1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  10x handige boeken over zwanger zijn, de bevalling en de baby

  Gepubliceerd op: 5-4-2020Bewerkt op: 12-14-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 5-4-2020Bewerkt op: 12-14-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Als je zwanger bent heb je natuurlijk behoefte aan zo veel mogelijk betrouwbare informatie, en vaak vind je dat in boeken (en natuurlijk op zwangerenportaal.nl). Maar er zijn tegenwoordig zó veel boeken over zwangerschap en de baby te vinden dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Daarom hebben wij hier voor jou 10 handige boeken over de zwangerschap en de baby op een rijtje gezet die interessant én leuk zijn.

  Boeken voor al je zwangerschapsvragen

  Iedere zwangere vrouw zit vol met vragen over haar zwangerschap, de bevalling, de verzorging van haar baby en de opvoeding, of het nu je eerste, tweede of derde kindje is. Boeken zijn vaak een betrouwbare bron van informatie tijdens de zwangerschap en daarna, vooral als je op zoek bent naar uitgebreide informatie over een specifiek onderwerp. Niet alleen zijn zwangerschapsboeken interessant, ze zijn vaak ook nog heel erg vermakelijk waardoor je er zó doorheen leest en het je wat ontspanning oplevert tijdens de zwangerschap.

  10x de beste zwangerschapsboeken en babyboeken

  Deze 10 boeken vinden wij echte aanraders voor informatie over je zwangerschap, bevalling en de baby!

  1. Buskruit met muisjes

  Buskruit met muisjes boek bespreekt alles wat je tijdens de zwangerschap en daarna maar kunt meemaken. Een goed zwangerschapsboek voor vrouwen die hun eerste kindje verwachten! Je leest hier over pijnbestrijding tijdens de bevalling, zwangerschapskwaaltjes, borstvoeding geven, de kraamtijd, babykwaaltjes en nog veel meer. Daarnaast vind je er handige voedingsschema´s en checklists.

  2. Mom in balance - Fit zwanger!

  Mom in balance - Fit zwanger! is een uitstekende optie voor vrouwen die graag in beweging blijven tijdens de zwangerschap, op een veilige en gezonde manier. De schrijfster van dit boek moedigt vrouwen aan om ook tijdens de zwangerschap sportief te blijven om zo een gezonde zwangerschap te bevorderen. Je vindt hier voedingstips, work-outschema´s en lekkere recepten, allemaal ingedeeld per trimester!

  3. Zwangerschapsboek voor vrouwen

  Zwangerschapsboek voor vrouwen: de titel van dit boek verklapt het al: dit is een écht vrouwenboek. Dit boek neemt je mee door iedere zwangerschapsweek en houdt je op de hoogte van de ontwikkeling van je baby en jezelf. Je vindt hier antwoord op vragen zoals ´´Wat is een chromosoom?´´, maar ook wordt er dieper ingegaan op hoeveel pijn een bevalling nu eigenlijk doet. Een uitstekende handleiding voor vrouwen die graag willen weten wat hun te wachten staat tijdens de zwangerschap en bevalling!

  4. Mama worden

  Mama worden gaat in op al je vragen omtrent de zwangerschap en het moeder worden. Hoe ga je om met zwangerschapskwaaltjes, hoe bereid je je voor op de bevalling en wat doet de zwangerschap mentaal en fysiek met je? Na het lezen van dit boek zijn vast al je vragen beantwoord! Het boek is samengesteld door een team van specialisten onder leiding van prof. dr. Bernard Spitz.

  5. Krijg nou tieten!

  Krijg nou tieten! Zoals de titel van dit boek al doet vermoeden, zit er een aardige portie humor verwerkt in dit boek, dat kan ook niet anders met Claudie de Breij als auteur! Hierin vind je alles wat zij weet over zwangerschapskwaaltjes, seks tijdens de zwangerschap, zoogcompressen en nog veel meer. Het is eigenlijk alsof je het advies van een goede vriendin aan het lezen bent!

  6. Als bevallen spannend is

  Als bevallen spannend is. Want bevallen is érg spannend! Niet raar dus dat je hier erg veel vragen over hebt waar je je graag eens op je gemakje in wilt verdiepen. Dit boek biedt mentale en praktische voorbereiding op de bevalling zodat je weet wat je kunt verwachten. Onderwerpen zoals weeën, pijnbestrijding en nog veel meer worden hierin behandeld.

  7. Perfecte moeders bestaan niet

  Voor iedere zwangere vrouw die af en toe wat onzeker is over het moeder worden of zijn, is Perfecte moeders bestaan niet een fijn boek. Want bestaan perfecte moeders eigenlijk wel? En wat doe je als het moederschap je veel zwaarder valt dan verwacht? Dit boek biedt steun voor vrouwen die moeten wennen aan deze nieuwe levensfase van moeder zijn, met praktische tips en de nodige humor om zo weer in balans te komen.

  8. Voor het eerst zwanger

  Voor het eerst zwanger leest heerlijk weg voor vrouwen die voor het eerst zwanger zijn. Het is lekker simpel geschreven en daardoor begrijpelijk voor vrouwen die voor het eerst in aanraking komen met deze informatie. Het vertelt je per week en maand wat er gebeurt met je baby en je lichaam, geeft je tips over de babykamer, de bevalling en hoe om te gaan met al die zwangerschapskwaaltjes.

  9. Oei, ik groei!

  Oei, ik groei! bespreekt alles over de ontwikkeling van je baby vanaf zijn geboorte. Zeker leuk om ook alvast in te beginnen tijdens je zwangerschap! Je vindt hier handige tips en handvatten rondom alle sprongetjes die je baby zal maken. Antwoorden op waarom je baby soms meer huilt, waarom hij soms slecht slaapt en eet, vind je allemaal in dit boek. Het is een dik boek dat je er gedurende de babytijd zeker vaak bij zult pakken voor tips.

  1. Veilig bevallen

  Veilig bevallen is geschreven door Beatrijs Smulders, een van de bekendste verloskundigen van Nederland. Haar ligt een veilige en fijne bevalling én zwangerschap aan het hart. Daarom kun je hierin veel tips vinden voor het krijgen van een veilige en goede zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Reken op veel vakkennis en respect voor de zwangere en bevallende vrouw. In de veilig-serie vind je ook Veilig Zwanger en Veilig door de kraamtijd.

  Heb jij een van deze boeken gelezen? Mist er nog een leuk en interessant boek in deze lijst die zwangere vrouwen echt moeten hebben? Laat het ons weten in een reactie!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard