Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

ZwangerZwangerschapskledingEen zwangerschapsbh kopen handige tips

Een zwangerschapsbh kopen: handige tips!

ZP® - Magazine

, 18 december 2019 18:30Laatste update op: 13 april 2020 20:05

Een zwangerschapsbh zal op een gegeven moment in de zwangerschap onmisbaar worden in je garderobe. Je borsten zullen namelijk alsmaar groeien, en een comfortabele en wat grotere bh is dan wel zo fijn. Lees hier waar je op moet letten wanneer je een zwangerschapsbh gaat aanschaffen.

Voordelen van een zwangerschapsbh

Een zwangerschapsbh is anders van een normale bh omdat het van een rekbare, zachte stof is gemaakt, bredere bandjes heeft en daarmee speciaal is ontworpen voor zwangere vrouwen.

Zachte, rekbare stof

Doordat je borsten pijn kunnen gaan doen, gevoeliger kunnen worden en natuurlijk veel gaan groeien is een zwangerschapsbh ideaal. Het zachte materiaal zal er ook voor zorgen dat je niet al te veel last krijgt van je al gevoelige en soms pijnlijke borsten of tepels. En doordat het materiaal rekbaar is kunnen je borsten er fijn in groeien.

Extra steun

Ook kan een zwangerschapsbh voor extra steun zorgen voor je groeiende borsten, wat een beetje rugpijn kan wegnemen. Het gewicht van je grotere borsten kan namelijk voor rugpijn zorgen tijdens de zwangerschap.

In alle soorten en maten

Zwangerschapsbh’s kan je gelukkig in alle soorten, maten en kleuren vinden, net zoals normale bh’s. Van sportief tot sexy, je vindt gegarandeerd een geschikte zwangerschapsbh voor jou.

Wanneer zou je een zwangerschapsbh moeten kopen?

Het is afhankelijk van jou wanneer je het beste een zwangerschapsbh kunt kopen. De borsten van de ene vrouw groeien veel harder dan die van de andere vrouw. Sommige zwangeren krijgen borsten van wel een paar cupmaten groter, sommige vrouwen merken nauwelijks iets van groeiende borsten. De meeste vrouwen kiezen er echter voor om ergens in het tweede trimester een zwangerschapsbh te kopen, of dit nu is vanwege de grootte van je borsten, pijnlijke of gevoelige borsten of rugpijn.

De juiste zwangerschapsbh vinden

Hierbij volgen wat handige tips om de perfecte zwangerschapsbh te kunnen vinden!

 • Comfort is natuurlijk het allerbelangrijkste. Voelt de stof zacht aan op je huid en vallen je borsten goed in de bh? Zitten de bandjes niet de strak?
 • Je borsten moeten kunnen meegroeien. Ze kunnen misschien nog wel een paar cupmaten groter worden. Koop je je bh dus in het begin van je zwangerschap, zorg er dan voor dat je hem past met het strakste haakje, en zorg dat er nog twee vingers tussen je lichaam en het bandje passen. Pak zo nodig een maatje groter.
 • Vergelijk en pas meerdere bh’s van verschillende merken, om zo te weten wat echt het beste voor jou en is en het beste bij jou past.
 • Je zwangerschapsbh mag niet te strak zitten. Dit is niet alleen oncomfortabel, maar het kan ook de melkkliertjes afknellen.
 • Kies voor een zwangerschapsbh met brede bandjes en meerdere sluitingshaakjes. Dit zorgt voor het grootste comfort en de beste steun.
 • Laat je adviseren de juiste maat te vinden. Ga je naar een lingeriezaak of een speciale zaak voor zwangere vrouwen, laat je dan vooral adviseren door de medewerkers om de perfecte zwangerschapsbh voor jou te vinden. Zo behoor jij niet tot de 80% vrouwen die de verkeerde maat bh draagt!
 • Kijk uit met zwangerschapsbh’s met een beugel. Sommige van deze beugels kunnen namelijk in je borst gaan prikken of erg oncomfortabel worden naarmate je borsten groeien, en ook kunnen ze melkklieren afknellen.
 • Feed

 • Mijn week

 • Cursussen

 • Community

 • Dashboard