1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Het effect van lachen tijdens de zwangerschap op je baby

  Gepubliceerd op: 8-14-2020Bewerkt op: 5-31-2024
  ZP® - Onderzoeken Gepubliceerd op: 8-14-2020Bewerkt op: 5-31-2024
  Geschreven door: ZP® - Onderzoeken
  Heb je je ooit afgevraagd wat voor effect het op je baby heeft als je keihard aan het lachen bent, of je ontzettend gelukkig voelt? Over stress tijdens de zwangerschap valt er veel te lezen, maar wat gebeurt er met je baby als je nu eens helemaal in een deuk ligt en positieve gevoelens voelt?

  Lachen tijdens de zwangerschap

  Ook al heb je misschien last van zwangerschapskwaaltjes, blijven lachen is altijd belangrijk, ook voor je baby! Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat lachen tijdens de zwangerschap een positief effect heeft op je baby.

  Net zoals je baby er last van heeft als jij stress ervaart, voelt je baby het ook als jij positieve gevoelens ervaart. Bijvoorbeeld als je aan het lachen bent! En nee, dat is niet alleen omdat het grappig is voor je baby om op en neer te bouncen in jouw buik als je in een deuk ligt.

  Onderzoek: positieve gevoelens voor minder stress bij baby

  Onderzoek uit Colorado heeft uitgewezen dat lachen tijdens de zwangerschap kan resulteren in baby’s die later veel minder last zullen hebben van angstgevoelens. Ook zouden deze baby’s veel beter bestand zijn tegen stress. Dat betekent natuurlijk niet dat de tranen over je wangen moeten lopen van het lachen: het gaat hier om het ervaren van positieve gevoelens, die dus blijkbaar door je baby worden gevoeld.

  Hetzelfde onderzoek wees uit dat hoe een moeder zich voelt tijdens de zwangerschap, met veel of weinig stress, invloed heeft op het temperament van het kind dat het later ontwikkelt. Dat zou ook bepalen hoe gevoelig een kind is op latere leeftijd wanneer ze ouder zijn.

  Kortom: zoek het geluk op tijdens de zwangerschap, en laat je niet te veel afleiden door de zwangerschapskwaaltjes. Van een gelukkige zwangerschap profiteren zowel jij en je baby!

  Bron: Romper
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard