet hebt kan je ook niet verliezen.

  • Totale lengte cursus: 1 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Mindful Zwanger en Bevallen. Zij hebben een unieke training samengesteld waarin we een complete zwangerschapscursus combineren met mindfulness technieken. Neem voor meer informatie een kijkje op hun website: www.mindfulzwangerenbevallen.nl/mbcp

  9. Seksualiteit tijdens en na de zwangerschap

  Seks tijdens en na de zwangerschap is voor ieder koppel ontzettend anders. De ene vrouw staat erom te springen, bij anderen is het libido totaal verdwenen. Hoe zit dat bij de partner en waar komt dat door? En mag je eigenlijk wel seks hebben zoals voorheen, gedurende de hele zwangerschap? Kan je de baby beschadigen? Wanneer na de bevalling mag je weer seks hebben? Met deze cursus leer je er alles over.

  • Totale lengte cursus: 1 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met Praktijk voor Seksuele Gezondheid Haarlem-Noord. Deze praktijk wordt geleid door Dieuwke Ottens. Zij is werkzaam als verloskundige en Consulent Seksuele Gezondheid NVVS. Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.praktijkvoorseksuelegezondheidhaarlem-noord.nl/

  10. Introductie in HypnoBirthing®

  HypnoBirthing® is een zwangerschapscursus die uitgaat van de kracht van het vrouwenlichaam. Het is ontstaan vanuit de gedachte dat de meeste vrouwen zelfstandig hun baby gezond en veilig ter kunnen wereld brengen. Door goed te luisteren naar het lichaam en te vertrouwen op het geboorteproces, verklein je de kans op interventies en ingrepen. In deze cursus komen o.a. een visualisatie-, ontspanning- en ademhalingstechniek aan bod.

  • Totale lengte cursus: 1 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de Vereniging van HypnoBirthing® Docenten Nederland & België. Zij hebben alle nodige kennis om jullie goed te informeren! Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.hypnobirthingnederland.nl

  11. Baby- en kindergebaren

  Deze cursus geeft uitleg over de voordelen en nadelen van baby- en kindergebaren. Hoe werkt het en wat doet het met de taalontwikkeling van je baby? En natuurlijk ga je ook aan de slag. Je leert meerdere gebaren en hoe je daarmee kan oefenen, voorlezen of spelen.

  • Totale lengte cursus: 1 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de Kjille Soeting en Gebarenstem. Zij hebben alle nodige kennis en ervaring in huis om jullie goed te informeren! Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.kjillesoeting.nl

  12. Dragen en hechting

  In deze cursus krijg je informatie over hechting, de voordelen van dragen, ergonomie, welke draagzak of draagdoek, dragen in de zomer of winter, veilig dragen, dragen in bijzondere situaties en antwoorden op veel gestelde vragen over hechting.

  • Totale lengte cursus: 1,5 uur

  Deze cursus is gemaakt in samenwerking met de Hechte band. Rachel heeft alle nodige kennis om je goed te informeren! Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.hechteband.nl

  Hier vind je een compleet overzicht van alle zorgverzekeraars die de cursussen wel en niet vergoeden.

  For now, the courses are only available in Dutch

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard