1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  6 dingen die beïnvloeden hoe je baby eruit zal zien

  Gepubliceerd op: 6-11-2020Bewerkt op: 6-1-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 6-11-2020Bewerkt op: 6-1-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Tijdens de zwangerschap is natuurlijk de grote vraag hoe je baby eruit zal zien. Zal hij op papa of juist op mama lijken? Met een 3d of 4d echo kan je hier al een aardig beeld van krijgen, maar om het écht te weten zal je moeten wachten tot de geboorte. Wist je dat de volgende dingen invloed hebben op hoe je baby eruit zal zien?

  6 dingen die invloed hebben op hoe je baby eruit zal zien

  Helemaal zeker zal je nooit van tevoren weten hoe je baby eruit zal zien. Maar het is wel leuk om te weten welke zaken er invloed op hebben! Het gaat om de volgende 6 dingen:

  1. DNA

  Natuurlijk heeft het DNA van papa en mama de grootste invloed op je baby’s uiterlijk! Meestal zal je de meeste karakteristieken zien van het meest dominante gen, maar het kan ook zijn dat het minder dominante gen zich op een onverwachte manier laat zien! DNA bepaalt haast alles, van haarkleur, oogkleur, lengte, sproetjes en kuiltjes in de wangen.

  1. Alcohol

  Volgens sommige studies kan een kleine hoeveelheid alcohol tijdens de zwangerschap geen kwaad. Maar overmatige alcoholconsumptie kan resulteren in het Foetaal Alcohol Syndroom. Dit syndroom kan ervoor zorgen dat een baby wordt geboren met kenmerken in het gezicht die er anders niet waren geweest, zoals hele kleine ogen of hele dunne lippen. Hiernaast kan alcohol natuurlijk ook je baby’s (hersen)ontwikkeling aantasten, dus het liefste blijf je ver weg van alcohol tijdens de zwangerschap.

  1. Gezonde en ongezonde gewoontes

  Net als dat ongezonde keuzes tijdens de zwangerschap invloed hebben op je baby, hebben ook gezonde keuzes dat. Uit onderzoek blijkt dat zwangere vrouwen met obesitas meer kans hebben om een baby te krijgen die later ook obesitas krijgt. Wil je dit vermijden, zorg er dan dus voor dat je tijdens (en voor) de zwangerschap al gezonde keuzes maakt met betrekking tot je voeding en lichaamsbeweging.

  1. Supplementen

  Een hoop supplementen zijn aan te raden tijdens de zwangerschap, afhankelijk van jouw behoeftes. Vooral foliumzuur is echter belangrijk en wordt een iedere zwangere vrouw aangeraden. Een gebrek aanfoliumzuurin de vroege zwangerschap kan zorgen voor een baby met een open ruggetje, waar je kindje mogelijk zijn hele leven lang zichtbare gevolgen van kan beleven in onder andere zijn postuur.

  1. Cafeïne

  Onderzoek heeft aangetoond dat overmatige consumptie van cafeïne tijdens de zwangerschap je baby’s geboortegewicht kan aantasten. Zo kan je baby hiervan iets kleiner en dunner geboren worden. Het liefste breng je je cafeïneconsumptie tijdens de zwangerschap terug naar maximaal 1 cafeïnehoudend drankje per dag zoals koffie of thee.

  1. Veel reizen

  Extreem veel reizen kan een zwangere vrouw blootstellen aan een grotere hoeveelheid straling. Zo staat 30 uur aan reizen met het vliegtuig gelijk aan één röntgenfoto. Deze straling is ver weg van ideaal voor de ontwikkeling van je baby.

  Op wie denk jij dat je baby zal lijken? Over welk deel van je baby’s uiterlijk was jij het meest verbaasd hoe het eruit zag?

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard