1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  10x fabels en feiten over vruchtbaarheid

  Gepubliceerd op: 7-23-2020Bewerkt op: 6-3-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7-23-2020Bewerkt op: 6-3-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Je wilt zwanger worden, en dus speelt jouw vruchtbaarheid en die van je partner een belangrijke rol. Je hebt vast al gehoord van allerlei manieren om je vruchtbaarheid te verbeteren en sneller zwanger te worden, maar wat is hiervan waar? Hier een aantal fabels en feiten over vruchtbaarheid op een rijtje!

  Vruchtbaarheid verbeteren: feiten en fabels

  Als je zwanger moet worden, dan kunnen vruchtbaarheidstips nog wel eens goed van pas komen. Maar wat is er waar van alle tips die je te horen krijgt om je vruchtbaarheid te verbeteren?

  1. Fabel: Een glaasje alcohol per dag kan geen kwaad. Als je zwanger wilt worden, kan regelmatig alcohol drinken een negatief op je vruchtbaarheid hebben als vrouw. Laat de alcohol dus liever achterwege, ook als je nog niet zwanger bent.
  1. Feit: Je vruchtbaarheid neemt af naarmate je ouder wordt. Heb je een kinderwens? Dan heb je de meeste kans snel zwanger te raken op jongere leeftijd. Het liefst wacht je er dus niet te lang mee als je de 30 aan het naderen bent.

  2. Feit: Je bent minder vruchtbaar met een onregelmatige cyclus. Als je weinig of juist snel ongesteld bent, krijgen je eitjes minder tijd om te rijpen.

  3. Fabel: Je kunt het zaad beter opsparen door minder seks te hebben. Dit is niet waar omdat een man constant nieuwe zaadcellen aanmaakt en de ongebruikte zaadcellen afbreekt. Minder seks hebben om zo de zaadcellen op te sparen, zal dus niet helpen met sneller zwanger raken.

  1. Fabel: Je bent niet vruchtbaar als je borstvoeding geeft. Dit wordt helaas nog vaak geloofd door borstvoedende vrouwen. Zelfs als je er dan nog niet klaar voor bent, kan je zo zwanger raken, ook als je borstvoeding geeft! Bij je eerste eisprong ben je weer vruchtbaar, en die kan zomaar plaatsvinden terwijl je kleine nog moedermelk drinkt.

  2. Feit: Rokers zijn minder vruchtbaar. De giftige stoffen die je lichaam binnenkomen bij het roken van tabak hebben negatief effect op het rijpen van je eicellen.

  1. Feit: Door strakke en warme broeken te dragen als man wordt de kwaliteit van het zaad beïnvloed. Hierdoor stijgt de temperatuur van de testikels van de man, wat de kwaliteit van het sperma negatief beïnvloed.

  2. Fabel: Je bent alleen vruchtbaar op de dag van je eisprong. Op de dag van je ovulatie ben je inderdaad vruchtbaar, maar dat is niet de enige dag. Een eicel overleeft maar 24 uur, maar een zaadcel overleeft wel 5 dagen in de baarmoeder. Je kunt dus ook prima zwanger worden in de 5-6 dagen voor je eisprong.

  1. Fabel: Van oesters word je vruchtbaarder. Dat is niet waar. Maar oesters verhogen wel je libido, dus ze komen toch goed van pas als je zwanger wilt raken!

  2. Fabel: Na het stoppen met de pil kun je niet gelijk zwanger worden. Het is voor iedere vrouw anders wanneer de bevruchting plaatsvindt na het stoppen met de pil. Dat hangt af van hoe lang het duurt voordat de natuurlijke cyclus weer op gang komt. Bij sommige vrouwen duurt dit maanden, bij sommige vrouwen is dit al gelijk. Als dit laatste het geval is, kan je direct na het stoppen met de pil gelijk zwanger raken, mits dan ook je eisprong gelijk plaatsvindt!

  Wat is het meest bizarre fabeltje dat jij ooit hebt gehoord over vruchtbaarheid en zwanger raken? Laat het weten in een comment!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard