1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Geslacht van je baby voorspellen met deze 14 bakerpraatjes!

  Gepubliceerd op: 4-1-2020Bewerkt op: 12-11-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4-1-2020Bewerkt op: 12-11-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het geslacht van je baby te weten komen is een erg spannend moment tijdens de zwangerschap! Je kunt dit uiteraard pas definitief weten met een geslachtsbepalende echo, maar deze bakerpraatjes werden vroeger gebruikt om te voorspellen of je een jongen een meisje zou krijgen. Of het waar is? Dat is niet helemaal zeker. Het is in ieder geval wel leuk om op basis van deze oude bakerpraatjes een voorspelling van het geslacht te maken en bij de echo te kijken of deze klopt!
  1. Zwangerschapsgloed.

  Een zwangerschapsgloed? Ja graag! Vroeger werd gedacht dat je alleen een zwangerschapsgloed kon krijgen als je zwanger bent van een jongen.

  1. De Linea Negra

  De Linea Negra is de donkere zwangerschapsstreep die over je zwangere buik loopt. Vroeger werd er beweerd dat als deze lijn onder je navel stopt, je een meisje zou krijgen. Loopt hij verder door tot boven je navel, dan ben je zwanger van een jongen!

  1. Lichaamshaar

  Ja, want lichaamshaar kan gaan veranderen tijdens de zwangerschap. Tenminste, als je zwanger bent van een jongen! Dan zou je meer lichaamshaar krijgen en zou het harder gaan groeien. Met een meisje zou alles hetzelfde blijven.

  1. Puistjes

  Een vettige huid zou je eerder krijgen als je zwanger bent van een meisje, en een droge huid zou passen bij een zwangerschap van een jongen. Meerdere puistjes door een vettere huid zou dus kunnen duiden op een meisje in je buik.

  1. Gewichtstoename

  Iedere zwangere vrouw komt wel wat aan tijdens de zwangerschap. Hopen de extra kilo’s zich vooral alleen op rondom je buik, dan ben je zwanger van een jongen. Komt er aan alle kanten wat extra gewicht bij, dan zou je eerder een meisje krijgen.

  1. Baking Soda test

  Met deze test gebruik je twee theelepels baking soda die je mixt met je urine. Als het begint te bruisen, is het een jongen, zo niet, dan is het een meisje! Er wordt beweerd dat deze methode wel 80% accuraat is, maar of dat echt zo is..

  1. Haartextuur

  Aan de textuur van je haar zou je ook het geslacht kunnen voorspellen. Heb je slap en futloos haar, dan zou je een meisje krijgen. Een volle bos zou wijzen op een jongen!

  1. Cravings

  Ah, zwangerschapscravings, welke zwangere vrouw heeft ze niet! Uiteenlopend zijn ze wel, het is voor iedere zwangere anders. Het wordt beweerd dat meer cravings in zoetigheid betekent dat je een meisje krijgt, en zin in hartigs en zout zou duiden op een jongen in je buik!

  1. Hoge of lage buik

  Een zwangere buik die hoog wordt gedragen, zou duiden op een meisje. Een lage zwangere buik zou duiden op een jongen!

  1. Je voeten

  Je voeten kunnen tijdens de zwangerschap gaan groeien! Is dit het geval, dan is het waarschijnlijker dat je een jongen zou krijgen. Blijven je voeten hetzelfde, dan wijst dat op een meisje! Ook zouden koude voeten betekenen dat je een jongetje krijgt, en een onveranderde temperatuur zou wijzen op een meisje.

  1. Hoofdpijn

  Niet echt een fijn zwangerschapskwaaltje. Als je zwanger bent van een meisje, zou dit geen hoofdpijn veroorzaken. Met een jongetje is de kans op hoofdpijn groter!

  1. De kleur van je tepels

  Donkerdere tepels zouden betekenen dat je een jongen krijgt, en als er niet veranderd dan zal je binnenkort een meisje in je armen houden!

  1. Slaaprichting

  Val je vaker op je linkerzij in slaap? Sla dan maar vast het beschuit met blauwe muisjes in! Val je vaker op je rechterzij in slaap, dan zou je meer kans hebben op een meisje.

  Heb je een grotere kans om zwanger te worden van een jongen of een meisje?

  • Jongen
  • Meisje
  • 50/50

  1. Grootte van je borsten

  Is je linkerborst groter dan je rechterborst? Meer kans op een meisje! Is het omgekeerde het geval, dan is de kans op een jongetje groter.

  Natuurlijk moeten we deze bakerpraatjes nemen met een grote korrel zout! Maar als zwangere vrouw is het erg leuk om op deze manieren een voorspelling te kunnen maken over het geslacht van je baby.

  Maar natuurlijk is een echo de enige betrouwbare manier om te weten wat het geslacht van je baby is! Of zou jij overwegen te wachten tot de geboorte van je baby met het te weten komen van het geslacht? Laat het ons weten in een reactie!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard