1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Alles over positiekleding

  Gepubliceerd op: 11-21-2019Bewerkt op: 10-9-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-21-2019Bewerkt op: 10-9-2023
  Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: bellyfashion
  Wie denkt dat zwangere vrouwen er niet leuk uit kunnen zien, die heeft het mis. Ja, het is waar dat het niet zo gemakkelijk is om je even hip te kleden wanneer je zwanger bent, want niet in iedere stad zit een winkel die zwangerschapskleding verkoopt. Veel vind je tegenwoordig online en dat is niet altijd makkelijk als je niet weet waar je op moet letten en hoe de merken vallen.

  Positiekleding, of zwangerschapskleding is speciaal gemaakt voor zwangere vrouwen. Zwangerschapskleding past mooi om je groeiende buik shirts zijn wat langer en alles is gemaakt van rekbare stoffen. Waar oude kleding écht niet meer lekker zit, zal positiekleding een echt genot zijn om te dragen tijdens de zwangerschap. Niet alleen zijn de stoffen rekbaar, ook zijn de meeste items heerlijk zacht. Vooral zwangerschapsbh’s, zwangerschaps t-shirts en de elastische tailleband van een zwangerschapsbroek zijn super comfy!

  Tips voor zwangerschapskleding of positiekleding

  Zwangerschapskleding is onmisbaar vanaf de tweede helft van de zwangerschap. Je normale broeken zullen dan écht niet meer passen, je borsten zullen zijn gegroeid en veel t shirts zullen al naar boven kruipen. Dan is het echt tijd voor zwangerschapskleding!

  Met deze tips kun je je goed voorbereiden op je aankopen.

  Investeer in een paar goede basis stukken

  Veel meiden staan er niet bij stil dat je de kleding best intensief draagt. Je zwangerschapsgarderobe is meestal kleiner dan je de kleding die je normaal draagt. Investeer dus in een paar goede kledingstukken. En wie weet komt er nog wel een tweede of derde kleine?

  Koop je eigen maat

  Zwangerschapskleding is gemaakt om te kunnen meegroeien. Koop dus je normale confectiemaat en geen maatje groter. Lees ook goed de beschrijving bij het product, net zoals bij gewone kleding kan soms iets groter of kleiner uitvallen

  Behoud je eigen stijl

  Er verandert al genoeg aan je lijf, dus als je nu een heel andere stijl gaat dragen, zal dat je humeur niet ten goede komen. Je voelt je vaak vrolijker en zelfverzekerder als de kleding die je draagt bij je past.

  Cijfer jezelf niet weg

  Veel meiden kopen enorm veel voor de baby, maar bezuinigen vaak op kleding voor zichzelf in de zwangerschap. Zwanger zijn is een bijzondere periode in je leven en je maakt vaak veel foto's van je zwangere lijf. Het is fijn om jezelf dan goed te voelen in de kleding die je draagt.

  Denk ook aan voedingsshirts

  Wil je borstvoeding gaan geven. Koop tijdens de zwangerschap een aantal shirts die je na de bevalling als voedingsshirt kunt dragen, dan heb je er langer plezier van.

  Positiebroeken draag je langer dan je denkt

  Na de bevalling heb je niet direct je eigen lijf terug, de zwangerschapsbroeken draag je vaak nog een of twee maanden door en koop je dus niet voor maar 5 maanden...

  Laat je adviseren

  Als je voor het eerst zwanger bent, weet je vaak niet waar je het beste op kunt letten. Je kent de merken niet en weet niet hoe het valt. Online je eerste kleding bestellen is vaak best moeilijk. Ga indien mogelijk naar een winkel die gespecialiseerd is in zwangerschapskleding. Vraag het gratis online boekje aan, dan ontvang je nog meer tips over zwangerschapskleding op basis van je uitgerekende datum.

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met bellyfashion

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard